Blogit
Valkoinen Harmaja

Sekalaista

Olin tänä iltana raksalla imuroimassa. Nappasin samalla muutamia yksityiskohtakuvia ja päätin tehdä postauksen asioista, joita olette kommenttiboxissa toivoneet. Ja taitaa tähän postaukseen eksyä muutakin höpinää. Sekameteli…

Meitsi imuroi
Kyllä tuli siistiä

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, on lisää väliovia asennettu paikoilleen. Vanhempien makkarissa on satiinilasiset tuplaovet.

Aloitetaan vaikka keittiön toivejutuista. Mari ja anonyymi toivoivat lähikuvia keittiön välitilan laatoituksesta, joten tässä tulee:

Laatta on siis Laattapisteen Trento Nacar, joka on saumattu yliasti valkoisella perussauma-aineella. Yliasti saumattuna laatat näyttävät mosaiikilta. Laatassa on jonkin verran kiiltoa, joten se kimaltelee hiukan valoisella säällä.

Fanni80 kyseli välitilan valaisimista. Yläkuvassa ne vähän vilahtavatkin, mutta tässä vielä tarkempia kuvia:

Halogeenien koneisto jää kaapin tuplapohjan alle

Keittiön välitilan halogeenit ovat Lapetekin mallistosta ja ne on täysin upotettu kaapistoon.

Aiemmin olen saanut useita kyselyitä aikuisten kylppärin suihkujen etäisyydestä. Nyt mittasin sen…

…suikutangosta suihkutankoon on etäisyys 85 cm. Ihan sopiva väli meille. Saunarakennuksen kylppärissä on kahden suihkun välissä hiukan isompi tila.

Anonyymi kyseli miltä näyttää, kun eteisen laatta on vaakasuunnassa ja parketti on pystysuunnassa (luonnon valon suunnan takia). Tässä muutama kuva eteisestä, jossa on tuollainen tilanne (sori sotku):

Ei minusta tuo haittaa ollenkaan. Olisi ollut hassua laittaa laatta toisin päin. Parketin on kuitenkin ehdottomasti oltava näin päin.

Olemme päättäneet, että vaihdamme välioviemme kahvat. Ne eivät ole tarpeeksi modernit makuumme. Kahvat täytyi valita vain kuvan perusteella, joten emme tienneet tarkkaan millaiset ne ovat. Selvittelemme nyt voisimmeko palauttaa vielä täysin käyttämättömät kahvat. Jos se ei onnistu, myymme nämä ovenkahvat:

Sitten otin ihan huvikseni vain muita kuvia…

Työhuoneen lattialla makaa yksi Ikean Godmorgon-sarjan seinäkaappi: ero valkoöljytyn ja ”tavallisen” tammen välillä on selvä
Mankku maalaa eteisen vaatehuoneen yhtä seinää harmaaksi
Näkymä vanhempien vaatehuoneesta makkariin
Näkymä vanhempien makkarista olohuoneeseen
Vihdoinkin vanhempien makkarissa on siistiä (tämä huone on ollut varastona)
Ja vielä yksi kuva vanhempien makkarista
Lastenhuoneissa ja lasten kylppärissä ei ole satiinilasiovia vaan saman sarjan koko valkoiset ovet

Kävimme tänään Kodin Terrassa katselemassa lattia- ja peitelistoja (oven karmien ympärille) ja löysimme sopivan ohuet. Lisäksi löysimme sieltä ihan kivat vessapaperirullatelineet sekä pyyhekoukut. Pyyhekoukut olivat tarrakiinnitteiset, joten voimme myöhemmin hankkia paremmat jos siltä tuntuu. Laitan niistä myöhemmin kuvia… Nyt nukkumaan!

Kommentit (24)

 1. suvi m

  >Iines: Valitsimme Abloyn kahvat. En ole tainnut niistä vielä postailla kuvien kera, mutta täytyy tehdä se jossain vaiheessa.

 2. maria

  hei suvi! talomme rakennustouhut ovat alkamassa ja mietimme parhaillaan ”kynnyslistoja” (tai mitä ovatkaan viralliselta nimeltään), jotka normaalisti erottavat esim. laatan ja parketin yhtymäkohdan. huomasin että teillä on joku hyvin huomaamaton lista eri lattiamateriaalien välissä (esim. keittiön ja olohuoneen välissä), vai onko siinä listaa laisinkaan? haluaisitko kertoa siitä lisää, koska ratkaisunne näyttää juuri sellaiselta millaisen haluaisimme! talonne on muutenkin todella upea ja kauniisti sisustettu! 🙂

  • suvi m

   Kiitos kauniista sanoistasi! 🙂
   Meillä ei ole laatan ja parketin välissä (vielä) listaa ollenkaan. Tarkoitus on ollut kyllä laittaa siihen jotain, mutta sopivaa listaa ei ole vielä löytynyt. Kaikki ovat jotenkin ihmeellisen muotoisia. Haluaisimme mahd. yksinkertaisen ja huomaamattoman, joten hankinta on jäänyt.

 3. maria

  okei! tilanne on sitten sama kun meillä, nimittäin olemme myös etsineet hyvin simppeliä listaa tai muuta ratkaisua siihen, mutta tuntuu olevan aika kiven alla.. etsintä siis jatkuu 🙂 kiitos kuitenkin vastauksestasi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *