Blogit
Valkoinen Harmaja

Tapahtunut viikolla 6

Taas on aika katsoa, mitä raksalla on tapahtunut tällä viikolla. Heti maanantaina timpurit aloittivat saunarakennuksen kylpyhuoneen seinien laatoittamisen niillä outlet-laatoilla, joista viime viikon raksauutisissa kirjoitin. Seinät olikin laatoitettu sitten jo tiistaina, ja alla lisää kuvia saunarakennuksen kylppäristä.

Tälle seinälle tulee kaksi suihkua
Kylpyammeen paikka
Tähän tulee kiuas ja sen taakse jäävälle seinälle laitetaan luonnokivimosaiikkia
Näkymä saunasta kylpyhuoneeseen
Näkymä kylpyammeesta ”tupaan”
Outlet-laattojen paksuus vaihteli 8mm – 14 mm:iin, mutta hyvin ne saatiin sumplittua seiniin. Laatat saumataan mustalla sauma-aineella.

Puoli viikkoa menikin meillä sitten sairastellessa, mutta loppuviikosta tilasimme keittiön kodinkoneet. Jää-pakastinkaappi, liesitaso ja uuni tulevat Mieleltä, mikro on AEG:n. Lapetekin liesituulettimenhan tilasimme Topi-kalusteilta keittiön yhteydessä (lisätietoa keittiö-postauksesta).

Perjantaina saimme odotetut luonnonkivimosaiikit Laattapisteeltä. Pettymys oli suuri, kun avasimme paketin, sillä laatat näyttivät täysin erilaisilta kuin mallipala Laattapisteen myymälässä! Olimme ihan varmoja, että olemme saaneet vääriä laattoja. Soitimme tietenkin heti Laattapisteen edustajalle ja nyt selvitellään ovatko laatat vääriä, vai johtuuko ero luonnonkiven värivaihteluista. Ero mallipalaan on kyllä todella suuri, sillä nämä mosaiikit, joita saimme ovat ihan vaaleanharmaita, kun taas Laattapisteessä ihastelemamme mosaiikki oli paljon tummempaa ja värivaihtelut mosaiikkipalojen välillä olivat suurempia.

Perjantaina saapuneet luonnonkivimosaiikit
Perjantaina saapunut mosaiikki outlet-laatan vieressä
Laattapisteen luonnonkivimosaiikin mallipala meidän outlet-laatan vieressä

Huomaatteko eron myymälän mallipalan ja meidän saamamme mosaiikin välillä? On mahdollista, että luonnonkivimosaiikit tummenevat käsittelemällä ne jollain käsittelyaineella (Mapei). Olisimme kuitenkin halunneet tietää tämän ennen ostopäätöstä. Olisimme erittäin kiitollisia kaikista vinkeistä liittyen luonnonkivilaattoihin. Onko kellekään käynyt vastaavaa?

Mankku on jatkanut pakkelointi- ja maalaustöitä. Sisäkaton viimeistely tuottaa pientä päänvaivaa, sillä kipsilevyjen saumat näkyvät pakkeloinnista ja hiomisesta huolimatta. Katto on maalattu nyt neljä kertaa. Viimeinen maalikerros vedettiin päivänvalon suuntaisesti ja toivomme, että se olisi häivyttänyt saumat piiloon. Ensimmäisessä raksaprojektissa koko sisäkatto paklattiin yli asti, mutta nyt yritämme päästä vähemmällä työllä ja siksi paklattiin vain tarvittavat kohdat. Toivottavasti katosta saadaan vielä ”salonkikelpoinen”.

Pieniä vastoinkäymisiä on siis ilmaantunut tällä viikolla, mutta toivottavasti ne selviävät pian. Ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa lattioiden laatoitustyöt. Mietimme, että kannattaako Ii Micron 30×60 lattialaatta asentaa tiililadonnalla vai ”normaalisti”. Tuleekohan tiililadonnasta liian levoton lattia…?

Kommentit (11)

  1. suvi m

    >Nannas: Niin, eihän noista luonnonkivissä voi sävyä täysin taata. Yllätys oli vaan melkoinen, sillä odotimme mosaiikkia, jossa olisi eri harmaan sävyisiä paloja ja saimmekin sellaisen, jossa kaikki palat näyttivät olevan samaa sävyä. Louisa: Juu, kastelimme yhden mosaiikkimaton ja huomasimme, että sävy muuttui paljon tummemmaksi. Mutta hämmennystä aiheutti se ettei mosaiikkipaloissa ollutkaan sävyeroja niin selvästi kuin Laattapisteen mallipalassa. Laura: Suoja-aineestakin oli kyllä puhetta myyjän kanssa ennen laatan ostamista, mutta en tiennyt, että se vielä muuttaisi laatan väriä, vaan käsitin, että se olisi tarkoitettu nimenomaan vain suojaamaan. Kyllä mosaiikista saadaan oikean sävyistä, mutta silloin kaikki palat muuttuvat suht. saman värisiksi. Olisimme halunneet sellaista mosaiikkia, jossa yhdessä matossa on eri harmaan sävyisiä paloja. No mutta eiköhän tästä ihan hyvä tule… :)Anni: Niinpä! Kyllä silti uskon, että saamme ihan hyvän lopputuloksen saunarakennuksen kylppäriin. :)Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen tiililadontaan. Minäkin pidän siitä.Hanna: Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Ladontapäätös on tehty ja kirjoittelen myöhemmin tarkemmin mihin päädyimme… ;)Iida: Niin kuin tuossa aiemmin kerroinkin, hämmästyimme eniten sitä, että yhdessä mosaiikkimatossa ei ollutkaan suuria sävyeroja palojen välillä. Siihen ei polttoerä vaikuta. No mutta katsotaan miten käy…:)Valitettavasti en enää muista tarkkaa alennusta, jonka saimme Topilta. Siitä keittiön tilaamisesta on jo niin kauan. 🙂 Kannattaa kyllä olla tarkkana noiden hintojen kanssa.Onnea asunnonmyyntiin! Toivottavasti saatte pian aloittaa oman raksaprojektin! :)Riikka: Teimme jo päätöksen parketista. Haluamme valkoöljytyn, sillä se pysyy raikkaana eikä tummene niin kuin öljytty tammi. Pidän kyllä myös siitä perinteisestä öljytystä parketista. Katon tasoittamiseen olemme pyytäneet asiantuntijan mielipidettä; katsotaan mitä hän sanoo…Anonyymi: Ei ole kokemusta vuolu-uuneista tai -kivestä, sillä en ole niiden suuri fani. 😉 Ymmärrän, että kiven värit vaihtelevat, sillä se on luonnontuote, mutta se ihmetytti ettei mosaiikkimatossa ollut palojen välillä suuria värieroja niinkuin ihailemassamme mallipalassa. Mari: Kyllä varmasti löydämme Laattapisteen kanssa sopivan ratkaisun. Polttoeräjuttu ei taida tässä asiassa päteä, sillä pointti oli se, että yhdessä matossa olisi monia eri sävyjä ja nyt niitä ei ollut. Mutta asiaa selvitellään…Harmi, että teille kävi noin! :(mimosa: Voi kiva kuulla! :)Sisäovista tulee valkoiset. Osassa on satiinilasi. Kohtapuolin nekin tulee raksalle… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *