Blogit
Valkoinen Harmaja

Suomalaiskotien suosikit

Kun sisustus on rakas harrastus tulee väistämättä seurattua minkälaisia tuotteita ihmiset koteihinsa valitsevat. Mistä tuotteista nousee ns. kansan suosikkeja. Kokosin tähän muutamia omia huomioitani suomalaiskotien tämän hetkisistä suosikeista – tämä ei siis perustu mihinkään tieteellisiin faktoihin, heh. Ja keskityin nyt vain modernin tyylin edustajiin.

Suomalaiset tuntuvat pääosin arvostavan kotimaista muotoilua. Todella monet ovat ihastuneet Eero Aarnion tuotteisiin; Tuplakupla-valaisimia näkyy monen kodin ikkunalla ja Puppy-jakkarakin taitaa löytyä aika monesta lapsiperheestä. Itsekin pidän Aarnion tuotteista kovasti ja olen haaveillut suuresta Tuplakupla-valaisimesta jo vuosia. Puppy-jakkarahan meiltä jo löytyykin.

Myös Marimekon kankaat ovat suomalaisten suosiossa. Muutamia vuosia sitten ”Unikko”-kangasta näki ihan kyllästymiseen saakka joka paikassa. Nyt poimin kollaasiin ”Kaivo”-kankaan esimerkin omaisesti. Marimekon kankaat ovat varma ja ajaton valinta. Valitettavasti niistäkin näkee ihan liikaa kopioita.

Kopioista puheenollen, Arne Jacobsenin seiskatuolin innostamana löytyy monesta liikeestä edullisempia vaihtoehtoja kyseisestä tuolista. Tässä esimerkissä ovat Iskun ”Pepper”-tuolit. Tämä on minusta todella ikävä juttu. Itse ostaisin mielummin vaikka kirppikseltä pinnatuoleja tms. kuin ketjuliikkeiden halpoja seiskaimitaatioita. Mutta jokainen tekee tietysti omat valintansa.

Ikeasta löytyy myös monta tuotetta, jotka imitoivat klassikoita. Esimerkkinä tämä ”Knappa” valaisin, jota olen nähnyt todella monessa kodissa. Inspiraationa ovat taineet olla Le Klintin valaisimet. Onhan tämä kahdenkympin hintaan paljon edullisempi kuin parista sadasta ylöspäin maksava Le Klint. Mutta Le Klintit ovat paljon kauniimpia ja laadukkaampia! Niistä on iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Mutta ihmiset arvostavat eri asioita.

Näiden lisäksi on tietysti vielä erikseen ne blogisuosikit, joita vilahtelee monissa blogeissa. Ehkä voisin niistäkin miettiä omaa listausta.

Hmmm…mitäköhän muuta tähän listaan olisi voinut lisätä? Tuleeko sinulle jokin muu kansan suosikkituote mieleen?

Translation: I made a photo collage of the products that many Finns seem to love. Finns generally appreciate Finnish design, especially Eero Aarnio and Marimekko. Unfortunately, many of the ”imitation products” (like imitations of Aarne Jacobsen’s chairs or Le Klint lamps) seem to be very popular also in Finnish homes.

Kommentit (92)

  1. Tara

    Aa…kiitos tiedosta, Riina. Nyt ei tarvitse jännittää kyläpaikassa enää niin paljon.;)

  2. MrsK

    Pakko minunkin kommentoida. Meiltä ei löydy edellisistä esineistä mitään, vaikka aikoinaan oonkin niistä pitänyt. Joku vaisto vaan on päässäni sanonu, et ne on tuotteita, jotka jokainen ”sisustaja” hankkii kotiinsa ja mä tahon, et mun koti on persoonallinen eikä mikään copypaste blogikoti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *