Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustusuutiset 23/2016

Täällä on vietetty tänään vilkasta pihakirppispäivää! Olipas kyllä mukava päivä ja onneksi saatiin aurinkoinen sää. Nyt tuntuu kivalta istahtaa alas ja käydä läpi tämän viikon sisustusuutiset.

ikea_hay_tom_dixonPhotos: IKEA

Tämän viikon puhutuin uutinen oli varmastikin se, että IKEA julkisti yhteistyönsä tanskalaisen designbrändi HAY:n sekä kuuluisan brittimuotoilijan Tom Dixonin kanssa. Molemmat mallistot julkaistaan syksyllä 2017.

HAY:n yhteistyömallisto keskittyy tuotteisiin, jotka liittyvät olohuoneessa seurusteluun. Mallistossa on klassinen skandinaavinen tunnelma; vaalea värimaailma, korkea laatu ja puhdas muotoilu. Yhteistyön innoittajana olivat muun muassa uudenlaiset valmistustekniikat. Mallistossa nähdään epätyypillisiä materiaalivalintoja, arkea helpottavia toiminnallisia ratkaisuja ja älykkäitä rakenteita. Tavoitteena on ryhtyä uudistamaan ja etsimään tulevaisuuden skandinaavisen muotoilun identiteettiä.

Yhteistyö Tom Dixonin kanssa keskittyy tutkimaan, miten modernin asumisen haasteet vaikuttavat erityisesti tulevaisuuden istuimien suunnitteluun ja valmistamiseen. Yhteistyön tavoitteena on haastaa perinteinen tapa valmistaa huonekaluja sekä löytää uusia tapoja elää mukavasti ja helposti modernissa kodissa. Tarkoituksena on kehittää monikäyttöisiä, modernilla tavalla valmistettuja huonekaluja.

Lifestyle-modern-sauna-in-copper-5

Photo: Orthex

Orthex täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja juhlistaa sitä uudella kuparinsävyisellä saunasetillä. Kierrätettävästä materiaalista valmistettuun sarjaan kuuluvat kiulu, vati, sanko ja kauha. Sarjan on suunnitellut Pentagon Design.

Fritz_Hansen_Poul_Kjærholm_PK22_PK61_Anniversary_Set_2

Photo: Republic of Fritz Hansen

Tanskalaisen Paul Kjærholmin suunnittelemat designklassikot, PK22-nojatuoli sekä PK61-sohvapöytä, täyttävät 60 vuotta tänä vuonna. Juhlavuoden kunniaksi Fritz Hansen julkaisee pöydästä ja tuolista rajoitetun erän, joka on myynnissä 12 kk. Juhlamalleissa on erillinen juhlavuoden leima ja ne tulevat myyntiin syyskuussa 2016.

Juhlavuoden mallit poikkeavat aiemmista malleista materiaaleiltaan. PK-22 tuolin runko on valmistettu tummasta teräksestä ja istuinosa on pehmeää, luonnonsävyistä nupukkia. PK-61-sohvapöydän juhlamallin metalliosat ovat myös antrasiitin sävyistä ja pöydän kansi on Petra-marmoria.

Rope_Sofa_Fame_Hybrid_1101

Photo: Normann Copenhagen

Normann Copenhagen on julkaissut uuden sohvamallin nimeltään ”Rope”. Sohva on modulirakenteinen, joka mahdollistaa erilaiset kokoonpanot.

Viikon bloginosto: Tunne tilat:

”Stailaus vai koti”

5333541

Photo: Entrance mäkleri via Tunne tilat

Yksi lempiblogini on Karinin Tunne tilat. Karin on bloggaava sisustusarkkitehti, joka usein tuo hyviä näkökulmia sisustamiseen. Uusin postaus ”Stailaus vai koti” kannattaa ehdottomasti tsekata! Siinä pohditaan sisustamisen ja stailauksen eroa.

”Jos tarkemmin miettii, pitäisi stailaus ja sisustaminen nähdä toistensa vastakohtina. Siinä missä myyntistailauksessa poistetaan kaikki henkilökohtaiset tavarat, pitäisi kodin rakentua nimenomaan niiden ympärille. Koti on kuin aikajatkumo, joka muokkautuu ja muovautuu asukkaidensa mukana.” Olen ihan samaa mieltä!


Translation: Interior design news of the week. IKEA has released collaboration with Danish HAY and British designer Tom Dixon. Both collaboration lines will be in stores in autumn 2017. / Orthex celebrates its 6oth anniversary and has released a new sauna product line in copper shade. / The PK22 lounge chair and the PK61 coffee table by Poul Kjærholm will celebrate their 60th anniversary this year. As relevant today as ever before, these modern classics will form the exclusive, limited-edition 60th Anniversary Set produced by Fritz Hansen and available only for 12 months. / Normann Copenhagen has released a new modular sofa called Rope.

Kommentit (7)

 1. Hanna / skandilinjalla

  Kiitos Suvi taas tästä katsauksesta, tätä osaa jo odottaa innolla sunnuntaisin! 🙂 Karinin blogi on huippu! Hauska, että your esille tuon Orthexin saunasetin, blogissani käynnistyi juuri saman setin arvonta 🙂

  • suvi m

   Voi onpa mukava kuulla! Kiitos ihanasta kommentista! 🙂
   Pitääpäs käydä kurkkaamassa arvontaa!

 2. Emma

  Kaunis pyöreä sohvapöytä, sopisi meillekin.
  Tiedätkö kenen valmistama ja mistä löytäisin?

  • suvi m

   On kyllä ihana pöytä! En kyllä valitettavasti tiedä valmistajaa. Koitin katsoa nettikaupoistakin pikaisesti, mutta ei näkynyt samanlaista…

 3. Karin // Tunne tilat

  Voi, kiitos kauniista sanoistasi <3

  • suvi m

   <3

 4. Sanna

  Minkäköhän sävyinen tuo PK22 tuolin nupukki mahtaa olla! Innokkaana jään odottamaan. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *