Blogit
Valkoinen Harmaja

Vaihtelua kahvinautintoon

Nyt kaipaisin hieman teidän apuanne. Olemme nimittäin miettineet, että olisiko kapselikahvinkeitin hyvä hankinta. Me molemmat juomme useamman kupin kahvia päivässä ja olisi kiva kokeilla välillä vähän erilaisia makuja. Emme ole mitään ”kahvihifistelijöitä” ja kaffin pitää valmistua mahdollisimman helposti ja nopeasti. Tällä hetkellä kahvi valmistuu perinteisesti Moccamasterilla.

Minua mietityttää kuitenkin se, että ovatko nämä laitteet oikeasti hyviä vai onko tämä taas yksi laite lisää sinne SodaStreamereiden ja voileipägrillien sekaan (edellä mainitut löytyvät tästä taloudesta, mutta ovat jääneet hyvin vähäiselle käytölle).

Millaisia kokemuksia teillä on kahvikapselikoneista?

EDIT 28.7. klo 15: Kiitos oikein paljon vastauksistanne! 🙂 Pitää kyllä miettiä tätä hankintaa tarkkaan, varsinkin kun emme ole edes koskaan maistaneet tuollaista kapselikahvia… 😀

kuvat lainattu Gigantin verkkosivuilta

Kommentit (34)

 1. Mari

  Meillä on ollut jo vuoden päivät Nespresso (maidon vaahdottimella) ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä, yksi parhaita pienkodinkone ostoksia ikinä, ja eniten käytössä oleva… Moccamaster lähti kierrätykseen.

 2. sanna matilda

  Mun mies on muinoin tarjoilija-aikoinaan käynyt Pauligin baristakouluttajakurssin (kesti yhden päivän, heh) ja suhtautuu noihin kapselibisneksiin hyvin epäluuloisesti. Itse olen työmaalla käytellyt Siemensin yli kahden tonnin hintaista integroitavaa mallia (http://www.siemens-home.fi/tuotetiedot/espresso-ja-kahviautomaatit-kahvinkeittimet/espresso-ja-kahviautomaatit/TK76K573.html?source=browse) ja rehellisyyden nimissä, siihen meni hermot. Kone ilmoitteli huollontarpeista ihan yhtenään, milloin piti lisätä vettä, tyhjentää roskat, puhdistaa maidonvaahdotin, suorittaa kalkinpoisto jne. joten lopulta se jäi käyttämättä. Eikä se kahvikaan nyt ihan parasta ollut, parempaa olis saanut, jos olis saanut optimoitua jauhatuskarkeudet sun muut juuri silloinkin käytössä oleville pavuille/kapseleille. Ja yritäpä sitten tehdä noilla automaateilla yhtään isommalle seurueelle kahvit… kun viimeinen saa kupin eteensä, on ensimmäisen kahvi jo kylmää! :O

  Se, mitä suosittelen, on Nordquistin ranskalainen paahto yhdistettynä pressopannuun (meillä on ollut monta hajonnutta Bodumia ja Ikean markkinoilta vedetty malli, nyt käytössä on kaksi Steltonia). Maidon ja kahvin suhteen saa muokata oman mielen mukaiseksi, joten sillä saa parhaat mahdolliset kahvit. Pannun puhdistuskin on superhelppoa! On meillä induktiolle passaava mutteripannukin, mutta puhdistuksen vaivalloisuuden takia (vaikka on terästä, sitä ei saa pestä tiskarissa, sanoi myyjä) se on nykyään ihan käyttämättömänä.

  Summa summarum, pressopannu ja Nordquistin ”Classic Franskrostia”! 🙂

 3. Anna

  Meillä on töissä Nespresso-keitin, joka on kyllä tosi kätevä, mutta kotiin en sitä hankkisi. Laatu on ”ihan ok” konttorikahviksi, saa tasalaatuista kahvia. Itseäni kuitenkin kiusaa kovasti yksittäispakatut alumiini-kapselit, joita ei voi kovin helposti kierrättää. Kapselikeitin ei siis ole todellakaan mitenkään ekologinen vaihtoehto, ainakaan jos ei jaksa kierrätykseen oikeasti panostaa arjessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *