Blogit
Valkoinen Harmaja

Valaisinvaihtoehtoja makuuhuoneeseen

Jatketaan vielä vähän makuuhuone-teemalla. Seena jätti Neilikat-postauksen kommenttiosuuteen seuraavan toiveen:

”Ihana blogisi ilahduttaa aina! Makuuhuoneestanne tuli mieleen, että ideapostaus olisi ihana lukulampuista. Mitä lukulamppuja makuuhuoneeseenne olisi sopinut, jos olisitte päätyneet “perinteisempään” lukulamppuun? Itselle taloprojekti kesken ja blogisi toimii ihanana ideavarastona! Kiitos siis!”

Kiitos mukavasta palautteesta ja postausideasta! Mielelläni toteutan tämän. On kiva leikitellä erilaisilla vaihtoehdoilla ja haaveilla uusista valaisimista. Rakastan valaisimia ja pyrin niissäkin aina laadukkaaseen ja ajattomaan vaihtoehtoon. Sellaiseen hankintaan, jota katselen mielelläni monta vuotta ja joka näyttää ajankohtaiselta vuodesta toiseen.

Meidän makuuhuoneemme yövalaisimet ovat eriparia, kuten makuuhuonekuvista olette saattaneet huomata. Toisella puolella sänkyä on kirppislöydöstä tuunattu roikkuva valaisin ja toisella puolella on valaisinklassikko Artemiden Tolomeo. Minusta on hauskaa yhdistellä kirppislöytöjä designklassikoiden kanssa, eikä kaiken tarvitse sopia ”liian hyvin” yhteen. Mutta mikäli meillä olisi molemmilla puolilla sänkyä pöytävalaisimet, luulen että olisimme hankkineet jotain tämän suuntaista:

Todennäköisin vaihtoehto on, että olisimme ostaneet toisellekin puolelle Tolomeon. Tai sitten nykyinen Tolomeomme olisi siirtynyt työhuoneeseen ja olisimme ostaneet kokonaan uudet valaisimet; vaikkapa Louis Poulsenin AJ:t. Sitä hankintaa varten olisi kyllä pitänyt säästää hiukkasen tai tinkiä jostain muusta, heh. Valitsin kollaasiin myös yhden Ikea-vaihtoehdon, Gavik-valaisimen, mutta Ikean valikoimassa ei oikein ollut sellaista pöytävalaisinta, johon olisin täysillä ihastunut.

Jos olisimme päätyneet seinäkiinnitteisiin yövalaisimiin, olisi valinnat olleet hyvin saman tyylisiä kuin pöytävalaisimissa:

Eli sekä Tolomeota että AJ:ta saa myös seinämallina. Mutta Ikeasta löytyisi myös erittäin mieleinen seinävalaisinvaihtoehto, PS 2012-sarjasta. Pidän Ikean PS-mallistosta ja tekisi kovasti mieli hankkia tämä PS-valaisin jonnekin. Se voisi näyttää kauniilta meidän työhuoneessa, lähes mustaa seinää vasten…

On aina todella mukava saada teiltä postaustoiveita ja mielelläni niitä toteuttelen. On mielenkiintoista kuulla, mistä te haluatte lukea, joten jos sellaisia ideoita tulee mieleen, niin hihkaiskaa kommenttilootan puolella tai sähköpostiini.

Mukavaa viikkoa!

Kommentit (15)

 1. KKKK

  Suosittelen Yki Nummen Modern Art-klassikkoa, josta Ikean versio on vain halpa kopio.

  http://www.valotorni.fi/modernartvalaisin300mm-p-216.html?osCsid=06ef4e1c2b94f9688519142a881de3dd

  • suvi m

   Se on hieno valaisin! Vanhemmillani on sellainen. 🙂

 2. MiaMatleena

  Tuo AJ on ollut haavelistalla jo pitkään! Mutta ongelmana on, että mikä niistä olisi kätevin: pöytämalli, jalkamalli vai seinään laitettava. Voi, näitä elämän suuria pulmia! 🙂

  • suvi m

   Siinäpä vasta pulma! 😉 Itse ottaisin varmaan pöytämallin jos se olisi ajankohtainen hankinta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *