Blogit
Valkoinen Harmaja

Vaatehuoneen suunnittelua

Raksalla mennään eteenpäin askel askeleelta, mutta olen ajatellut välissä kirjoitella myös sisustusjuttuja ja mahdollisesti myös inspiraatiopostauksia. Tämä postaus on sekoitus vähän kaikkea sitä. Ajattelin nimittäin seuraavaksi kertoa teille millainen vaatehuone (ts. walk-in-closet) meille tulee päämakuuhuoneen yhteyteen.

Kaapistot tilasimme keittiökaappien tilauksen yhteydessä. Ostimme siis ”könttänä” keittiön, kodinhoitohuoneen ja tämän vaatehuoneen kaapistot Topi-keittiöstä. Lisäksi meille tulee toinen vaatehuone eteisen yhteyteen, mutta näillä näkymin laitamme sinne vain seinään kiinnitettävät hyllyt.

Kuten alla olevasta pohjapiirroksesta näkee, vaatehuone tulee kodinhoitohuoneen ja päämakuuhuoneen yhteyteen, ja sen viereen jää ”vanhempien kylpyhuone”. Vaatehuoneen lattia tulee olemaan samaa laattaa kuin kodinhoitohuoneessa, keittiössä ja eteisessä (vaalea Il Micron).

Alunperin ajatuksena oli jättää vaatehuoneen hyllyt ja tangot näkyviin (eli ei kaapinovia), mutta koska osa vaatteista halutaan piiloon ja tilassa on myös siivousvälineiden säilytys, päädyimme ratkaisuun, jossa on sekä avonaisia että ovellisia kaappeja:

Kuvassa näkyvät siis vaatehuoneen molemmat kaappiseinät. Oveton osa tulee makuuhuoneen lähelle. Kaapit ylettyvät kattoon saakka; lattianrajaan jää matala sokkeli.

Mietiskelin hiukan, että kannattaisiko ne ovet kuitenkin laittaa jokaiseen kaappiin, mutta sitten tila olisi yhtä kaapistoa, kun kodinhoitohuonekin on oikeastaan samassa tilassa. Ovettomat kaapit lisäävät tilan pukeutumishuonemaisuutta ja umpinaisten ovien ansiosta näkymä ei ole liian rauhaton, sillä osa vaatteista on piilossa. Ja toisaalta – saahan ne ovet hankittua myöhemmin jos tuntuu siltä, että niitä tarvitaankin.

Ovellisten ja ovettomien kaappien väliin jää muutama laatikko ja avohylly, joihin olen ajatellut laittaa kauniita laukkuja ja kenkiä esille. Laattalattiaa pehmentämään ja ripauksen ylellisyyttä lisäämään ajattelin laittaa lattialle korkea nukkaisen tai jonkin muun pehmeähenkisen maton. Roikkuvia valaisimia tilaan ei tule, sillä kattoon laitetaan halogeenit.

Voi kunpa oltaisiinkin jo kaappien asennusvaiheessa…

Kollaasiin lainattu kuvia täältä ja täältä sekä Ikean sivuilta.

Kommentit (9)

 1. Onneli

  >Mustakin toi osittainen ratkaisu on hyvä! Valaistuksen suunnittelu tuottaa mulle päänvaivaa. Te olette siis päätyneet halogeeneihin? Itse mietimme led-valoja (Philipsin Ledinot) mutta tajusin, ettei niitä voi pitää samaan aikaan päällä kuin tavallisia valoja, koska kontrasti valon värissä on liian suuri. Itse tykkään pitää jatkuvasti päällä jalka- ja pöytälamppuja, joten valkoinen yleisvalaistus ei ole meille vaihtoehto. Täytyy kuitenkin tutustua noihin Miran suosittelemiin pienloisteputkivalaisimiin, ehkä niiden valo ei kuitenkaan riitelisi liikaa tavallisten energiansäästölamppujen kanssa..?

 2. S

  >tosi järkevät ja käytännölliset tilat! tykkään :).ja saunarakennuksen laattasuunnitelmat iiiiihanat! tommonen tumma tunnelma on kyl tosi magee :).ja ilman muuta nykäsen hihasta jos tuut mua vastaan 🙂

 3. Mira

  >Onnelille terveisiä, että pienloisteputkilampuissa on varmasti eri kelvineillä varusteltuaja vaihtoehtoja. En muista äkkiseltään meidän, mutta pyrittiin aika "valkoiseen" valoon ei kuitenkaan sellaiseen "sinisen" kylmään. Onnistuttiin etsintöjen jälkeen kaivaamaan Euromarketin hyllystä energiansäästölamppuja, joissa oli tarpeeksi noita kelvinejä. Eli valot eivät riitele keskenään. Meidän vanhat energiansäästölamput olivat kyllä aivan väärän sävyisiä. Jos kiinnostaa, voin kaivella faktoja esille, kun tämä mun sepustus on hiukan mutua.

 4. suvi m

  >Rumbo: oi, te olettekin jo pitkällä. 🙂 Musta tuntuu, että tähän meidän tilaan on kuitenkin parempi ratkaisu tämä oveton&ovellinen kaapisto. Jos olisi vain ovellisia kaappeja, tila olisi yhtä kaappia vaan. Pitää laittaa ne kauneimmat vaatteet noihin avokaappeihin… ;)Soile: juu, varmasti on ihan hyvä tämä näiden huoneiden kombo tuossa lähekkäin. Meillä oli viimeksi vähän samalla tavalla. Ja kiitos – minäkin toivon, että kodinrakentaminen sujuu leppoisasti… :)Nannas: on kyllä ihanaa saada tällainen säilytystila vaatteille! 🙂 Viimeksi meillä oli vaatekomerot makkarissa ja vaatehuoneessa oli vain liinavaatteita, pyyhkeitä yms.Idea erilliseen saunarakennukseen lähti ihan vain tunne-pohjalta: ajateltiin, että olisi ihanaa köpötellä pihasaunaan jouluaattona ulkolyhtyjen loisteessa. Mutta on siinä käytännöllinen aspektikin: mies saa rauhassa pelata rock bandiä iltaisin saunarakennuksen oleskelutilassa, eivätkä lapset herää. 😉 Ja vielä se pointti, että siellä voivat vieraat majoittua omassa rauhassaan.Hanna: toivottavasti tuosta tulee sellainen kuin mitä olen ajatellut ja mielessäni näen… Aina ne ajatukset eivät toteudu samanlaisina todellisuudessa.Mira: ok, kiitos vinkistä! 🙂 Pitää tutkia noita loisteputkilamppuja tarkemmin, mutta pelkäänpä, että niissä on liian kylmä valo meidän makuumme. Minä pidän enemmän lämpöisestä ja tunnelmallisesta valosta kuin valkoisesta (tai varsinkaan sinertävästä) valosta. Pitäisi nähdä loisteputkivalaisimet ihan livenä, että tietäisi tarkemmin…Onneli: juu, kyllä meille taitaa tulla halogeenit ellei pienloisteputkivaloissa ole saatavilla lämmintä sävyä (ei kuitenkaan keltaista). Sähkäri voi olla eri mieltä (en tiedä vielä mitä mieltä hän on), mutta kyllähän hänen täytyy laittaa sitä mitä asiakas haluaa. Aion kuitenkin tutkia vielä tarkemmin tuota loisteputkivaihtoehtoa…S: no voi kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Jänskättää kyllä se saunarakennuksen kylppäri, että miltä se tulee näyttämään…Mira: kiitos vielä vinkeistä oikein paljon. 🙂 Annoit meille ajattelemisen aihetta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *