Blogit
Valkoinen Harmaja

Taulut seilaa

Kesällä meillä on sisätiloissakin sisusteltu pikkuisen. Tauluilla ainakin. Tauluthan meillä seilaa vähän väliä ympäriinsä ja nyt on tauluasetelma muodostunut olohuoneen ”betoniseinälle”.

olohuoneen taulut

Aiemmin seinällä yksinään ollut suurin taulu sai kaverikseen lisää isäni, Juhani Melenderin, teoksia epäsymmmetriseen asetelmaan. Vaihdoimme myös mustien kaiuttimien tilalle nämä valkoiset, jotka majailivat aiemmin meidän saunatuvalla. Nyt näyttää paremmalta.

ruokailutila

Toisaalta olen halunnut vähän pelkistää kodin ilmettä, joten ruokailutilan tauluasetelma supistui kahteen viivatauluun. Suunnitelen tähän yhtä isoa maalausta, jonka ehkä maalaan itse jos vain aikaa löytyy.

Koska meidän perheessä on paljon tauluja, saattaa niiden säilytys joskus tuottaa päänvaivaa. Nyt asettelin loput taulut työhuoneen seinälle oven taakse säilytykseen. Siellä on sekaisin sekä minun että meidän iskän töitä. Aiemmin ylimääräiset taulut olivat lattialla, mikä vaikeutti siivoamista.

IMG_0488

IMG_0490

Tänne asettelimme taulut ilman minkäänlaista sommittelua, sillä välillä kuitenkin taas nappaan tästä tauluja esille jonnekin muualle. Työhuoneeseen syntyi kivan kodikas ilme sekalaisten taulujen myötä (isäni työhuone se vasta herkullinen onkin). Työhuoneessa on tapahtunut muutakin muutosta, mutta sitä en ihan vielä voi näyttää teille…

Nyt pitäisi mennä siivoamaan lastenhuoneet. Karsimista riittäisi taas vaikka kuinka.

P.S. Isäni taidetta on tällä hetkellä esillä mm. Vetelin taidekartanossa (elokuun loppuun saakka), Galleria Artistassa Kokkolassa sekä Turun taidelainaamossa ja Sisustuksen Koodissa (jatkuvasti). Tammikuussa 2015 isälleni on tulossa taidenäyttely K.H. Renlundin taidemuseossa (maaliskuulle saakka). Isäni kanssa voi myös etukäteen sopia tauluesittelyistä hänen työhuoneellaan (juhani.melender@gmail.com).

Translation: We have a lot of paintings, since my father, Juhani Melender, is a painter. And I like to change the painting arrangements on our walls now and then. We put the ”extra” paintings into storage on the walls of our study. The arrangement is not symmetrical, since they only hang behind the door. I think the mixed collection of paintings makes the study very cosy. Something else has also changed in there, but I cannot show it to you just yet…

Kommentit (13)

  1. Johanna

    Ihana toi teidän uusi seinä ja noi tauluasetelmat! Tuosta matosta kysyisin, että nukkaako se kauheasti? Ja onko semmoinen pehmeä vai enemmän karhea? Tarttuuko esim. vaatteisiin nukkaa jos matolla istuu?

    • suvi m

      Matto nukkasi uutena jonkin verran, mutta ei enää. Se on pikkuisen karhea. En ole huomannut, että siitä enää tarttuisi vaatteisiin nukkaa. Uutena kyllä saattoi tarttua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *