Blogit
Valkoinen Harmaja

Trendit sitä, trendit tätä…

Seuraan aika paljon pohjoismaisia sisustusblogeja, enimmäkseen varmasti ruotsalaisia. On jännä huomata miten siellä moni innostuu bloggailemaan samoista asunnoista tai teemoista samanaikaisesti. Onhan sikäläinen sisustusblogikulttuuri erilainen kuin meillä – siellä blogeissa ei esitellä omaa kotia niin tiuhaan kuin täällä.

Viime päivinä pohjoismaiset blogit ovat täyttyneet näistä kuvista. Tämä asunto on stailattu ruotsalaiselle Residence-sisustuslehdelle välittämään tämän kevään sisustustrendejä. Residence-lehden mukaan neljä kuuminta sisustustrendiä juuri nyt ovat: paikallistuotanto, tekstuurit ja värit, personaallisuus sekä eleganttius. Tarkemman analyysin näistä neljästä trendistä voit lukea Residencen omasta blogista. Kannattaa tsekata myös video, joka tästä aiheesta on siellä julkaistu.

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling21-700x904

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling11-700x904

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling3-700x452

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling51-700x904

Kuvat ovat toki kauniita ja värimaailma on harmonisen hillitty. Tätä tyyliä on näkynyt jo jonkin aikaa. Trendikkäät asunnot ovat hyvin minimalistisia ja tummia. Ruskean sävyt ovat nousemassa taas. Meidän siniset seinät taitavat olla jo auttamattomasti ihan ”out”…? Nyt pitäisi olla ruskeaa tai nudea. 😉 Keittiöiden pitää olla peiliovelliset, mieluiten tummanharmaat ja vetimet ovat messinkiä. Vanhahtavaa tyyliä. Trendien taustalla ovat hienot ajatukset paikallistuotannosta ja ekologisuudesta – mutta jäävätkö ne vain sanahelinäksi? Kuinka ekologista on juosta trendien perässä ja uudistaa kodin sisustus vähän väliä? En usko, että se on tarkoituskaan, vaikka näitä trendilistauksia tehdään.

Olen minäkin ”paras puhuja”, sillä tykkään itsekin soveltaa sisustustrendejä omassa kodissa ja seuraan niitä mielenkiinnolla. En kuitenkaan ole uusimassa koko kodin kalustusta muutaman vuoden välein. Perussisustus säilyy, trendejä sovellan pienillä jutuilla kuten tekstiileillä tai seinäpintoja maalaamalla. Välillä minuakin ärsyttää liika sisustustrendeistä hössötys. Tärkeintä on tietysti se, että oma koti on omalle perheelle mieluinen ja siellä viihtyy.

Yksi neljästä tämän hetkisestä trendistä on yksilöllisyys ja persoonallisuus sisustuksessa. Sitä tuodaan esiin sellaisilla jutuilla, joita muilla ei ole; vaikkapa keramiikalla ja itsetehdyillä esineillä. Myös sisustustyylien sekoittelu luo persoonallista ilmettä kotiin. Tämä on erittäin positiivinen trendi, mutta kyllä minusta blogien inspiraatiopostauksissa usein kiertävät ”trendikkäät kodit” ovat kaikki hyvin saman tyylisiä. Kumpa se persoonallisuus näkyisi enemmän!

Ajatukseni lähtivät vielä laukkaamaan oman sisustustyylini analysointiin. Vaikka tässä hiukan kriittisesti kirjoitankin, saan kuitenkin inspiraatiota blogeissa ja sisustuslehdissä näkyvistä ”trendikodeista”. Toivoisin, että osaisin sisustaa minimalistisemmin. Eihän se vaatisi kuin karsimista. Silti lähden aina rönsyilemään ja sitä myötä kodin ilme muotoutuu väistämättä omaan tyyliini. Olisipa kiva jos joskus joku taitava sisustusstailisti stailaisi meidän kodin uuteen uskoon meiltä jo löytyvillä tavaroilla. Olisi mielenkiintoista nähdä lopputulos!


Translation: These lovely images have been circling around interior design blogs recently. The story behind these pictures is Residence magazines idea to portray interior design trends of the spring in this apartment. The four trends are: elegance, personality, local manufacturing and texture and color. You can read more on Residence’s blog. In Finnish I write about my own thoughts on interior trends and my own interior style.

Photos: Kristofer Johnsson for Residence magazine / Styling: Eva Lotta Sundling & Elin Kickén

Kommentit (12)

  1. Siniset seinät – Meillä Kotona -blogit

    […] tavoittelin sitä pelkistettyä, skandinaavista sisustustyyliä, josta kirjoitin äskettäin ”Trendit sitä, trendit tätä…” postauksessa. Sängynpääty on maalattu trendien mukaan sävy-sävyyn seinien kanssa. […]

  2. VIIKONLOPUN TEHTÄVÄLISTALLA – Pihkala

    […] Residenceen syventymistä (lehdessä kiinnostava trendikatsaus, josta Suvi kirjoittelikin juuri jokin aika sitten […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *