Blogit
Valkoinen Harmaja

Valkoinen ulkoa, värikäs sisältä

Nyt olisi vihdoin luvassa lisää kuvia leikkimökistä. Leikkimökki on nyt maalattu sisältä, mutta se on vielä hiukan kesken. Mökin sisustuksen suhteen olen pyrkinyt toteuttamaan lastemme toiveita: he halusivat vaaleanpunaista ja sinistä. Poika ehdotti vihreää lattiaa. Koska lelut tuovat mökkiin kuitenkin paljon väriä ja lasten toiveet olivat värikkäitä, oli minulla vähän pähkäiltävää, että kuinka toteutan mökin värityksen kuitenkin tyylikkäästi. Lähtökohta oli tämä (lisää kuvia myös täällä):

Eli koko mökki oli sisältä puun värinen. Keksin sitten, että voisimme maalata pystyrimat värikkäiksi ja muuten säilyttää vaaleanharmaan ja valkoisen linjan. Meillä oli ennestään hankittuna Mr.Perswallin värikästä pituusmittatapettia (josta kirjoitin aikoja sitten täällä) ja sitä piti alunperin tulla lastenhuoneisiin. Ajattelin, että toinen päätyseinä voitaisiin vuorata vanerilla ja tuota tapettia voitaisiin laittaa siihen. Muut sisustusideat tulivat matkan varrella. Mitään ei oikeastaan suunniteltu loppuun asti etukäteen. Tämmöiseltä siellä näyttää nyt:

Kaikki kalusteet (lukuunottamatta punaista pikkutuolia) ovat Ikeasta, samoin kuin leikkiruuat ja pääosa astioista. Seinähyllyn kannakkeet ovat Minimanista ja tanko, jossa keittiövälineet roikkuvat, Halpa-Hallista. Tänään kävin hakemassa pöydälle vahakankaan neidin toiveiden mukaan ja ostin myös parvella olevalle patjalle kankaan (sitä ei ole vielä ommeltu): molemmat tekstiilit Halpa-Hallista. Lattiaa ei ole vielä maalattu, sillä meille tuli pikkuvieraita emmekä jaksaneet odottaa monta päivää lattian kuivumista. Siksi laitoin sinne meidän keittiössä vuorotellen majailleet räsymatot. Lattiamaali (Betolux) on kuitenkin jo hankittu: se on samaa vihreää kuin pystyrimoissa (Papukaija-sävy).

Tapettia tulikin sitten tuohon toisen ikkunan viereen, eikä päätyseinään. Leikkimökki valmistui tänään, joten emme ole vielä ehtineet katkaista tapetinsiivuakaan yläreunasta. Tapettisoiro täytyy varmaan myös jotenkin suojakäsitellä, että se kestää paremmin lämpötilanvaihteluita.

Vaneriseinään asensimme saunan ovinuppeja, jotka maalasimme samoilla sävyillä kuin leikkimökin pystyrimat. Tätä ideaa onkin näkynyt monessa blogissa. Noihin koukkuihin on kiva laittaa kaikenlaisia pussukoita ja leluja roikkumaan.

Mikä tärkeintä, lapset tykkäävät uudesta mökistä oikein kovasti! He ihastelivat värisävyjä ja olisivat innokkaana halunneet osallistua maalauspuuhiin.

P.S. Kamerani pyöristää jostain syystä kuvat niin, että seinät näyttävät hassuilta, vaikka ne ovat ihan suorat. Mikäköhän juttu tuokin on? Pitäisi perehtyä paremmin tähän uuteen kameraan, mutta jos joku tietää mistä on kyse, niin olisin vinkeistä hyvin kiitollinen. 🙂

Translation:
We’ve now painted our playhouse from the inside. Our children wished for pink and blue colours, so I had to think of a way to fulfill their wishes in a way that would also look stylish. So I decided that we should paint the vertical wooden beams in different colours while keeping the rest of the house light grey and white. Our children are very pleased with the result and love playing in the house – that is most important.

Kommentit (86)

 1. Petteri

  Ihan mielettömän hieno! Varmasti Suomen hienoin leikkimökki! 😉

  • suvi m

   No ei kai sentään. 🙂 Kyllä jostain varmaan löytyy vielä hienompi. Mutta kiitos kohteliaisuudesta. 🙂

 2. Riikka

  Vau, tuo leikkimökkihän on tilataideteos! Näytin kuvia meidän tytöillekin, ja kommentit olivat melkoisen positiivisia 🙂

  • suvi m

   Kiitos. Menen ihan hämilleni näistä kehuista! 🙂

 3. retromoderni

  Tosi kiva tuli kyllä mökistä. Ihana idea maalata nuo rimat eri väreillä. Meidän mökki on sisusta vaille valmis, reissun jälkeen sitten. Väännän kyllä miehen kanssa kättä tuosta parvesta, sillä tilaa sellaiselle olisi hyvin meidänkin mökissä….

 4. Viisi vuotta tässä kodissa – Meillä Kotona -blogit

  […] on ollut oikein sopivan kokoinen meidän perheelle: mahtuu pelaamaan jalkapalloa ja leikkimään leikkimökissä. Rakennusvaiheessa emme osanneet kuitenkaan hahmottaa kuinka lähelle naapuritalot oikein tulisivat […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *