Blogit
Valkoinen Harmaja

Tämän vuoden hyasintit

Eletään bloggaamisen kannalta melko haasteellista vuodenaikaa, kun päivänvaloa on niin niukasti tarjolla. Itse olen yrittänyt ratkaista tuon ongelman ottamalla kuvia etukäteen viikonloppuna, mutta eilen illalla uhmasin hämärää ja päätin kuvata tämän vuotiset hyasinttiasetelmani illan pimeydessä. Säädin vain kameran ISO-arvon suureksi ja pidensin valotusaikaa. Jalustan kanssa en kuitenkaan jaksanut alkaa säätää.

hyasintti_kubus

hyasintit_oh

hyasintit_poydalla

Tänä vuonna istutin yhden hyasintin Kubus-kulhoon* ja pari muuta annoin olla omissa muovikipoissaan, mutta käärin ympärille harmaata silkkipaperia ja kiinnitin kääreen washi-teipillä. Helppoa! Viime vuonnakin käytin silkkipaperia, mutta silloin kiinnitin sen narulla (tarkempia kuvia vuoden takaa ”Hyasintit edestä ja takaa – ja ylösalaisin” postauksesta).

led_kynttila_sammal

Asettelin Kubus-kynttelikköön myös sammalta, jotta hyasintti asettui siihen kauniisti. Nauratti vähän pyytää Mankkua ostamaan kauppareissulla sammalta, mutta viimeisen laatikon hän minulle toi, joten ilmeisesti se käy kaupaksi. 😉 Sammalta oli niin paljon, että laitoin sitä myös led-kynttilän* ympärille ulkolyhtyyn (ja loput annoin äidille). Juu, ostin sitten sen Luhta Homen talolyhdyn meidän terassille…

*Kubus-kulho ja Konstsmiden led-kynttilä saatu aikoinaan blogiyhteistöistä

Translation: This is how Christmas hyacinths look like in our home this year. I put one of them in a Kubus bowl with some moss. The other two hyacinths remained in the plastic pots they came in and I just wrapped a little bit of silk paper over the pots. I fastened the silk paper with washi tape. Easy!

Kommentit (22)

  1. Tämän joulukauden hyasinttiasetelma – Meillä Kotona -blogit

    […] olen aika monena vuonna postaillut hyasinteista: ne ovat ollet sylinterimaljakossa, tuikkukupeissa, Kubus-kulhossa ja jopa ylösalaisin. On hauska keksiä erilaisia tapoja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *