Blogit
Valkoinen Harmaja

Tänään opin uutta

Olen viettänyt oikein mielenkiintoista päivää tänään! Meillä oli kylässä arvostettu kokkolalainen valokuvaaja Anne Yrjänä ja kahvitauon lomassa kysyin häneltä vinkkejä minua askarrutaneeseen syväterävyyteen (halusin siis oppia ottamaan kuvia, joissa sekä etualalla oleva esine/huonekalu että sen taakse jäävä tila ovat molemmat tarkkoja). Ja nyt opin sen! Anne sääti kamerani asetuksia ja jo muutamasta käytännön vinkistä aloin ymmärtää mitä olen tehnyt väärin. Vieraiden lähdettyä en malttanut olla heti kokeilematta uusia oppeja, vaan napsin seuraavia sekalaisia kuvia (ilman mitään sen kummempaa tavaroiden asettelua).

sininentyyny_eames

sangylta_olohuoneeseen

sohvankulma

oh_tauluhylly_makkarista

Olen käyttänyt ihan liian pientä ISO-arvoa! Käytin ennen yleensä ISO800:aa tai ainoastaan pimeällä korkeampaa arvoa, sillä olen pelännyt kuvien rakeisuutta. Mutta turhaan. Canon 5D Mark II -kamerassani ISO-arvoa voi surutta säätää korkeammaksi, varsinkin kun kuvaan nettiin tarkoitettuja kuvia. Ja nyt opin hyvät niksit myös tarkennuspisteen valinnasta ja aukosta. Kehtaanko edes tunnustaa, että nyt vasta tiedän mikä se objektiivien rungossa oleva liikkuva asteikko on, heh! Mutta on niin mahtavaa vihdoin hoksata nämä jutut ja harjoitella nyt taas uudella innolla.

Ja tämän lisäksi opin vaikka mitä uutta myös sähköjutuista, mutta niistä kirjoittelen myöhemmin tarkemmin…

Kommentit (13)

 1. Sara

  I hope you don’t mind that I’m asking, but where did you buy your living room carpet? I just love it! 🙂

  • suvi m

   Of course you can ask. 🙂 The carpet is from Linie Design and the model is called ”Asko Mixed”. I bought mine from Swedish webshop called Länna Möbler.

  • Sara

   Thank you so much for your help! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *