Blogit
Valkoinen Harmaja

Terassipurjeen kiinnitys

Minulta on kysytty niin usein terassipurjeiden kiinnittämisestä, että päätin tehdä siitä oman postauksen. Kuvien avulla asia selkiytyy helpommin.

Kyseessä ovat siis Ikean terassipurjeet, jotka ostimme takapihan terassille parisen vuotta sitten. Ja hyvin ovat kestäneet pienistä syysmyrskyistä ja kovasta tuulen tuiverruksesta huolimatta. Talveksi otamme purjeet tietysti pois.

terassipurjeet

Purjeita ei ole sommiteltu symmetrisesti, vaan toinen on kiinni seinässä kahdesta reunasta ja toinen purje vain yhdestä. Tällä tavoin ne näyttävät minusta kivemmilta kuin niin, että ne olisivat samoin päin molemmat.

takaterassi

Sori, en siivonnut terassia kuvaa varten 😉 Pöydässä kiinni oleva aurinkovarjo on tarkoitus
siirtää saunan terassille; se on nyt vain jäänyt vielä tähän terassille.

purjeiden_kiinnitys

seinakiinnikkeet

Pakkauksen mukana tulee jouselliset kiinnikkeet, joiden avulla purjeet voi kiinnittää seinään tai tankoon. Jouset mahdollistavat sen, että purjeet pääsevät vähän joustamaan tuulessa, eivätkä sitten repeydy tuulessa. Me olemme kiinnittäneet purjeet toisesta päästä seinään jousikiinnikkeillä ja toisesta päästä metallitolppiin pelkällä narulla.

terassitolppa

ikean_terassipurjeet

Ensin metallitolppien tilalla olivat puutolpat, mutta ne eivät kestäneet. Onneksi Mankku sai hommattua metallitolpat tuttavansa kautta. Metallitolpat kaipaisivat nyt vielä vähän maalausta.

sivukiinnitys

Olemme kiinnittäneet purjeet myös purjeiden sivuilta olevista lenkeistä naruilla toisiinsa sekä toiselta puolelta terassikaiteeseen ja toiselta puolelta terassisyvennyksessä olevaan hämähäkkikiikkuun.

Terassipurjeet antavat minusta kivaa ilmettä talon julkisivulle ja tuovat myös vähän näkösuojaa. Toivottavasti nämä kuvat selkiyttivät asiaa, mutta tietysti saa vielä kysyä jos jokin jäi askarruttamaan…

Kommentit (19)

  1. Nimetön

    Kuuluko jouset pakettiin vai ostitteko itse?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *