Blogit
Valkoinen Harmaja

Valkoisen Harmajan keittiö

Täällä on pilvinen päivä ja nyt tällä hetkellä sataa vettäkin. Tällaiset päivät ovat minusta mukavia vaihteeksi; saa hyvällä omalla tunnolla häärätä sisätiloissa. Aamulla järjestimme lastenhuoneita (vaihdoin vähän laatikostojen paikkoja) ja nyt kun lapset nukkuvat päiväunia, Mankku häärää ulkona varastossa ja minä olen siivonnut keittiötä. Niinpä ajattelin tehdä pienen keittiöpostauksen.
Valmiista keittiöstä on jo vilahdellut kuvia täällä blogissa, mutta tämä postaus on omistettu pelkästään keittiölle. Kuvapläjäys olkaa hyvä:

Leipäkori
Suola ja sokeri
Kalenteri näyttää tyhjältä heinäkuussa

Muutamia pieniä juttuja puuttuu vielä, kuten silikonit välitilasta, peitelevyä kylmäkaappien kohdalta sekä lista parketin ja laatoituksen välistä (en haluaisi listaa, mutta pakko se on kai laittaa), mutta aika valmista alkaa olla. Keittiömme on hyvin vaalea, joten sijoittelin muutamia puuesineitä sinne (niitä kirppislöytöjä) tuomaan lämpöä. Muutama yrttiruukkukin näyttäisi hyvältä tason päällä, mutta minun viherpeukalotaidoillani ne eivät kauaa eläisi.

Olen oikein tyytyväinen keittiön toiminnallisuuteen, mutta niin kuin olen aiemmin kertonut (täällä), roskikset ärsyttävät minua suunnattomasti! Tässä ensin muutama kuva, jotta tiedätte mitä tarkoitan:

Ylälaatikko ei ole kokonainen laatikko, sillä lavuaarin on mahduttava tuohon
Alalaatikossa on kaksi roskissankoa (kolmas ei mahdu, vaikka pitäisi)

Nuo roskikset eivät ole yhtään toimivat, sillä roskat ovat alemmassa laatikossa ja jos yksikään pakkaus tms. tulee roskiksen yli, tökkää ylimmäinen laatikosto tuon roskan alemman laatikon ja rungon väliin, jolloin ovi ei mene kunnolla kiinni. Muutenkin on ärsyttävää kurotella alaspäin roskislaatikkoa avattaessa. Haluaisin, että roskis avautuisi tuosta ylimmästä laatikosta (joka ei edes ole kokonainen laatikko). Silloin myös roskisten yläpuolelle jäisi enemmän tilaa eikä tarvitsisi viedä puolityhjiä roskapusseja ulos isoon roskalaatikkoon. Täytyy varmaan itse yrittää säveltää sellainen ratkaisu…

Niin ja mainittakoon vielä, että meillä on oikeasti kolme roskissankoa: kaksi pienempää ja yksi iso. Mutta ne eivät millään ilveellä mahdu kaikki tuohon laatikkoon, vaikka Topin mukaan pitäisi mahtua. Pitäisi saada aikaiseksi vielä kerran reklamoida tuosta…

Toinen juttu, mikä harmittaa keittiössä on Kerapoxy sauma-aineen jämähtäminen laattoihin (siitäkin olen teille jo maininnut). En tiedä miten sen saisi pois muuta kuin jotenkin mekaanisesti. Ei sitä sauma-ainetta huomaa muuta kuin joissakin valaistuksissa. Se näkyy kiiltävämpänä kohtana laattojen saumojen ympärillä. Esim. seuraavassa kuvassa sitä näkyy jos tarkasti katsoo lehtikorin lähellä olevia laattoja:

Lähiaikoina on sitten luvassa vihdoin niitä lastenhuonepostauksiakin, kun niitä olitte toivoneet. 🙂 Sen verran voisin vielä ”raksan” edistymisestä kertoa, että talo ja saunarakennus on nyt maalattu ulkoapäin kertaalleen ja Harmaja-koristerimoitukset on kiinnitetty talon päätyihin; siitäkin postaus tulossa. Olemme mitanneet terassien paikkoja ja kysyneet tarjouksia lehtikuusesta, eli pian lähtee terassivärkitkin tilaukseen. Mankku on halunnut siirtyä välillä saunarakennuksen kimppuun, joten hän on tehnyt varasto-osuuden valmiiksi ja siitäkin voisin postailla. Aika kivasti on siis edistynyt viime aikoina, eikä meillä ole vielä edes kesäloma! 🙂

Kiitos muuten kaikille edelliseen postaukseen kommentoinneille! On tosi kiva lukea vähän enemmän teistä ja pyrin tässä viikonlopun aikana tekemään vierailuja teidänkin blogeihin. 🙂 Jonkin verran näyttää lukijakuntani muuttuneen edelliseen blogiin verrattuna, mutta on tosi kiva huomata, että muutamat blogiystävät ovat seuranneet minua tännekin puolelle. Itse luen vielä aika samoja blogeja kuin ennenkin, mutta toki mukaan on tullut lisää raksa- ja sisustusblogeja. Yritän kommentoida useammin teidän blogeissa, sillä se on vähän jäänyt minulla taka-alalle.

Mukavaa lauantaita!

(Vinkki: kaikki keittiöaiheiset postaukset saat nähtäville klikkaamalla vasemmasta reunasta keittiö-aihealuetta. Siellä juttua keittiöstä ihan sen suunnitteluvaiheesta saakka.)

Kommentit (35)

 1. Hemuli

  >HeiKatselin teidän keittiötä, katseeni kiinnittyi tuossa ruokapöydässä olevaan punaiseen koriin, mistä moinen?On tosi kaunis koti teillä.

 2. suvi m

  >Hemuli: Kiitti! 🙂 Punainen kori on Ikeasta.

 3. Minna

  >Hei, olisin kysynyt Il Micron laatasta, kun se on mattapintainen, eikä lasitettu, niin onko se mielestäsi ollut helppo pitää puhtaata keittiössä? Käsittelittekö laattaa millään suoja tms. aineella? Meillä on keittiöremontti tulossa ja harkitsemme kyseistä laattaa keittiöön & eteiseen…

 4. suvi m

  >Minna: On minusta Ii Micron ollut tosi helppo pitää puhtaana. Ei mitään ongelmia. Laattoja ei ole käsitelty millään suoja-aineella. Minusta tuo laatta on niin ihana ja todella mukavan tuntuinen jalan alla. Tsemppiä remonttiin!

 5. Elina

  Hei!

  Olemme uusimassa keittiömme tai oikeastaan keittonurkkauksemme lattiaa. Keittiössä on siis vaalea parketti, mutta keittonurkkaus on erillinen suora osana keittiötä. Ja tämän suoran haluaisimme laatoittaa. Tilaa on hankala selittää, asumme 20-luvun kerrostalossa, jonka keittiötä on jälkeenpäin laajennettu. Keittiö on ikäänkuin lihavaselkäinen L-kirjain ja tuo laatoitettava osuus on ”alasakara”.

  Joka tapauksessa, minä myös olen ihastunut tuohon Il Micron -laattaan ja pohdinkin nyt, sopiiko se pieneen tilaan…? Laatoitettavan osion molemmin puolin on keittiötasoa, paljaaksi jäävää lattiaosuutta on n. 3m2. Se 10×10-koko taitaa sitten mennä jo liian pieneksi. Keittiö on valkoinen ja tasot tammiset. Välitilassa on vaaleanharmaata pikkulaattaa.

  Olen yrittänyt googletella joitakin ”sääntöjä” laatan koon valitsemiseen, mutta pienen lattiapinta-alan laatoittamisesta löytyy kamalan vähän tietoa. Kiitos, jos kerrot mielipiteesi! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *