Blogit
Valkoinen Harmaja

Sisukas sunnuntai

Täällä on tänään ollut viileämpi päivä ja olemme saaneet paljon aikaiseksi! Koko päivä ollaan touhuttu pääasiassa sisällä ja nyt on moni pieni juttu saatu valmiiksi: mm. verhokisko makkariin, uudet koukut seinään lasten kylppäriin, wc-rullatelineet kiinni, tytölle prinsessaverho sänkyyn, kylppärin lasiseinä paikoilleen, keittiön kello vihdoin kiinni seinään, avohyllyn levy maalattua jne.

Suurin projekti tänään oli eteinen. Se oli vielä ihan sisustamaton tila, jossa lojui kaikenlaista rompetta. Nyt saimme sen siivottua ja järkättyä.

Mankku tekaisi liukuovenkin eteisen vaatehuoneeseen. Liukuovi on 20 mm:n vanerilevy, jonka Mankku maalasi Paperin valkoisella, kuten seinätkin. Vedintä oveen ei tule, vaan oveen porattiin pyöreä reikä avaamista ja sulkemista varten.

Isäntä hommissa
Eteisen vaatehuone
Eteisen vaatehuoneen valaisun hoitavat rouheat työmaavalaisimet, joista tulee kaunis valo
Eteisen lipaston päällä on siskolta saatu Therese Sennerholtin printtityö sekä Svenskt Tennin muistilappuja

Ihanaa, kun nyt on siisti eteinen! Sisustus näyttää vielä vähän tyhjältä ja viimeistelemättömältä. Täytyisi saada jokin kasvi tuohon lipaston päälle ja peili seinään. Alunperin olimme suunnitelleet, että laitetaan peili kiinni liukuoveen, mutta koska siitä tuli mielestäni niin kaunis, en enää raaskisikaan laittaa peiliä oveen kiinni. Niinpä peilin paikka on liukuoven vasemmalla puolella. Täytyykin tilata eteisen peili samalla, kun kylppärin peilit laitetaan tilaukseen. Uusi (vanha)lipasto on edelleen haaveissa myös (kuten täällä kirjoittelin), mutta saa tuo vanha Ikean Malm kelvata nyt jonkin aikaa.

Ai niin, haluatteko vielä nähdä millainen siitä taulukollasista tuli? Senhän teimme silloin heti samana iltana, kun siitä kirjottelin. Tällainen on lopputulos:

Nyt tuntuu heti kodikkaammalta!

Mukavaa tulevaa viikkoa!

Kommentit (34)

 1. suvi m

  >iines: Sori etten ole vastannut aiemmin. Unohdin kommenttisi, kun se oli tässä vanhassa postauksessa. Mutta siis liukuovi on toiminut oikein hyvin käytännössä. Sen mukana tuli lattiaan kiinnitettävä pieni osa, joka tukee ovea niin, että se ei ole hutera.

 2. Pikainen tauluasetelma | Valkoinen Harmaja

  […] Työhuoneen oven takana oli aikamoinen määrä omia ja isäni maalaamia tauluja säilössä (mm. ruokailutilan edellistä tauluasetelmasta) ja hetken mielijohteesta päätin lätkäistä muutaman niistä kiinni seinään Therese […]

 3. Anni

  Eksyin lukemaan vanhoja postauksia, ja olenkin viettänyt kivan sairauspäivän teidän kodin alkumetrejä katsellen. 🙂 Kyselen tuosta vaneriovesta, että miten se on kestänyt aikaa? Vaneristahan sanotaan, että se taipuu ajan saatossa, mutta onko tuo pysynyt ihan hyvänä? Idea on tosi kiva, ja voisin ajatella tuollaista ovea meillekin erääseen liukuovea kaipaavaan paikkaan. 🙂

  • suvi m

   Kyllä meidän ovi on pysynyt ihan hyvänä. On se jonkin verran taipunut, mutta ei sitä huomaa kuin tietystä kulmasta. Jos haluaa tukevamman oven, niin voihan sen tehdä niin, että tekee ovelle rungon ja naputtelee vanerit siihen…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *