Blogit
Valkoinen Harmaja

Taulujen kiinnittäminen

Meidän ruokailutilan seinä taitaa olla se eniten muutoksia kokenut seinä tässä huushollissa. Tauluasetelmat ovat vaihtuneet suhteellisen tiuhaan ja erilaisten tauluasetelmien luonti on minulle yksi luonnollinen tapa uudistaa sisustusta.

mv_ruokailutila6

Tällä hetkellä ruokailutilassa on mustakehyksisiä tauluja, mutta useinmiten seinällä on ollut värikäs kokoelma erilaisia isäni maalaamia tauluja. Kokosin ruokailutilan eri ilmeet yhteen kuvaan:

ruokailutilan_taulut

Koska tauluasetelma vaihtuu melko usein, saan paljon kyselyitä siitä, kuinka kiinnitämme taulut ja miten reiät eivät näy seinässä. Niinpä teimme pienen videon havainnollistamaan tätä asiaa ja sitä etteivät ne pienet reiät seinässä näy kauempaa. Nyt pokka pitää! 😉

Pienistä nauloista jää toki pikkuriikkinen reikä kipsilevyseinään. Jos on tarkka ja reiät häiritsevät, saa naulanreiät kyllä umpeenkin. Isäni paikkaa ne aina pienellä tilkalla seinän väristä maalia käyttäen pientä sivellintä.

Mutta älkää nyt ainakaan siksi jättäkö tauluja kiinnittämättä seinään, että pelkäätte seinien rei’ittämistä. Tauluilla saa kuitenkin luotua niin paljon ilmettä ja syvyyttä sisustukseen.

Translation: My father is a painter, so the art collection on our walls changes quite often. These are some of the looks that we have had in our dining room.

Kommentit (15)

 1. Hanna

  Pitää vain uskaltaa, kiitos rohkaisusta:). Mustakehyksinen tauluryhmä on särmä ja kaunis. Kuten kyllä muutkin.

  En ole noin pienillä nauloilla uskaltanut ripustaa kuin pieniä tauluja. Meillä on taulukisko, joka loistava isoille tauluille ja vaihtelunhaluisille. Minua eivät siimat häiritse:).

  • suvi m

   Kiva jos sait tästä vähän rohkaisua. 🙂

   Taulukisko sopiikin parhaiten varmaan juuri isolle taululle, seinälle jossa on vain yksi suuri taulu. Jos meillä olisi tuossa taulukisko, niin siimoja saisi olla aika paljon… ;D

 2. Petteri

  Tuo on varmasti ongelma, jonka kanssa moni painii 🙂 Laitetaan ne taulut siihen ja siinä ovat seuraavat 10 vuotta. Varmaan moni mieskin siellä taustalla vaikuttamassa, että kun se kerran on laitettu ja mahdollisesti vielä porattu betoniseinään reikä, ei sitä ihan heti olla uudestaan tekemässä.

  Tauluhyllyt on kyllä myös käteviä, mutta eihän se ihan sama asia kuitenkaan ole vaikka isojakin muutoksia voi asetteluilla tehdä. Meilä on ehjiä seinäpintoja (tarkoitan ehjillä, ettei ole kulkuaukkoja, ikkointa ym) tässä talossa kovin vähän, joten tauluja ei kovin paljon seinille edes saa.

  Kauniiden kuviesi innostamana tuli sohvalla istuessa mieleen, että ruokailuhuoneemme peräseinälle voisikin jotain uudistusta ison taulun sijaan keksiä!

  • suvi m

   Kyllä, miehenkin mielipide vaikuttaa. Eipä tuo meidänkään isäntä riemusta kiljahtele, kun ehdotan että laitetaan tauluja seinälle. ;D Jotain tauluja olenkin sitten itse vain naputellut seinälle.

   Tauluhyllyt ovat kyllä käteviä. Meilläkin on sellainen olohuoneessa, tv-tason yllä. Mutta siitä voi tosi helposti tippua taulu. Ainakin tuossa meidän mallissa ei pysy kaikki taulut hyvin pystyssä ja yksi taulu onkin jo tippunut ja lasi rikkoutunut (kun tytär vähän paukutteli vieressä olevaa ovea).

   Tauluilla on kyllä kiva aina välillä vähän uudistaa ja ilme voi muuttua melko paljonkin pelkästään tauluilla.

 3. Anne-Maria

  Minä tykkään tauluista ja niillä saa kotiin kivasti tunnelmaa ja vaihtelua. Meillä vaihtoivat taulut paikkaa juuri viime viikolla 🙂 http://annenkotonajapihalla.blogspot.fi/2014/01/taulut-vaihtoivat-paikkaa.html

  Mukavaa pakkaspäivää!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *