Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisustusajatuksia

Aika ajoin jossain blogissa herää keskustelu ihmisten kulutustottumuksista ja siitä ettei pitäisi ostella liikaa kaikkea. Se on ihan selvää, mutta silti minua ärsyttävät nämä keskustelut. Mikä kukaan on sanomaan kenellekään mitä saisi ostaa ja kuinka paljon? Pyrin itse välttämään kertakäyttökulutusta: sitä, että ostetaan jotain halpaa, joka hyvin pian täytyy vaihtaa uudempaan versioon. Siksi pyrin ostoksissani panostamaan laatuun ja ajattomuuteen. Tämän takia suosin esim. designklassikoita, mikäli vain mahdollista. Ne näyttävät hyvältä vielä vuosienkin päästä ja niiden laatuun voi yleensä luottaa. Koska arvostan kaunista muotoilua ja suunnittelijoiden työtä, en kyllästy sellaisiin esineisin oikeastaan ikinä (Bourgie-valaisin on poikkeus, siihen olen kyllästynyt).

Kotimme sisustus on vielä ollut kesken joiltakin osin, mutta nyt kun olohuoneeseen on saatu kunnon matto ja saunatuvankin lattiatyynyt ovat valmistuneet (niistä luvassa juttua myöhemmin), alkaa tuntua siltä, että nyt on valmista. Pientä fiksausta ja säätöä on sisustuksessa aina, mutta suurimmat hankinnat sisälle kotiin on nyt tehty.

Minulle sisustaminen on harrastus, joten siksi se on jatkuva prosessi. Rentoudun kauniissa ympäristössä ja rakastan kotona olemista yli kaiken. Tämän takia teen pieniä hienosäätöjä ja muutoksia sisustukseen silloin tällöin. Ja dokumentoin niistä tietysti täällä blogissa. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että koko ajan olisi ostettava jotain uutta tavaraa. Mutta toisaalta jos näen kaupassa jotain, mistä pidän kovasti ja tiedän, että tuotteelle on käyttöä tai iloa meidän kotiimme pitkäksi aikaa, saatan napata sen mukaani. Ihan samoin kun joku toinen laittaa aikansa ja rahansa esim. urheiluharrastukseen, minä haluan panostaa kotiini. Kuka voi sanoa toiselle, että jokin harrastus olisi parempi kuin toinen?

kuvia omasta kodista ensimmäisen asumisvuoden varrelta

Kommentit (25)

 1. S

  tosi hyvin kirjoitettu, oon kyllä oikeestaan 100 % samaa mieltä :))
  on suorastaan huvittavaa, miten vieraat ihmiset arvostelee toisen rahan käyttöä, en ymmärrä kyllä alkuunkaan! jokainen tekee töitä omien rahojensa eteen, joten eiköhän ne saa käyttää siten miten haluaa 🙂

  • suvi m

   Jep. 🙂 Juuri niin.

 2. Nanna

  Pitää kyllä kommentoida, että olen usein blogiasi lukiessa juuri ajatellut, että sinä et osta mitään turhaa tai osta vain ostamisen ilosta. Minusta on ihana huomata, että samat kalusteet ovat kulkeneet teillä matkassa mukana jo pitkään. Ja panostat usein laatuun ja vaikka olet ostanut Ikeakiin, niin se ei ole tarkoittanut sitä, että niitä pidetään muutama vuosi ja heitetään sitten pois. Tästä esimerkkinä esim teidän ruokapöytä.

  Täältä siis tällainen anonyymin synninpäästö 🙂

  Niin ja kiitos ihanasta blogista!

  • suvi m

   Kiitos sinulle mukavasta kommentista! 🙂 Mukava kuulla, että ”ostosfilosofiani” on välittynyt. Itselle tuli ehkä vähän ähky, kun olemme viime aikoina hankkineet niin monta uutta juttua kotiin. Mutta ovat olleet kyllä tarpeellisia kaikki. Minä kyllä kiinnyn kalusteisiin, enkä raaskisi niitä heittää pois. Vähän teki kipeää nyt luopua Ikean Klippanistammekin, joka oli matkannut meillä ihan ekasta opiskelija-asunnosta saakka. Mutta ei kaikkea voi säilyttää…

 3. elina

  Hei! Niin raikas sisustus teilla. Mista teidan keittion poyta on ostettu? On varmaan ollut jo jossain, mutta ei osu silmaan talla hetkella.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *