Blogit
Valkoinen Harmaja

Siivouspäivä

Pidin tänään siivouspäivän, tai illan. Ei tarvitse sitten viikonloppuna siivota. Minulla oli kaksi pientä apuriakin. Meidän viisivuotiaasta pojasta on tullut niin mukava pikku apulainen! Hän siivosi huonetta ja lauleskeli omaa laulua: ”Nyt siivotaan, nyt siivotaan. Minä haluan itse tehdä tämän. Siivoaminen on kivaa.”. Hän esitteli sitten ylpeänä itse siivoamaansa huonetta. Kyllä siinä omakin siivousmotivaatio kasvoi. Kolmevuotiaalla neitosella puolestaan on juuri uhmakausi päällä, mutta kyllä hänkin vähän siivosi. Molemmat saivat palkinnoksi tarrat tarratauluun.

Meillä ei lasten tarvitse joka ilta siivota leikkejä pois, sillä en voi odottaa heitä sellaista mihin en itsekään pysty – eli siis en aina itsekään jaksa siivota joka päivä. Blogin kautta voi saada toisenlaisen kuvan. 😉 Niinpä meillä on sitten yksi ihan kunnon siivouspäivä viikossa.

Siivoan yleensä saman kaavan mukaan. Ensin järjestetään lastenhuoneet ja viedään lelut olohuoneesta tai muista huoneista takaisin lastenhuoneisiin. Sitten aloitetaan imurointi lastenhuoneista ja siirrytään työhuoneen kautta ”isoon tilaan” eli eteiseen, olohuoneeseen, ruokailutilaan ja keittiöön. Siitä matka jatkuu kodinhoitohuoneen kautta aikuisten makkariin. Imuroinnin jälkeen pyyhin pölyt Swiffer-pölyhuiskalla ja joskus myös talouspaperilla ja yleissuihkeella. Joskus pyyhin myös lattiat tässä välissä; tänään putsasin vain muutaman tahran pois. Lopuksi pesen wc-kylppärit.

Lempparipesuaineet ja saippua

Tilasin kesällä Terassi-lehden, jonka mukana tuli aimo satsi Methodin pesuaineita. Ovat osoittautuneet tosi hyviksi. Pidän myös Maison Belle -sarjasta. Meidän Marseillesaippuapullot ovat aika vanhoja jo – ostan aina vain sellaisen ison muovipullon Marseillesaippuaa, jolla täytän vanhat pullot. Kätevää ja ekologista.

Sitten, kun siivos on tehty on ihanaa nauttia lopputuloksesta ja tällä kertaa myös pienestä palkinnosta:

Sponsoroidut suklaat tällä kertaa, mutta sattuivatpa juuri oikeaan saumaan. Rakastan suklaata ja parhainta on se, kun sitä saa yllättäen juuri silloin, kun on ajatellut kuinka paljon tekisikään mieli suklaata. Täytyy kyllä myöntää, että yksi tuollainen sininen motivaatiopatukka piti vetää ennen siivouksen aloitusta. 😉

Miten teillä siivotaan?

Kommentit (20)

 1. suvi m

  >K: Sitä kannattaakin peukuttaa. :DAikku: Jokainen perhe tyylillään. Minä en "anna" miehen imuroida, kun haluan tehdä sen itse. Hän pesee yleensä wc-kylppärit, mutta on nyt raksaamisen myötä saanut vapautuksen siitä hommasta. ;)Gloria: Minä haaveilen siivoojasta! Olen haaveillut jo kauan. Pitäisi tehdä asialle jotain ja selvittää paljonko se oikeasti tulisi maksamaan (vaikka joka toinen viikko). Imuroinnin yhteydessä käytän myös pientä imurin suutinta, jolla imuroin pölyjä myös huonekaluista ja sivupöydiltä. Swifferillä sitten vain ne kohdat, joita ei voi imurilla imuroida. :)Hannah: Tuollaiset hommat kannattaakin delegoida aina vaan, kun on mahdollista. ;)Uskon kyllä, että lapset oppivat siivoamaan, vaikka sitä ei joka päivä tarvitse tehdä. Ei minunkaan tarvinut pienenä (sain levittää leikit meidän ullakolle) ja hyvin olen oppinut. ;D Ja jos on oikein kivat leikit, niin harmittaisihan se, että ne pitäisi rikkoa…Joanna: Sinun tilanteessa tuo onkin ihan ymmärrettävää. Vaikka voin kyllä myöntää, että silloin, kun olin lasten kanssa kotona, niin en jaksanut siltikään joka päivä puunata. :DLiina: Karkki onkin hyvä palkinto. 🙂 Ja juu, kyllä tuo Royal maistuu yhtä hyvältä kuin ennenkin. On ihan mun lempparisuklaata!Anonyymi 22.11: Oi, oletpas ihailtavan tehokas! Ja miehesi on onnekas! 😀 Anonyymi 23.00: Ollaan kyllä tykätty kovasti Unidraineista. Kyllä se on totta, että niitä pitää useammin putsata, sillä aukko on pienempi kuin normaalissa lattiakaivossa. Valitsisin silti nuo vielä uudestaankin. :)Meän Satu: Näin on, puhut asiaa! :)Maire: Niinkös? Olipas hauska yhteensattuma. 🙂 Nuo onkin tosi hyviä putsareita ja ilo käyttää siivouksessa. Ihanaa viikonloppua sinnekin!Anonyymi 8.44: Teillä onkin sitten tehokas torstai, kun kauppareissukin hoidatte samana päivänä. 🙂 Itse en tykkää pyyhkiä kostealla mikrokuituliinalla pölyjä, kun sitten ne märät pölyhiukkaset jäävät helposti kiinni pintoihin. Anonyymi 8.44: Muistan kuulleeni tuon neuvon ennekin (siis että imurointi ennen pölyjen pyyhkimistä). No, pääasia, että tulee siivottua. 😉 Minä olen työskennellyt siivoojana opiskelujen ohella, mutta en ole opiskellut siivousalaa. Siivous oli mukava työ, kun työn lopputuloksen näki niin konkreettisesti ja yritin aina vähän "stailata" kohdetta nätimmäksi. ;)Anonyymi 13.53: Voi olla, mutta olen kuitenkin mieltynyt enemmän Swifferiin kuin mikrokuituliinaan. Ja imuroin ne pölyt joka tapauksessa ensin esim. tv-tason päältä jne. Swiffer hoitaa rippeet. :)Anonyymi 15.17: Mielsin keskuspölynimurin jotenkin hankalaksi jutuksi. Sille letkullekin olisi pitänyt löytää säilytyspaikka. Emmekä halunneet "mennä naimisiin" imurin kanssa, vaan on mukava, että voi itse valita millaisen imurin haluaa ja tarpeen mukaan vaihtaa parempaan ajan kuluessa.Heini: Tehokkaalta kuulostaa. Siinä "tilassa" varmasti tapahtuukin rytinällä. ;D

 2. Gloria

  >Meillä on ollut siivooja jo ennen lapsien syntymää, tosin välillä ollut sikoja ettei ole ollut tai vain joka toinen viikko. Anyways, kaikki nämä ammattilaiset (enemmän tai vährmmän) / siivojat ovat aina olleet sitä mieltä että tehokas tavallinen imuri on huomattavasti parempi kuin kekuspölynimuri. Itsekään en ole koskaan sitä edes harkinnut vaikka tähän kotiin sen olisi voinut saada.

 3. Gloria

  >Sikoja, oi jessus tätä ipadiä. Aikoja!

 4. Joanna

  >Tuosta keskuspölynimurista vielä että me päätettiin se ottaa kun ei sitten tule niin paljon sitä pölyä takaisin huonetilaan. Letkun säilytyspaikaksi me asennettiin metritolkulla viemäriputkea joka jäi valun ja siis lattian alle. Putken suu on eteisessä ja sinne siis ujutamme imurin putken säilöön. On tosi kätevä systeemi! 🙂

 5. suvi m

  >Gloria: Hauska moka iPadilta! 😀 Ajattelin, että onpas ne siivojat sikoja, kun eivät ole ilmaantuneet paikalle. 😀 Joanna: Kiva kuulla, että olette löytäneet kätevän ratkaisun. 🙂 Meille keskuspölynimuri tuntui niin vieraalta jutulta, että ei oikeasti edes harkittu sen laittoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *