Blogit
Valkoinen Harmaja

Uusi matto olohuoneeseen?

Saunatuvan remontti poikii kaikenlaisia muutoksia ympäri kotia. Myimme saunatuvalla ennen olleen mustavalkoisen, graafisen maton jo yli vuosi sitten pihakirppiksellä ja siitä lähtien tuo tila on ollut ilman mattoa. Nyt haluamme kuitenkin tehdä siitä viimeisen päälle kivan oleskeluhuoneen, joten sinne on saatava matto. Niinpä päätimme, että olohuoneen matto saa muuttaa saunatupaan ja hankimme olkkariin ihan uuden maton. Mutta minkä? Valinnanvaraa kauniista matoista kyllä riittää nykyisin.

liniedesign_asko_mixed-0339

Muistan kuinka aiemmin tuskailin mattohankintojen kanssa. Kauniita mattoja oli tosi vaikea löytää. Olinkin todella iloinen neljä vuotta sitten, kun löysin Linie Designin matot ja tämän meidän ”Asko mixed” mallin (postaus ”Olohuoneen matto”). Nyt tuota Asko-mattoa näkee todella monessa kodissa niin some-kanavissa kuin ihan livenä, kun tuttavien luona piipahtaa. Oikeasti olen miettinyt miten tuosta matosta on voinut tullakin niin suosittu?! Nykyisin on kuitenkin niin paljon kauniita mattoja, monessa eri hintaluokassa. No, ovathan Asko-matot tosi ajattoman kauniita ja erinomaisia hinta-laatusuhteeltaan.

Asko-matto sopii minusta oikein kivasti meidän olohuoneeseen ja pidän siitä edelleen tosi paljon (vaikka sen yleisyys vähän tympäiseekin). Olen kuitenkin innoissani nyt etsimässä uutta mattoa ja positiivista tässä on se, että saamme edelleen nauttia tästä kauniista matosta saunatuvassa.

Vaihtoehtoja uudeksi matoksi

Olen kartoittanut laadukkaita mattoja ja poimin tähän alle joitakin suosikkejani. Haluaisimme hankkia suuren (2oox300 cm) pehmeän maton, joka kestää aikaa ja sopii kissaperheeseen. Luonnonmateriaali on ehdottomasti plussaa! Mankku ihastui joitakin vuosia sitten Sisustuksen Koodissa olleeseen ”juustonaksumattoon” (maton villapalat näyttivät ihan juustonaksuilta) ja nyt vaihtoehtojen listalla on vähän samantapaisia mattoja.

sisustuksen_koodi-8540Linie Design – Siberia

sisustuksen_koodi-8541Linie Design – Comfort

sisustuksen_koodi-8537HAY – Peas

Yllä olevat kolme kuvaa olen napannut Sisustuksen Koodin mattomalleista. Nämä ovat kaikki aivan ihania. Ihastuin kovasti etenkin tuohon lettimattoon, mutta mietin onko se liian talvisen oloinen. HAY:n ”Peas” matot ovat myös kauniita ja tällainen löytyykin vanhempieni kotoa, joten siellä olen päässyt sitä testailemaan. Linie Designilla taisi olla myös mattomalli, joka oli tämän HAY:n ”Peas” maton kaltainen, mutta pehmeämpi – siitä en vaan muistanut ottaa kuvaa…

liniedesign_ruffle1Linie Design – Ruffle

liniedesign_nelly_silver

Linie Design – Nelly Silver

liniedesign_megan

Linie Design – Megan

Nämä edelliset kolme kuvaa nappasin Linie Designin sivuilta. Näistä olen tykästynyt etenkin tuohon Beni Ourain henkiseen ”Ruffle” mattoon. Mutta tuollaisia mattoja näkee nykyisin myös tosi paljon – matto on tosi kaunis, mutta olisiko se liian tyypillinen valinta tähän aikaan…? ”Nelly” ja ”Megan” matot ovat molemmat nättejä, mutta eivät sykähdytä erityisesti. ”Nelly” matto voisi kyllä olla ajaton ja varma valinta.

muuto_Ply_rug_off-white

Muuto – PLY

Sitten olisi vielä tämä yllä näkyvä Muuton ”PLY” matto. Se on hyvin samanhenkinen kuin ”Asko Mixed”. Kaunis matto, mutta liian samanlainen kuin meidän nykyinen matto.

Ei tämä hankinta nyt olekaan kovin helppo. Kauniita mattoja on ihan liikaa!  Kun selaan näitä kuvia läpi, niin edelleen minua sykähdyttää eniten tuo Linien ”lettimatto” Comfort. Mutta siitä mallista pidän eniten tuosta vaaleimmasta sävystä ja nyt olimme ajatelleet hankkia olohuoneeseen tummemman maton. Huh, täytyy varmaan taas pian soittaa konsultaatiopuhelu siskolle

Minkä näistä matoista sinä valitsisit?


Translation: We have decided to get a new rug for our living room. I love the Linie Design’s ”Asko Mixed” rug that we have, but it has become too popular and I want to find a more distinctive choice. Also, we need a rug for our sauna house, so the ”Asko” rug has a place there and, therefore, we are going to buy a new rug for the living room. These are some of my favourites. Which one would you pick?

Kommentit (28)

 1. Katja

  Ihania mattoja olet löytänyt….kaikki kivoja, suosikkeja ehkä Nelly ja Comfort

  • suvi m

   Juu, ja kun vielä selailin lisää valikoimia, löytyi vieläkin lisää vaihtoehtoja. 😀

 2. Salla

  Lettimatto on kyllä todella kaunis. Omaan lattiaani voisin myös laittaa tuon vaaleimman tai rusehtavan maton. Myös Muuton matto on ihana <3

 3. pami

  Hei suvi. Olen itse ostamassa Asko mixed-mattoa ja sinulta parhaiten saisi varmasti rehellisen vastauksen. 🙂 mietityttää pysyykö matto hyvin paikallaan? Annon jalpaikat ym ovat niin ohuita, että rutussa jatkuvasti. O ko Asko mixed sellainen, vai onko ryhdikkäämpi? Meillä neljä lasta, joista kaksi tai kolmekin vielä juoksentelee sisällä, enkä tykkää oikoa jatkuvasti mattoa. (Senpä takia meillä onkin ollut jo 5vuotta VM carpetin 300×200 lankamatto, joka ei inahdakkaan paikaltaan. 😉 haluaisin kuitenkin nyt vaihtaa maton.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *