Blogit
Valkoinen Harmaja

Blue

Kiitos edellisen postauksen vilkkaasta keskustelusta. Sain paljon ajattelemisen aihetta ja ymmärrän ns. turhakkeet nyt ehkä paremmin tunnearvonsa osalta. Minusta on kuitenkin tärkeää keskustella ja oppia ymmärtämään erilaisia näkökantoja. Ei ole vain yhtä oikeaa näkemystä, kun nämä ovat makuasioita. Ja minusta kannattaa kyseenalaistaakin joitakin trendivirtauksia ennen kuin lähtee niihin mukaan (en todellakaan ole paras sanomaan tätä, kun itse innostun trendeistä niin nopeasti 😉 ).

Mutta palataan nyt taas normaalimpiin aiheisiin ja jatketaan värihaastetta. Seuraavaksi väriksi valitsin mielipiteitä varmasti jakavan sinisen.

IMG_2498

IMG_2500

IMG_2495

Sinisen sanotaan olevan uusi tuleva sisustustrendi. Monet muistavat 90-luvun lopun sinisen hullaannuksen, jossa varmaankin Marimekon Unikko-kuosillakin oli keskeinen rooli. Niin ainakin itse muistelen. Minulla ei ollut vahvaa sinistä kautta, mutta muistan kyllä ihailleeni sinisiä esineitä (etenkin maljakoita ja kynttilänjalkoja).

Nyt sininen tulee eri sävyssä, tummenpana ja syvemmän sävyisenä. Minulta sinistä löytyy yhdestä Muccoden silkkityynynpäällisestä sekä näistä maljakoista. Pienempi, haalean vaaleansininen maljakko on House Doctorin kun taas tuo suurempi on vanha Arabian maljakko, jonka ostin Habitare-messujen antiikkiosastolta parisen vuotta sitten.

Minulle sininen ei ole ehdoton ei, vaan voisin hyvinkin nähdä sinistä kotonamme. Etenkin hyvin tummansininen seinäsävy houkuttelisi…

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista ja nyt minä haastan mukaan All I Ever Wanted is Here -blogin Karlan.

Edelliset sävyt, jolla stailasin olivat vaaleanpunainen ja vihreä.

Translation: I got a blog challenge where the aim is to write about one colour in five different blog posts. In this blog post I chose blue colour as the accent colour.

Kommentit (15)

 1. J

  On kyllä kaunis maljakko!

  Minäkin käytin vuosituhannen vaihteessa/alkupuolella niin paljon sinistä sisustuksessa, että sinisen kauden päättyessä en moneen vuoteen sietänyt sinistä lainkaan. Vähitellen sininen, ainakin tummat ja vihreään taittavat sävyt ovat taas alkaneet miellyttää ja kotiin olen hankkinut pari tyynynpäällistä, joiden pohjaväri on sininen. Tällä kertaa taidan kuitenkin olla maltillisempi sinisen kanssa ja käytän sen rinnalla pääasiassa muita värejä.

  • suvi m

   Minäkin luulen, että tulen lisäämään sinistä melko maltillisesti kotiin. Tai saa nyt nähdä miten innostun… ;D

 2. Mimosan kotona

  Minulta ei kotoa juurikaan sinistä löydy, koska sininen ei ole minulle mieleinen sisustusväri. Ihastuin kuitenkin äskettäin tiettyyn sinisen sävyyn, jota löytyy tästä Hayn matosta: http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-matot-paper-matto-blue-focus-p-7034.html
  Tällä hetkellä työn alla onkin neulottu tyyny, josta löytyy kyseistä sinisen sävyä. Saa nähdä, miten se muuhun sisustukseeni sopii. Olen kuitenkin sitä mieltä, että sisustamisessa ei värien suhteen kannata olla liian ehdoton. Yllättävät väriyhdistelmät saattavat olla juuri se juttu sisustuksessa.

  • suvi m

   Tuo onkin oikein kaunis sinisen sävy ja ihan erilainen kuin se 90-luvun lopun sininen. 🙂
   Minäkin olen sitä mieltä ettei kannata olla liian ehdoton. Tai sitten joutuu vain muuttaa mielipidettään… 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *