Blogit
Valkoinen Harmaja

Saunatuvan lautaseinä ja muuta edistymistä

Saunarakennus alkaa vihdoin valmistua! Viikonloppuna Mankku teki saunatupaan lautaseinää, jonka sai myös valmiiksi samana päivänä. Jee!

Laudat ovat ihan raakalautaa; pääosin ylijäämää rakennukselta, mutta kahdella kympillä piti käydä hakemassa vähän lisääkin lautaa. Laudoituksen alle, kipsilevyn päälle, laitettiin tuulensuojalevyä, koska halusimme, että lautojen raoista näkyy vain mustaa. Tuulensuojalevy parantaa myös huoneen akustiikkaa, lisäten elokuvanautintoa (aiomme katsoa tuolla paljon elokuvia videotykiltä). Tuulensuojalevyn päälle tuli tietenkin vielä koolaukset ennen laudoitusta (koolauksetkin maalattiin tummaksi).

Listoja ei lautaseinän reunoihin tule, kuten ei myöskään koko saunatupaan (paitsi ikkunoiden ja ovien ympärille kuten talossakin).

Saunarakennuksen ulko-ovi
Kiukaan takkaosa, josta puita lisätään pesään
Saunatuvassa on kaksi isoa ikkunaa pihalle päin

Ennen lautaseinän tekoa Mankku oli pintakäsitellyt muut seinät ja katon valkoiseksi. Hän hioi myös betonilattian, sillä aiomme jättää lattian betonille. Seuraavaksi täytyisi vain löytää sopiva käsittelyaine, jotta betonilattia vähän tummuisi eikä sitten imisi likaa itseensä. Joten sen suhteen ottaisimme ilomielin vinkkejä vastaan! 😉

Suihkut ovat jo kauan olleet paikoillaan
Nyt on myös wc-pönttö ja lavuaari paikoillaan. Vieressä myös kiukaan takka-osaan kuuluva reunus.
Ammekin on asennettu (hana vielä puuttuu)
Eilen Mankku lisäsi kiukaaseen kivet

Kylpyhuone ja sauna ovat muuten valmiita, mutta odottelemme saunan laseja. Myös ammeen hana puuttuu vielä. Muuten päästäisiin jo pian saunomaan ja kylpemään!

Kommentit (24)

 1. Anonymous

  >Hei, ihana pihasauna…mitä puuta teillä saunan lauteet ja seinät ovat? Oletteko itse ne käsitelleet tummiksi ja jos niin millä aineella ja värillä?

 2. suvi m

  >Anonyymi: Seinät ovat vähäoksaista STS90 mäntypaneelia ja lauteet kuusta. Puuosat on käsitelty Tikkurilan saunavahalla, väri musta.

 3. MinnaH

  >Hei,kivannäköinen tuo raakapuuseinä! Minkäkokoiset raot jätitte lautojen väliin? Laudoissa ei näy nauloja/ruuveja… tulivatko ne "nurjalta puolelta" koolauksista kiinni?

 4. suvi m

  >MinnaH: Pahoitteluni, että vastaukseni on kestänyt, mutta helposti unohtuu vastata näihin vanhoihin postauksiin jos ei sitä heti tee, kun kommentti tulee.Emme mitanneet mitenkään paljonko väliä on lautojen välissä, joten siihen kysymykseen en valitettavasti osaa vastata. Laitettiin vain silmämääräisesti. Kyllä laudat on naulattu ihan normaalisti viimeistelynaulaimella. Ehkä ei vaan näy kuvassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *