Blogit
Valkoinen Harmaja

Saunatuvan uusi ilme

Saunatupamme sisustus on kaivannut pientä ehostusta jo pidemmän aikaa. Huonekalujen järjestys muuttui viime keväänä (videotykin paikan muutoksen myötä) ja tilassa ollut matto alkoi olla jo huonossa kunnossa. Suunnittelimme ainakin uuden maton hankintaa ja minä toivoin muutakin viilausta tilaan. Saunatupa on Mankun valtakuntaa, mutta enhän minä malta pitää näppejäni kokonaan erossa sen sisustuksesta.

Niinpä innostuinkin heti kovasti, kun Kodin Ykkönen lähti kanssani yhteistyöhön, jonka myötä sain stailata saunarakennukseemme uuden ilmeen! Ihanan Anno-sarjan lisäksi Kodin Ykkösen valikoimasta löytyy monia suomalaisia huippubrändejä (kuten Finlayson, Luhta Home, Lapuan Kankurit, Iittala jne.) sekä huippusuunnittelijoiden valaisimia (mm. Eero Aarnion ja Yki Nummen valaisimet) ja kalusteita (esim. Risto-Matti Ratia).

Tein alustavaa suunnitelmaa Kodin1.com -verkkokaupan tuotevalikoiman mukaan, ja viime perjantaina köröttelimme kohti Oulun Kodin Ykköstä valitsemaan tuotteita. Koko viikonloppu kuluikin sitten saunatuvan uuden ilmeen luomisessa ja valokuvaamisessa. Ja kuviahan riittää, joten pidemmittä puheitta: tässä tulee Valkoisen Harmajan saunatuvan uusi ilme yhteistyössä Kodin Ykkösen kanssa.

sohvaryhma

saunatupa

poydankulma

sohva_lamppu

sohvanurkkaus

sohva_asetelma

stailattu_saunatupa

ovenedusta

asetelma_kavely

matto_rahi_kukat

ruskeat_tyynyt

sohva_poyta_ylhaalta

Saunatupaan valitsin upean mustavalkoisen “Siru”-maton koossa 200×290 cm. Sohvan viimeistelin harmaan ja sinapinruskean sävyisillä “Palaset” -koristetyynynpäällisillä, “Nappi” -tyynyllä ja “Huili” -torkkupeitteellä.  Sohvapöydälle loin asetelman Anno-malliston “Purnukasta”, “Hurrikaaneista”, “Pikkuväre” -pullosta ja “Hetki” -lautasesta. Valaisimena tilassa on Eero Aarnion suunnittelema “Origo” -kirkasvalovalaisin.

Ylimääräiset johdot ja kaapelit sujahtavat tässä tilassa “Kartio” -koriin. Anno-malliston köysirahi osoittautui oikein käteväksi lisäistuimeksi, jota on helppo siirrellä tarpeen mukaan. Kuten vaikkapa takan eteen, kun lämmitetään saunaa.

puita_takkaan

takkanurkkaus

pyyhkeet

Pyyhkeiksi valitsin pehmoiset Luhta Home –malliston “Aalto” -froteepyyhkeet sekä raikkaan turkoosit “Siksak” -käsipyyhkeet. Sisäänkäynnin eteen sijoitin luonnollisen kauniin Anno-sarjan “Juutti”-maton. Yhdessä Siru-maton kanssa ne muodostavat minusta kivan kokonaisuuden.

Kodin Ykkösen valikoimasta löytyvä Risto-Matti Ratian suunnittelema saunapenkki sopii yhtä kivasti takka-kiukaan viereen kuin tummaan kylpyhuoneeseemme. Kylpyhuoneeseen asettelin myös ”Jurmo” -kylpyhuonematon.

kylppari

ratia_jakkara

saunapenkki_matto

saunatyyny

saunatekstiilit

sauna_tekstiilit

Saunatekstiileiksi valitsin Lapuan Kankureiden upeat “Tulitikku” -malliston pellavaiset saunatyynyt ja laudeliinat.

Saunottelun jälkeen on kiva kömpiä puhtaisiin lakanoihin nukkumaan ja niinpä stailasin vuodesohvamme myös yöpymistarkoitukseen. Sohvan voi helposti siirtää pois ikkunoiden edestä toiselle seinustalle, jossa nukkuminen on ehkä mieluisampaa.

petaus

petaus_lahi

ikkuna_sanky

petaus_modernart

petaus_matto

petauksen_tyynyt

Petaukseen valitsin Anno-malliston pellavapussilakanat ja tyynyliinat kauniissa hiekan sävyssä, joka sopii hienosti yhteen saunatupamme ruskeansävyiseen betonilattiaan. Petauksen koristetyynyt noudattavat mustavalkoista linjaa ja ryhmä koostuu Anno-malliston valkoisesta “Amanda”-pellavatyynynpällisestä, mustasta “Panama” -tyynynpäällisestä ja “Verkko” -tyynynpäällisestä  sekä Finlaysonin “Taimi” ja “Elefantti” -tyynyistä. Sängyn reunaan asettelin rennosti Anno-sarjan “Zigzag” -uutuustorkkupeiton.

Yövalaisimena toimii Yki Nummen suunnittelema “Modern Art” -klassikkovalaisin.

Ja luonnollisesti aamupala tarjoillaan sänkyyn, eikös vain…?

aamupala_sankyyn

aamupala

aamiainen

aamiasjutut

jaakaappi

Aamupalan kattauksessa käytin Anno-malliston astioita (“Hetki” -sarjan kahvikupit ja lautaset) sekä Iittalan Aino Aalto -laseja sekä Teema-sarjan kulhoa. Keittiötekstiilit ovat Annon “Ruutu” –sarjaa ja sängylle levitin “Sointu” -bambutabletit. Croissantit asettelin Eero Aarnion suunnittelemalle “Pony” -tarjottimelle. Tuoremehukin maistuu paremmalta kauniista pullosta tarjoiltuna (Anno-malliston karahvi).

Meidän mielestämme saunatuvasta tuli oikein viihtyisä ja viimeistelty. Erityisesti pidän vaaleanharmaan ja sinapinruskean värin yhdistelmästä, joka on minusta kivasti erilainen eikä niin ennalta-arvattava. Lisäksi sinapinruskea sävy sopii kauniisti yhteen Artekin sohvapöydän puuosien kanssa. Yhteistyön myötä saan pitää osan kuvauslainassa olleista tuotteista, joten ainakin Siru-mattoa ja Anno-malliston köysirahia tulette näkemään jatkossakin blogikuvissani.

Kuvissa käytetty Kodin Ykkösestä kuvauslainassa olevia tuotteita, joista osan bloggaaja saa pitää.

Translation: I styled our sauna-house in collaboration with Kodin Ykkönen.

Blogiyhteistyo

Kodin1_logo

Translation: My styling with products from Kodin Ykkönen.

Kommentit (61)

 1. tiina—

  Tuli mieleen asiaa saumoista: onko märkätiloissanne käytetty silaria vai onko nurkka- ja lattiasaumaukset tehty laastilla?

  • suvi m

   Muistaakseni ei ole mustaa silikonia käytetty, mutta tarkistan vielä mieheltäni kun hän tulee kotiin. Itse kun en noita laatoitus- tai saumaustöitä ollut tekemässä… 😉

 2. Sally

  Ihana tunnelma ja tosi onnistunut uusi ilme! Myös Kodin Ykkönen on uusinut ilmeensä tämän Anno -mallistonsa myötä.

  Mukavaa uutta viikkoa ja kivoja saunahetkiä!

  • suvi m

   Kiitos, mukava kuulla! 🙂
   Kivaa viikon jatkoa sinnekin!

 3. NanaAdeline

  Olen Kodin 1:ssä töissä ja olen myös tykännyt siitä, minkälaisia tuotteita Annoon on tullut. Tein Annosta aikoinaan osion päättötyöhöni myynnin ammattitutkinnon opinnoissani ja kehitys sen jälkeen on ollut oikein positiivinen. 🙂
  Hieno stailaus yleisestikin. Mietin, että olitko saanut jotain apua sisustussuunnittelijalta, mutta ilmeisesti olet itse ihan yhtä taitava. 🙂

  • suvi m

   Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Juu ei ollut sisustussuunnittelijaa auttamassa. 🙂

   Anno-mallisto on kyllä niin upea ja mahtava huomata kuinka ajan hermolla se on.

 4. AnuElina

  Tosi kaunista! Upea sauna ja kylppäri teillä!

 5. Pia

  Kaunista. Saanko kysyä, minkä niminen harmaa mosaiikkilaatta on kyseessä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *