Blogit
Valkoinen Harmaja

Valkoinen Harmaja 5 vuotta ! (+synttäriarvonta)

Nyt alkaa blogini synttärihulinat! Valkoisen Harmajan tarina alkoi päivälleen viisi vuotta sitten: 10.7.2010. Olimme aloittamassa talonrakentamisprojektia toista kertaa ja tällä kerralla pääsimme toteuttamaan unelmaamme Kannustalon Harmajasta; talomallista, josta olimme haaveilleet jo ensimmäistä taloa rakentaessa. Blogin pitäminen oli minulle tuttua puuhaa, sillä olin kirjoittanut lifestyle-aiheista blogia vuodesta 2008 asti. Tästä toisesta blogistani minulla oli selkeä visio: halusin luoda rakennusblogin, joka painottuisi enemmän sisustamiseen sekä haaveisiin ja ideoihin sen ympärillä. Tuolloin rakennusblogit olivat pääosin miesten ylläpitämiä ja kovin teknisiä näkökulmaltaan. Valkoinen Harmaja -blogin oli tarkoitus olla vain kakkosblogini, vaan kuinkas sitten kävikään! Ensimmäinen blogini jäi melko pian pois ja tämä blogi vei minut mukanaan.

vanhat_valokuvat

Rakennusblogi muuttui luonnollisesti sisustuspainotteiseksi blogiksi. Olen tietoisesti tehnyt valinnan keskittyä blogissani pääosin sisustamiseen, vaikka toki silloin tällöin postailen muistakin aiheista. Sisustaminen on minulle intohimo ja rakas harrastus, josta voi oppia jatkuvasti. Koti pysyy samana, mutta sisustus elää koko ajan. Yksi tärkeimmistä päämääristäni on ikään kuin kirjoittaa päiväkirjaa kodin sisustamisesta ilman, että huonekaluja vaihdettaisiin jatkuvasti. Tavoitteena on tehdä muutoksia pienillä jutuilla ja pitää sisustuksen pohja ajattomana, sellaista jota on helppo maustaa erilaisilla jutuilla. Koko ajan punaisena lankana on ollut ajatus modernista kodista kotoisella twistillä, sisustyylien hallitusta sekoittelusta ja sisustuksen kerroksellisuudesta ja kontrasteista. Tykkään myös rakentaa erillaisia idea- ja tuotekollaaseja, joiden avulla voi haaveilla mitä upeimmista sisustuksista.

Sisustamisen ja bloggaamisen haluan kuitenkin pitää rentona ja välttää epärealistista kuvaa. Toki sotkut rajautuvat useimmiten pois kuvista, mutta välillä tykkään näyttää arkisempiakin kuvia ja postailla rennosti. Se ei haittaa, vaikka kaikki ei aina ole ihan viimeisen päälle. Toisaalta joskus taas on kiva panostaa kuviin ja tekstiin enemmän. Blogi syntyy kuitenkin lähes kokonaan fiilispohjalta, enkä juurikaan suunnittele etukäteen mistä postailen (yhteistyöt ovat poikkeus). Blogini mottona pidän sitä, että ”kirjoitan sellaista blogia, jota itse haluaisin lukea”.

kesaolohuone_nyt

Enpä olisi viisi vuotta sitten uskonut millaiselle ”matkalle” Valkoinen Harmaja -blogin kanssa pääsen! Mitä kaikkea tulen oppimaan ja kuinka upeita uusia, mielenkiitoisia tuttavuuksia tuleekaan vastaan! Luulenpa, että juuri erilaisten asioiden oppiminen on yksi tärkeimmistä syistä bloggausmotivaation ylläpitämiseen. Koskaan ei tunnu siltä, että olisi valmis, aina tulee uusia näkökulmia esim. valokuvaukseen, bloggaamiseen tai sisustamiseen.

Yhtä tärkeänä motivaation lähteenä pidän vuorovaikutusta saman henkisten ihmisten kanssa – on mukava vaihtaa ajatuksia sisustamiseen liittyen ja jakaa inspiraatiota puolin ja toisin. Seuraan useita blogeja ja minusta on mielenkiintoista nähdä miten eri kotien sisustus vaihtelee ajan saatossa.

iittala023

Blogin alusta asti haaveilin yhteistöistä erilaisten yritysten kanssa, jotka valmistavat lempituotteitani ja jotka sopisivat blogini henkeen. Onkin ollut aivan huikeaa päästä tekemään yhteistyötä arvostettujen suomalaisbrändien kanssa! Kodin stailausyhteistyöt ovat erityisen mieluisia minulle. Idean stailausyhteistöihin sain keväällä 2013 ja pian pääsin tekemään ensimmäistä stailaustani. Sen jälkeen stailausyhteistöitä on tullut lisää ja olen niistä yhtä innoissani kuin silloin alussa! Innostun tosi nopeasti kaikenlaisista toimeksiannoista ja ideoin mielelläni kaikkea uutta.

Suurkiitos myös Divaanille ja Allerille, jotka ovat antaneet blogilleni ”kodin” ja jonka mediamyynti auttaa minua yhteistöiden toteutumisessa – oma aikani ei millään riittäisi tämän kaiken organisoimiseen!

syreeninoksa

Suurimman kiitoksen haluan kuitenkin antaa teille, rakkaat lukijani! Kiitos, että seuraatte blogiani ja kirjoittelette minulle kommentteja ja sähköposteja. Tulen aina tosi iloiseksi jos olen voinut jotenkin olla avuksi. Olen myös saanut tosi kivoja postausideoita teiltä ja mukavat kommentit lämmittävät aina mieltä. Pyrin vastaamaan jokaiseen kommenttiin – se on minulle tärkeää. Joskus vastaukseni saattaa venyä, mutta palaan kyllä vastailemaan vanhojenkin postausten kommentteihin jos vain huomaan sellaisia tulleen. Ja jos vastausta ei kuulu, kannattaa lähettää sähköpostia. 🙂

harmaja

Entä mitäpä tulevaisuudessa? Minulla on paljon ideoita ja haaveita blogin suhteen. Ja sisustamisen ja erilaisten projektien suhteen. Osa niistä on jo viritteillä, enkä malttaisi odottaa että pääsen kertomaan niistä teille lisää! Innostus vain kasvaa ja blogista on tullut minulle toinen, erittäin mieluisa, työ. Pitää vain rohkeasti uskaltaa sanoa ideoita ääneen ja mennä määrätietoisesti tavoitteita kohti. Uskaltaa unelmoida ja uskoa siihen, että ne unelmat voivat toteutua.

aallonjakkara

SYNTTÄRIARVONTA!

Mutta nyt on aika juhlia: blogini viisivuotissynttäreiden kunniaksi haluan ilahduttaa teitä muutamalla arvonnalla! Arvontapalkinnot olen valinnut itse ja ne ovat sellaisia luottojuttuja, jotka ovat kulkeneet vuosien varrella mukana kodeissamme. Tämä arvonta toteutuu yhdessä Sisustuksen Koodin kanssa, joka on aina ollut tärkeä osa blogiani – onhan se siskoni liike ja minun luottoputiikkini. Olen oppinut todella paljon sisustamisesta siskoltani! Siskoni on minulle myös tärkeä vertaistuki bloggaamisen suhteen.

Synttäriarvontapalkinnoksi olen valinnut Artekin klassikkojakkaran. Meiltä löytyy tuo samainen koivujakkara ja se on kulkenut mukanani kodista toiseen, ihan lapsuuden kodista saakka, ja se edustaa sellaista ajatonta ja laadukasta sisustamista, joka on minun sydäntäni lähellä. Minusta yksi tuotteen tärkeimmistä ominaisuuksista on monikäyttöisyys ja tässä jakkarassa toteutuu tuo ajatus hienosti: jakkaraa voi käyttää sekä istuimena että sivupöytänä ja se sopii todella monenlaisiin tiloihin aina eteisestä, olohuoneeseen tai vaikkapa ruokailutilaan.

Näin osallistut arvontaan:

Kirjoita kommenttikenttään millaisia juttuja sinä luet mielelläsi sisustusblogissa
ja olet mukana Artek-jakkaran arvonnassa.

Muista täyttää myös sähköpostiosoitekenttä (ei näy muille), jotta tavoitan sinut nopeasti
mikäli arpaonni suosii juuri sinua.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

Kilpailu on käynnissä viikon ajan, 17.7.2015 klo 23.59 saakka, minkä jälkeen arvon voittajan.

♡ ♡ ♡ ISO KIITOS VIELÄ TEILLE KAIKILLE, JOTKA SEURAATTE BLOGIANI! ♡ ♡ ♡

Artek_Koodi

Postaus ei ole kaupallinen yhteistyö, mutta on toteutettu yhdessä Sisustuksen Koodin kanssa.

Translation: My blog is five-years-old today, so I am looking back at the beginning (sorry, only in Finnish this time). I’m also hosting a give away, but it is only for my Finnish readers. Thank you for following my blog!

Voit seurata blogiani Bloglovin’ssa / Blogipolussa / Facebookissa / Feedlyssä / Instagramissa / ja nyt myös Twitterissä!

Follow me on Bloglovin’ / Facebook / Feedly / Instagram / Twitter

Kommentit (619)

 1. Maria

  Ihana blogi ja ihana koti! Luen mieluusti tekstiileihin liittyviä postauksia, ja kaikki remontointi kiinnostaa. Mukava nähdä miten sinulla on silmää sisustuksille 🙂

 2. Sirup

  Onnea blogille! Eniten tykkään katsella kuvia, erityisesti erilaiset vaihtoehdot -esim. eri värillä / eri teemalla toteutetut sisustukset, kuten joskus olet olohuonettasi sisustanut. Samoin panosta/pihistä-esittelyt ilahduttavat. Blogiasi olen seurannut vuosia ja kyllä tykkään!

 3. Nippe

  Onnea myös täältä 5-vuotiaalle!

  Kaikki juttusi kiinnostaa. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja kuvata. Aina vaan tulee jotain uutta kuvakulmaa taikka juttuja jotka jaksaa kiinnostaa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *