Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustusuutiset 11/2016

Hyvää palmusunnuntaita! Toivottavasti sielläkin on nautittu aurinkoisesta säästä. Minä istuskelin pitkän tovin terassilla ja imin aurinkoenergiaa. Nyt illan tullen on kiva istahtaa alas ja avata kone. Kurkataan tämän viikon sisustusuutisiin.

Artek_Helsinki14112FinalHiresPhoto: Artek

Artek avasi tällä viikolla uuden 700 m2 kokoisen lippulaivamyymälän Helsingin ytimeen, osoitteeseen Keskuskatu 1 B. Uusi Artek Helsinki toimii paitsi design-myymälänä myös näyttely-, tapahtuma- ja keskustelutilana. Tilan suunnittelusta on vastannut ruotsalainen Koncept yhdessä Artekin oman visuaalisen tiimin kanssa.

Myymälän valikoima perustuu Artekin omaan mallistoon, jota on täydennetty otoksella kotimaisia sekä kansainvälisten designbrändien klassikoita ja uutuustuotteita. Tarkoin valikoidut sesonkiluonteiset tuotteet rikastavat valikoimaa entisestään.  Avajaisten aikaan yläkerrasta löytyy myös ”Stool Customization Workshop” -niminen piste, josta kukin voi poimia jakkaraansa mielensä mukaiset osat. Uusia konsepteja ovat myös Kirjakioski, joka tarjoaa visuaalisesti ja sisällöllisesti kiinnostavan, kuratoidun otoksen kirjoja ja lehtiä, sekä yhdessä helsinkiläisen Innogreenin kanssa toteutettu huonekasvivalikoima.

7Photo: Marimekko

Marimekko ottaa osaa Milanon designviikkoon tuomalla Marimekon Kodin kaupungin sydämeen, Breraan, 12.–17.4.2016. Via Palermolla sijaitsevaan asuntoon sisustettava koti kutsuu designviikon vieraat tutustumaan suomalaiseen arjen estetiikkaan, viestien samalla Marimekon funktionaalista ja inklusiivista designfilosofiaa.

Milanoon rakentuvassa Marimekon Kodissa lanseerataan designtalon syksyn ja talven 2016 malliston uutuuksia. Anna Teurnellin luotsaama suunnittelutiimi inspiroitui surrealisteille tyypillisestä fantasian ja todellisuuden välisen tilan tarkastelusta ja siitä, kuinka tämä teema voi yhdistyä Marimekon funktionaaliseen ja inklusiiviseen designajatteluun. Suomalaisten ikonisten suunnittelijoiden, kuten Oiva Toikan, Maija Isolan ja Vuokko Eskolin-Nurmesniemen, klassikkokuviot muodostavat mielenkiintoisen yhdistelmän uudempien, Aino-Maija Metsolan, Maija Louekarin ja Sanna Annukan suunnittelemien kuvioiden kanssa. Huonekalupartnerina projektissa on Artek.

Schneider

Photo: Schneider Electric

Schneider Electric on tuonut markkinoille uudet Renova-sarjan sähkökatkaisijat ja -rasiat, jotka sopivat hyvin nyt vallalla olevaan nostalgiseen sisustustyyliin. Mustan ja valkoisen lisäksi Renovaan kuuluu vaihdettavia kehyksiä ja koteloita. Materiaalivaihtoehtojakin löytyy: teräs, kupari, pronssi, titaani, pähkinä sekä valkoinen ja musta marmori. Renovan saa myös lasikehyksellä, värinä musta ja valkoinen. Retropinnan alta löytyy nykyaikaisinta sähkötekniikkaa ja himmentimen, ajastimen, termostaatin sekä liiketunnistimen tapaisia arkea helpottavia toimintoja.

ikea_giltig

Photo: Ikea

Ikea lanseeraa huhtikuussa Giltig-erikoismalliston, jonka on suunnitellut lontoolainen miestenvaatesuunnittelija Katie Eary. Värikkääseen Giltig-erikoismallistoon kuuluu lautasia, kuppeja, kulhoja, lampunvarjostimia, koristetyynynpäällisiä, keittiöpyyhkeitä, esiliinoja ja kangaskasseja. Niissä kaikissa näkyy Katie Earyn värikäs ja huomiota herättävä tyyli. Printtisuuntautuneen suunnittelijan mallistosta tuli väistämättä printtikeskeinen. Kaikki on printattu digitaalisesti. ”Minusta on mahtavaa tuoda ihmisten koteihin vähän sykettä. Tuntuu hienolta, että voin auttaa kodin persoonallisuuden luomisessa.” sanoo Eary.

Tämän viikon sisustusuutisista innokkaimmin odotan Marimekon ensi talven uutuuksia! Ehkäpä Milanon messujen jälkeen näemme niistä jo ensimmäisiä kuvia…?

Translation: Interior design news of the week. Artek opened a new flagship store in Helsinki. / Marimekko opens  Marimekko Home during the Milan design week, located on Via Palermo. Marimekko Home showcases novelties of AW2016. / Schneider Electric have released new electrical equipment to complete classical interior style. / Ikea launches a new ”Giltig” special collection designed by Katie Eary.

Kommentit (5)

 1. Tiina

  Hei,
  Onko sulla tietoa, koska Artekin TW003 valaisimen lasiset varjostimet tulevat myyntiin?

  • suvi m

   En ole selvittänyt, että milloin niitä saa. Itsekin sellaisen haluaisin… 🙂 Käsittääkseni lasikupujen olisi pitänyt tulla jo…

  • Tiina

   Hei, selvittelin Vepsäläisen kautta lasikupua…syksyllä saapuvat vasta.

 2. Sisustusuutiset 15 – Meillä Kotona -blogit

  […] yhdestä lempparistani Marimekosta. Viikon 11 sisustusuutisissa kerroinkin jo, että Milanoon avattiin Marimekko Koti designviikkojen ajaksi (kuva yllä). […]

 3. Sisustusuutiset 20/2016 – Meillä Kotona -blogit

  […] Sisustusuutisissa 11/2016 kerroin Artekin uudesta myymälätilasta Helsingin Keskuskadulla. Silloin mainitsin, että myymälä toimii myös näyttely-, tapahtuma- ja keskustelutilana. Nyt Artek onkin julkaissut myymälänsä alkukesän tapahtumat. Luvassa on Artek Kesäkoti ja Common pop up 16.5.-11.6. sekä Artek x Pre Helsinki pop up 23.-28.5. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *