Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustushaaste: kylpyhuone

Nyt on sisustushaasteessa vuorossa aihe ”kylpyhuone”. Olin jo kokoamassa postausta, jossa olisin kootusti kirjoittanut kaikista kolmesta kylpyhuoneestamme, mutta sitten huomasin, että en olekaan julkaissut valmiita kuvia saunatuvan kylppäristä ollenkaan (lukuun ottamatta taannoista jakkara-kuvaa). Siksi päätinkin nyt kirjoitella siitä.

Saunatuvan kylpyhuoneesta tuli ihan tumma, kontrastiksi talon vaaleisiin kylpyhuoneisiin. Suuren seinälaatat (30×60) löytyivät paikallisesta outlet-myymälästä; ne ovat kuulemma jotain Helsinki-Vantaan lentokentän jämälaattaa. Saimme ne todella edullisesti, mutta asennus oli vähän haasteellista, sillä laattojen paksuudet vaihtelivat. Hyvin kyllä timpuritiimimme suoriutui tehtävästä.

Lattiassa, kylpyammeen seinämässä ja kiukaan takana on Laattapisteestä ostettua luonnonkivimosaiikkia. Se on osoittautunut oikein käytännölliseksi valinnaksi, sillä lattia ei ole yhtään liukas märkänä. Ja muutenkin pidän tästä mosaiikista todella paljon – ihastuin siihen silloin heti ensi silmäyksellä.

Vesihieronta-amme on Jacuzzi-merkin Brooklyn. Eniten se on kyllä lasten käytössä, mutta olen minäkin muutaman kerran livahtanut tuonne nauttimaan hiljaisesta kylpyhetkestä, kun muut ovat jääneet talon puolelle. Suihkut ja hanat ovat Hans Grohen, suihkut ovat Raindance-sarjasta. Gustavsbergin lavuaari ja wc-pönttö ovat Artic-sarjaa.

Semmoinen kömmähdys kävi tämän kylppärin suhteen, että siellä ei ole oikein mitään seinän pätkää, johon saisi pyyhekoukut laitettua. Paras paikka olisi oven takana, mutta siinä on lasia. Saunan lasiseinä olisi pitänyt jättää vähän pienemmäksi, jotta siihen olisi jäänyt tyhjää seinää koukkuja varten. Nyt laitamme pyyhkeet vain rennosti kasaan tuohon ammeen takana olevalle puoliseinämälle. Saunatuvan puolella on kyllä koukut.

Meidän saunakin on ihan tumma. Se on todella haasteellinen kuvattava, mutta laitanpas tähän loppuun siitä kuitenkin muutaman kuvan.

Puusaunassa tulee oikein miellyttävät löylyt ja takka-kiuas-yhdistelmä on ollut oikein kätevä käytössä. On kiva, että tämä kylpyhuone on tumma (vaikka tumma kylpyhuone aiemmin minua mietityttikin), se luo ihan omalaistaan tunnelmaa.

I wrote about one of our three bathrooms. This bathroom + sauna is located in a separate small house (which also includes a guest/hobby room) next to the main house. As a contrast to the white bathrooms in our house, this bathroom is almost black.

Kommentit (41)

 1. Zej

  hei mahtava sauna! Miettinyt itse samaa oman saunan kohdalla. Tuntuuko että sauna olisi ”pienentynyt” kooltaan tilana kun se on musta? Entä millä lauteet, seinä ja katto on käsitelty? Kiitosta ihanasta blogista! 🙂

  • suvi m

   Meidän sauna on melko kookas, joten pienuuden tunnetta emme ole huomanneet. Ja saunahan on alunperinkin ollut musta, joten ei ole vertailukohtaa vaaleaan saunaan. Paneelit käsiteltiin Tikkurilan saunavahalla mustaksi.

 2. Saara

  Heippa!

  Ihana sauna ja koko koti teillä! Juuri minun makuuni:)

  Kysyisin tuosta poreammeen ympärille laitetuista laatoista. Onko teillä, joku huoltoluukku olemassa? Mietin, vain että jos tulee ammeeseen jotain vikaa, niin onko mahdoton korjata? Itse haluaisin laatoittaa samantyylisesti ammeen reunuksen, mutta mies sitä mieltä, että voi olla ammetta haastava korjata. Kiitos sinulle!

  • suvi m

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂
   Ei ole mahdoton korjata, amme nostetaan siinä tapauksessa pois paikoiltaan. Laatoitettu kehikko on tehty wedi-levystä.

 3. Maria

  Heippa!

  Täällä vanhoja postauksiasi koluan ja ihastelen, jälleen =)
  Jännää huomata kuinka sitä palaa katselemaan joitakin aikaisempia juttuja ja aina kiinnittää huomion johonkin ”uuteen” mitä ei 1.lukukerralla edes huomannut =)

  Oletteko olleet tyytyväisiä HG:n suihkuihin/hanoihin? Mikä teillä on tuo suihkun ”lautasen” koko? Meille on (ainakin tällä hetkellä) tulossa HG:n raindance select 360. Tykästyimme sen neliskanttiseen muotoon. Välillä vain mietin ovatkohan liian isot. Oma Harmajamme alkaa olla jo hyvässä vaiheessa ja suihkut pitäisi/saisi tilata. Toiveena olisi jouluksi uuteen kotiin =)

  Mukavaa syksyä Valkoiseen Harmajaan!

  • suvi m

   Kiva kuulla, että joku vielä ”tonkii” näitä vanhojakin juttuja. 🙂
   En valitettavasti enää muista meidän suihkujen tarkkaa mallia tai kokoa. Saunarakennuksen kylppärissä on erilaiset Raindancet kuin talon kylppäreissä. Molempiin ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Saunatuvassa on sellaiset isot kiinteät pyöreät suihkupäät (käsisuihkun lisäksi) ja niistä valuu vesi todella miellyttävästi.

   Toivottavasti toiveenne toteutuu. Tsemppiä loppumetreille! 🙂

 4. Misty

  Teidän kotinne kuvia on vaan niin mukava katsella! Kyllä on kaunista ja tyylikästä!
  Teillä nuo kaikki purkit ja purnukat, joita suihkutellessa tarvitaan, on siis ammeen reunalla. Keksitkö yhtään hyvää ratkaisua meille, joilla on nyt suihkun viereisessä nurkkauksessa sellainen perinteinen (ei niin kaunis) lankakrominen kaksikerroksinen kulmahylly porattuna seinään kiinni? Jos olisin itse saanut vaikuttaa suihkun sisustusratkaisuihin, olisin rakennuttanut seinän sisään koverretun hyllyn, mutta nyt mennään näillä. Meillä olisi suihkun vastapuoleinen seinä ja lattia tyhjää tilaa, samoin suihkun viereinen seinä ennen ikkunaa. En ole itse keksinyt muuta kuin, että suihkun vastaiselle seinälle hankkisi kahden istuttavan penkin ja pitäisi sen toisessa päässä jotain astiaa, jossa purkit olisivat.

  • suvi m

   Ehdottamasi ratkaisu shampoopullojen säilytykseen kuulostaa hyvältä. On vaikea neuvoa näkemättä tilaa (mittasuhteita jne.), mutta itse tykkään säilyttää purkit ja purnukat mahdollisimman huomaamattomasti ja siksi meillä on toisessa kylppärissä ne juurikin lattialla Ikean muovisessa korissa.

 5. Jenni

  Teillä on todella harmoninen ja onnistunut kylpyhuone-kokonaisuus. Olen myös hommaamassa tummaa mosaiikkilattiaa uuteen taloomme. Muistatko ulkoa ihan tuon lattialaattanne nimen ja sävyn? Kiitos jos jaksat kaivella muistia.. 🙂

  • suvi m

   Kiitos. 🙂 Vähän piti kaivella blogiarkistoa, että löysin tumman luonnonkivimosaiikin nimen, mutta löytyihän se. Se on Laattapisteen KCZ Pure Black -mosaiikkia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *