Blogit
Valkoinen Harmaja

Sininen makuuhuone

Blogimuutto on sujunut onnistuneesti ja nyt on aika jatkaa entiseen malliin. Kurkistetaan vihdoin tarkemmin meidän uudistuneeseen makuuhuoneeseen. Siellähän ryhdyttiin remonttihommiin heti vuoden vaihduttua, kun pyhiä oli vielä jäljellä. Päätyseinällä ollut kalkkimaali poistettiin ja seinissä olleet kolhut fiksattiin. Sitten huoneen kaikki seinät maalattiin tummansiniseksi.

yopoyta

phrena_lamp

makuuhuone

mh_verho

Moni on kysellyt tuosta maalisävystä. Se onkin sitten oma tarinansa. Ihastuin jo vuosi sitten norjalaisen Jotunin Lady-malliston ”St. Paul´s Blue” sävyyn, eikä tuo ihastus vähentynyt tässä kuluneiden kuukausien aikana. Niinpä ennen joulua päätimme hankkia tuota maalia Mankun Haaparannalla asuvan kaverin avustuksella. Jotunin sisustusmaaleja ei valitettavasti myydä Suomessa, joten vähän piti nähdä vaivaa. Ja maalihan piti olla juuri tätä – ei mitään sinnepäin! Haha.

mh_tolomeo

bedroom

yopoydalla

Vielä on pientä fiksausta jäljellä, sillä listat puuttuvat eikä sängynpäätyäkään ole vielä saatu valmiiksi. Päätimme kunnostaa tässä samalla vanhan sängynpäätymme ja mietinkin jo, että pitäisikö se maalata samalla sävyllä kuin seinät. Mutta luulenpa, että maalaamme päädyn jälleen valkoisella. Vaihteeksi on kuitenkin kiva olla kokonaan ilman sängynpäätyä. Yöpöytien virkaa toimittavat Artekin klassikkojakkara ja Iittalan Vakka-säilytyslaatikot.

iittala_vakka

bylassen_stropp

mh_ovelta

Ollaan tykätty tosi paljon makuuhuoneen uudesta värityksestä! Maali on täysin mattapintaista ja sävy näyttää eri valaistuksessa pikkuisen eri väriseltä, kuten kuvistakin huomaa. Välillä sävy näyttää vähän harmaalta ja välillä vihertävältä. Ehkäpä lähin Suomesta saatava ”St. Paul´s Blue” -tyyppinen sävy on Tikkurilan ”Petrooli”, mutta tämä Jotunin maali on minusta sinisempää.

Mitähän seuraavaksi maalattaisiin…?

Translation: Finally some pictures of our repainted bedroom. I could not get Jotun’s ”St. Paul´s Blue” paint colour out of my mind, so finally just before Christmas, we decided to get that paint somehow to Finland (it is not sold here). My husband´s friend lives near the Swedish boarder and was kind enough to send us this paint. The colour is so nice! It varies depending on the light: sometimes the colour seems a little grey and other times a little greenish. The surface is completely matt, which is super nice. I absolutely love our new bedroom look!

Kommentit (29)

  1. Sävy sävyyn – Meillä Kotona -blogit

    […] että väistämättä ne näkyvät vahvasti nyt blogissakin. Edellisessä makuuhuonepostauksessa (Sininen makuuhuone) mietiskelin, että pitäisikö valkoinen sängynpäätymme maalata samalla sinisellä maalilla […]

  2. Viisi vuotta tässä kodissa – Valkoinen Harmaja

    […] sävyllä ja nyt vuodenvaihteessa koko makuuhuoneesta tuli petroolinsininen Jotun Lady ”St Paul’s Blue” maalilla. Molemmista maalisävyistä pidän edelleenkin tosi paljon, mutta vaihtelu virkistää. Maalamalla […]

  3. valkoinen makuuhuone – sisustus-fi.com

    […] Sininen makuuhuone – Valkoinen Harmaja – Blogit | Meillä …Blogimuutto on sujunut onnistuneesti ja nyt on aika jatkaa entiseen malliin. Kurkistetaan vihdoin tarkemmin meidän uudistuneeseen makuuhuoneeseen. Siellähän …Siirry kotisivulle […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *