Blogit
Valkoinen Harmaja

Tyylikkäät raksablogit x 3

Kommenteista ja saamistani sähköposteista päätellen blogiani lukevat myös monet talonrakentajat. Meidän oma raksa-aika alkaa jo olla ohi (ainakin tältä erää ;)), mutta toki blogin alkupäästä löytyy vielä kaikki rakennusajan jututkin. Ajattelin kuitenkin vinkata teille muutamasta kivan oloisesta ja tyylikkäästä raksablogista.

blogivinkkeja

mustaoviblogi

Mustaovi kertoo Majan ja M:n rakennusprojektista pääkaupunkiseudulle. Tontille on rakentumassa Lammi-kiven harkkotalo ja tavoitteena on luoda koti, jossa yhdistyvät skandinaavinen yksinkertaisuus, loft-henkisyys ja tanskalainen rouheus. Kuulostaa aivan ihanalle! Blogissa on raksapostauksien lisäksi myös sisustuspainotteisempia postauksia.

kotinakivitalo Toinen mukavanoloinen rakennusblogi, Kotina kivitalo, keskittyy sekin kivitalon rakentamiseen. Talon rakentaminen on alkusuoralla ja vastikään on saatu sokkelit valettua. Sisustusideakollaasien perusteella päättelen, että sisustuksesta on tulossa skandinaavisen moderni pehmeällä ripauksella. Tämäkään blogi ei keskity ainoastaan rakentamiseen, vaan väliin mahtuu lifestyle- ja sisustuspostauksia.

pienitalohkiKolmas mielenkiintoinen blogiuutuus on Pieni talo Helsingissä, jota kirjoittaa aiemmin Mustapiste-blogia pitänyt Piia. Perhe rakennuttaa puutaloa Helsingin Maunulaan, jossa rakentamista ohjaavat tarkasti erilaiset määräykset ja rajoitukset. Tämänkin talon rakentaminen on vasta ihan alussa ja onkin mukava päästä seuraamaan kuinka projekti etenee. Piian tyylin tuntien uskallan luvata, että kodista tulee varmasti aivan ihastuttava!

Meilläkin on vähän välin käyty keskustelua sävyyn, että ”seuraavaan taloon sitten” ja ”ensi kerralla, kun rakennetaan, niin…”. Kyllähän olisi tosi mukavaa taas rakentaa ja suunnitella kaikki alusta alkaen. Miettiä mitä tekisi toisin kolmannessa kodissa jne. Uuden talon rakentaminen taitaa kuitenkin olla ajankohtaista vasta sitten, kun lapset ovat isompia. Mutta on se kumma mistä tämä rakentamis- ja suunnitteluinto kumpuaa?! Kun saa jotain valmiiksi, niin tekisi mieli aloittaa jo seuraava projekti.

Pyörittelimme hullua ideaa, että rakentaisimme tähän nykyiseen taloomme yläkerran. Mankku soitteli jo Kannustalon edustajallekin huvikseen. Mutta yläkerran rakentaminen olisi liian hankala toteuttaa; pitäisi piikata lattia auki ja asentaa lisää väliseiniä. Kattotuoleja pitäisi muuttaa. Harmittaa kyllä miksi emme alunperin ottaneet taloa yläkertavarauksella, kun korkeutta riittäisi kyllä. Tontillemme olisi pitänyt rakentaa 1,5-kerroksinen talo, mutta saimme poikkeusluvan 1-kerroksiseen. Nyt tuntuu siltä, että kylläpä olisi kiva jos olisi edes parvi… 😀

Ja psst…ystäväni Emman Pintariipaisuja-blogikin päivittyy taas.

Kommentit (14)

 1. Laura

  Jäi kiinnostamaan, että miksi olet alkanut kaivata yläkertaa? Olemme miehen kanssa myös miettineet, josko joskus tulevaisuudessa päädymme rakentamaan. Me olemme haaveilleet yksitasoisesta ratkaisusta, mutta voihan siinä kaksitasossakin olla puolensa. Ihana blogi aina vaan. 🙂

  • suvi m

   Kai se ajatus lähti siitä, kun nyt on alkanut miettiä mitä tässä talossa olisi voinut tehdä toisin ja miten tätä voisi muunnella halutessaan. Sitten alkoi ajatus yläkerrasta tuntua kivalta. Mutta on kyllä liian hankala ja työläs toteuttaa jälkeenpäin.

 2. Riitta

  Meillä oli edellinen viitisen vuotta sitten rakennettu talo 2-krs emmekä mitenkään tieten tahtoen pyrkineet 1 kerroksiseen. Se kuitenkin soveltuvia tontille paremmin. Lisäksi viimeisimmissä asuntomessuilla olemme ihastelleet aina lähinnä 1 krs taloja, siitä se ajatus sitten lähti. Nyt kun ollaan loppusuoralla, olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuun. Ei turhia neliöitä portaisiin, käytäviin joita kaksikerroksisissa aina tulee. Jotenkin saa avaramman talon samoilla neliöillä. P.s. Eikä tartte raahata imuria ees taas;)

  • suvi m

   Juuri noilla perusteilla mekin olemme aina päätyneet yksikerroksiseen ratkaisuun. 🙂 Tässä vain asuessa on kiva leikkiä ajatusleikkiä, että mitä olisi voinut tehdä toisin. Luulen kyllä, että seuraavasta talosta tulee silti kaksikerroksinen…sitten joskus….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *