Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustusvinkki: sisustuksen pehmentäminen

Koska tykkään leikitellä sisustustyyleillä ja tehdä erilaisia sisustusstailauksia, päätin demonstroida miten graafista sisustusta voi pehmentää todella pienellä vaivalla. Sisustustrendeissä jyrää tällä hetkellä aavistuksen runsaampi ja pehmeämpi linja, mutta se ei tarkoita sitä, että graafisuudesta tulisi luopua jos se on se sisustustyyli mistä itse pitää. Voi olla kuitenkin ihan mukavaa vaihtelua tuoda ripaus pehmeyttä graafisesti sisustettuun kotiin, varsinkin jos se syntyy kädenkäänteessä.

graafinen

Sommittelin sohvanurkkaukseen monia blogi- ja Instagram-kuvista tuttuja tuotteita: Kubus-kynttelikön, Milk-valaisimen, Ikean mustavalkoisen torkkupeiton ja koristetyynyn sekä Muuton kulhon. Minusta tässä kuvassa toteutuu sisustamisen ns. blogikliseet niin tuotteissa kuin niiden esillepanossa. Varsinkin Instagramissa näkee tosi paljon sellaisia sisustuskuvia, joissa ne tietyt blogeista tutut esineet on aseteltu ryhmiksi ja kaikki on hyvin suoraviivaista ja siistiä. Ymmärrän sellaisten kuvien viehätyksen, mutta kokeillaanpa miltä tuollainen sisustus voisi näyttää hiukan pehmennettynä. Esineitä ei tarvitse vaihtaa…

pehmeampi
Tässä kuvassa muutin vain tyynyn ja torkkupeiton asettelua: tyyny saa näyttää muhkealta ja rennosti sohvalle heitetty torkkupeitto antaa heti kutsuvampaa ja pehmeämpää fiilistä. Pöydän asetelmaan lisäsin kasan sisustuslehtiä. Näin asetelmaan tulee kontrastia ja mielenkiintoa. Tämä rennompi ilme saattaa jonkun mielestä näyttää sotkuiselta, mutta minusta se on oikeastaan viimeistellympää sisustamista kuin ylemmän kuvan skarppi-ilme, joka jää minusta aika ontoksi, huonekaluhallimaiseksi.

omatyyli

Lopuksi sisustin nurkkauksen vielä omien, tämän hetkisten sisustusmieltymysteni mukaan. Tyynyssä pysyin mustavalkoisessa värimaailmassa, mutta pyöreät muodot ja luonnonvalkoinen väri tuovat heti pehmeämpää ilmettä. Torkkupeiton vaihdoin tummanharmaaseen ja pöydälle asettelin erilaisia tavaroita. Ehkä jotain puusta tehtyä esinettä sohvapöydän asetelma olisi vielä kaivannut, mutta kyllä kuivahtanut kukkakin tuo asetelmaan sopivan ripauksen luonnonmukaista fiilistä.

Miten on, kaipaatko kotiisi pehmeää ilmettä vai sisustatko mielummin graafisen suoraviivaisesti?

Translation: I decided to demonstrate how to soften the graphic interior decoration style by just setting the cushion and throw in a more relaxed way and adding a stack of interior magazines onto the table. I think it creates a lot more cosier look which I really like. In the last picture I decorated the sofa corner in the style that I like at the moment: modern style with a cosy and natural twist.

Kommentit (17)

 1. Maria

  En tiedä mistä oma pehmeysinnostukseni nyt kumpuaa, mutta olen huomannut hakeutuvani pehmentävien elementtien pariin ja kovat kontrastit tuntuvat hieman ”sattuvan” silmiin. Kaipaan varmaan kumpuilevia kinoksia jo! 😀

  • suvi m

   Niin, johtuisikohan se pehmeyden kaipuu talven lähestymisestä… 😉

 2. Nimetön

  Ihanan raikkaita ja kauniita kuvia taas, tykkään todella ja huomaan palaavani uudestaan ja uudestaan näitä ihailemaan! Itse tykkään molemmista tyyleistä, sekä graafisen suoralinjaisesta että pehmeämmästä -ehkä niiden sekoitus on se kaikkein mieluisin.

  • suvi m

   Voi että, onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Tuntuu, että viime aikoina ei ole ollut aikaa blogille niin paljon kuin haluaisin ja omassa mielessä harmittaa se ettei ehdi toteuttaa kaikkia ideoita, mitä mielessä olisi.

   Minäkin tykkään eniten noiden sekoituksesta. 🙂

 3. suvi m

  Niinpä, graafisesti pehmeää on hyvin kiteytetty. 🙂
  Snapissa tavataan juu. 😀 Kivaa sunnuntaipäivää!

 4. suvi m

  Kiitos kivasta palautteesta! 🙂 Tällaisia postauksia on kiva tehdä. Olisipa vaan enemmän aikaa…

 5. Jonna

  Juuri tuollainen rento niinkuin tuo alimmainen kuva! Niin ihanan näköinen ja kodikas! <3 Lisää tämän tyyppisiä postauksia:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *