Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustusuutiset 31/2016

Elokuu starttasi käyntiin ja heti kolahti sähköpostiin sisustusuutisia täältä kotimaastakin. Habitare lähestyy, joten siihen liittyen brändit alkavat jo viestiä uutuuksistaan. Kurkataanpas siis tarkemmin tämän viikon sisustusuutisiin.

LokalPhoto: Galleria Lokal – Katja Hagelstam

Habitare tukee suomalaisia muotoilijoita ja suomalaista osaamista yhteistyökumppanina ajankohtaisissa, kiinnostavissa myymäläkonsepteissa. Habitare on esillä niin LOKAL Galleriassa kuin myös ensi viikolla avattavassa uudessa konseptikauppa TRE:ssä.

Habitare asettuu kodiksi LOKAL Gallerian Kasvu-satelliittinäyttelyyn yhdessä Asun-lehden kanssa. Katja Hagelstamin (Lokal) Fiskarsiin kuratoiman Onoman Kasvu, Tillväxt, Growth -kesänäyttelyn satelliittitapahtuma Helsingin Punavuoressa on muuntunut sisustusarkkitehti Hanni Koroman käsissä kodiksi. Habitare ja Asun asettuivat kylään parin viikon ajaksi ja kutsuvat ystäviään tutustumaan suomalaiseen muotoiluun, kerrotaan tiedotteessa. LOKAL on mukana Habitaressa Asun-lehden osastolla.

Lisäksi Helsingin Mikonkadulla avataan ensi viikolla uusi konseptikauppa TRE. TRE tarjoaa suuren valikoiman suomalaista muotia ja designia. Valikoima keskittyy paikalliseen tuotantoon ja hyvään elämään. Kivijalkaliikkeen lisäksi TRE tuottaa tapahtumia ja seuraa alaa omassa verkkomediassaan. Habitare näkyy syyskuun alussa TRE:n Mikonkadun myymälässä ikkunainstallaationa sekä yhteisinä tilaisuuksina.  TRE:hen voi tutustua puolestaan Habitaressa TRE:n kuohuviinibaarissa.

Suomalaista muotoilua monipuolisesti esittelevä Habitare järjestetään Messukeskuksessa 7.-11.9.2016.

– Habitarella on keskeinen ja tärkeä rooli suomalaisen muotoilun ja taidekäsityön uusien ilmiöiden tukemisessa ja esiin nostamisessa. Näemme yhteistyön alan kiinnostavien ja ajankohtaisten tekijöiden kanssa tärkeäksi, jotta voimme tarjota Habitaren ystäville entistä monipuolisempaa sisältöä, sanoo Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna.

programmeoutnow_hdw_540_372_5

1.-11.9. järjestettävän Helsinki Design Week -tapahtuman ohjelma on julkistettu. Tämän vuoden teemana on Paremmin – Better. Helsinki Design Week tapahtumia on yhteensä yli 250.

Päätapahtumiin kuuluu mm. uusi designmyyntitapahtuma (suositun Design Marketin vieressä) New Market yhteistyössä Finlaysonin kanssa, Design Diplomacy tapahtuma eri maiden suurlähetystöissä sekä paneelikeskustelut Sauna Talks -tapahtumassa. Koko ohjelman näet täältä.

sohva_tuohi_3_web

Photo: Finnsoffat

Suomalaisen sohvatehdas Finnsoffat lanseeraa syksyn uutuussohvansa Habitaressa. Finsoffat on sohvien erikoisliike, joka myy, markkinoi ja valmistaa Suomessa asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä sohvia. Uutuusmallien nimet ovat Tuohi ja Kaarna. Malleissa on moderni sohvan keveyttä korostava design, jota tehostavat korkeat kartionmuotoiset jalat. Tuohi on muodoiltaan selkeän suoralinjainen (kuvassa) ja Kaarnassa on sivullepäin kaartuvat käsinojat ja selkätyynyt.

Tuohi- ja Kaarna-sohvat valmistetaan ostajan mieltymysten mukaan. Jos perusmoduulimitoista ei löydy sopivan kokoista, niin sohva valmistetaan tarvittaessa mittojen mukaan. Sohvan verhoilun asiakas voi valita erilaisista kangas- tai nahkavaihtoehdoista. Jalkasarjasta on valittavana useita eri värejä.

Ikea_PH137061_pieni

Photo: IKEA

IKEA juhlistaa 40-vuotiasta POÄNG-mallistoaan. Juhlistaakseen tänä vuonna vietettävää vuosipäivää mallistoon on lisätty uusi tuolinrunko ja kuusi uutta päällisvaihtoehtoa. Skandinaavisen tuolin on suunnitellut japanilainen muotoilija Noboru Nakamura.

Nakamuran mielestä suunnittelija on arvokkaampi oman alansa asiantuntijana kuin pelkästään tuottajana. ”Tuotteilla pitäisi olla ajatonta arvoa”, hän sanoo, ”vaikka senhetkinen muoti ja trendit saattavatkin vaikuttaa suunnitteluun”. Hän kuitenkin korostaa, että ”meidän pitäisi aina kysyä itseltämme, mitä hyvät asiat ovat, eikä pelkästään miettiä, ovatko ne kalliita vai halpoja” sanoo Nakamura.

TomDixon_Stationery

Photo: Tom Dixon

Etenkin valaisimista tunnettu brändi Tom Dixon on laajentanut mallistoaan konttoritarvikkeisiin. Uutuuskokoelmaan kuuluu nitojien ja rei’ittäjien lisäksi vihkoja, kynälokerikko sekä teippiteline.

3526_Krenit_Bowl_Gold&Silver_3

Photo: Normann Copenhagen

Normann Copenhagenin vuonna 1953 suunniteltu Krenit-kulhosarja täydentyy syksyllä kultaisilla ja hopeisilla versioilla.

housedoctor_aw16

Photo: House Doctor

Lopuksi vielä uusi mallistolanseeraus: monelle sisustajalle tuttu tanskalaisbrändi House Doctor on julkaissut syksy-talvimallistonsa. Malliston nimi on Moments 2016. Mallistossa on monien jouluisten tuotteiden lisäksi kauniita huonekaluja, tekstiileitä, keramiikkaa, valaisimia ja sisustuksen pienesineitä kuten maljakoita ja kynttilänjalkoja. Väriskaala on hyvin harmaa-, valkea- ja sinipainotteinen. Inspiroivaa kuvastoa voi selata täältä.


Translation: Interior design news of the week 31. Finnish Habitare supports small local shops such as LOKAL and TRE in Helsinki. Habitare is a design fair held in Helsinki in 7.-11.9.2016. / The programme of Helsinki Design Week is out and you’ll find it here. / Finnish sofa brand Finnsoffat releases two new sofa models at the Habitare fair. / IKEA celebrates 40-year-old POÄNG chair. / Tom Dixon has released a collection of stationery. / Normann Copenhagen’s ”Krenit” series will be expanded with two new models in gold and silver. / House Doctor have released their AW2016 collection called Moments 2016.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *