Blogit
Valkoinen Harmaja

Sekalaisia pihakuulumisia

Lähdettiin lauantaina ostamaan läheiseltä puutarhalta paria tuijaa, vaan kuinkas siinä sitten kävikään? Tulimme kotiin aivan toisenlaisten ostosten kanssa! Hullaannun aina puutarhamyymälöissä ja teen heräteostoksia. Sillä tavoin meidänkin pihan on muovautunut – mitään pihasuunnitelmaa meillä ei ole.

pihahommia-6242

pihahommia-6238

Ihastuin kovasti rungolliseen syyshortensiaan! Ehkä olettekin huomanneet, että ihastun aina kaikkiin rungollisiin pikkupuihin, joiden latva on pallomainen tai tuuhea. Tälle pikkupuulle en ollut miettinyt tarkemmin sijoituspaikkaa, mutta halusin sen ehdottomasti ostaa. Sovittelin sitä ensin etupihalle, josta sille löytyikin pari visuaalisesti täydellistä paikkaa. Paitsi, että toinen paikka oli liian lähellä tietä ja puun juureen kasautuisi talvella lumipenkat. Toinen paikka oli taas liian lähellä taloa ja sellaisella kohdalla, josta lumi tippuisi katolta puun päälle.

Niinpä istutin puun kahden tuijan väliin – siihen kohtaan, johon alunperin lähdimme hakemaan uutta tuijaa. Kahden tuijan ja yhden runkohortensian muodostama ryhmä näyttää nyt vähän irralliselta. Kaiken lisäksi vieressä on pihan komistus: trampoliini. Toivoisin, että voisin istuttaa tuohon saunatuvan ja talon väliselle alueelle kauniin pienen puutarhan, jolloin yksinäinen syyshortensiapuukin sulautuisi paremmin kokonaisuuteen. Mutta katsotaan millaiseksi tuo kohta muodostuu…

pihahommia-6275

Ostimme myös pienen kuusen tontin sivureunalle. Tämä tuli kupsahtaneen pallovaahteran tilalle Mankun toiveesta. Joulun aikaan kuuseen on kiva asetella jouluvalot ja se näyttää varmasti upealta, kunhan tuosta vähän vielä kasvaa.

pihahommia-6260

pihahommia-6263

pihahommia-6298

Leikkimökin viereen (entisen omenapuun paikalle) istutimme päärynäpuun. Toivottavasti puu viihtyy tuossa edeltäjäänsä pidempään. Parin pikkupuun lisäksi ostin heinää, joka oli alennuksessa sekä muutaman pienen pensaan. Heinät laitoin ruukkuun syyskoristeeksi ovenpieleen.

pihahommia-6316

pihahommia-6304

pihahommia-6311

pihahommia-6287

Kuvien taustalla vilahtaa myös meidän uusi aita. Aitaprojekti on kyllä melkoinen urakka! Puurimoja tulee niin paljon, kun asennamme ne rungon molemmin puolin limittäin. Minä olen maalannut rimoja sen minkä olen ehtinyt! Urakkaa on vielä jonkin verran jäljellä, mutta lopputulos palkitsee. Toivottavasti aita valmistuu pian, jotta aikaa jää muillekin askareille kuten blogille…


Translation: We have been busy buildin a fence in our garden. I also bought some new plants. Hopefully the fence will be ready soon, so that we have time for other things as well.

Kommentit (12)

 1. annika

  Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälainen aita teille tulee! Vähän on käynyt itselläkin mielessä aita, jotta saisi suojaa enemmän kun pensasaita ei hetkessä kuitenkaan kasva tiheäksi ja korkeaksi. Hinta ja aidan mallit hieman arveluttavat. Samoin se, joutuuko korjailemaan muutaman vuoden välein.
  Teillä on tosi kodikasta ja kaunista sekä sisällä että ulkona!

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂
   Postailen valmiista aidasta heti kun mahdollista, mutta vielä riittää hommaa. Onneksi ollaan kuitenkin loppusuoralla. Sadepäivät nyt vain vähän hidastavat urakkaa, mutta antavat toisaalta ihanaa hengähdystaukoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *