Blogit
Valkoinen Harmaja

SAUNATUPA

Nyt vihdoin olisi luvassa ”muutama” kuva meidän saunatuvasta. Saatiin siivottua se sunnuntaina ja tila on nyt sisustettu niillä huonekaluilla, mitä meillä sattuu olemaan. Saunatupa on miehen valtakuntaa, mutta hän itsekin sanoi, että ”kylläpäs täällä näyttää nyt hyvältä, kun näkyy vähän naisenkin kädenjälki.” Eli minä olen hoitanut viimeistelyn.

Vuodesohva on uusi: Ikean PS Håvet. Matto on se entinen olohuoneen matto – se jää niin paljon huonekalujen alle etteivät tahrat pahemmin näy. Pöytä on vanha Artekin ruokapöytämme, johon hankimme nyt uudet, lyhyemmät jalat. Uusien jalkojen ja vanhan pöydän koivuosissa on luonnollisesti sävyeroa, mutta se korjaantuu ajan kanssa. Meille ehdotettiin ensin, että olisimme katkaisseet vanhat pöydänjalat, mutta halusimme mielummin ostaa toiset jalat, sillä nyt voimme tarvittaessa muuttaa pöydän takaisin ruokapöydäksi.

Sohvan takaa pilkistää myös entinen olohuoneen pöytämme, tai toinen osa siitä. Halkaisimme sen nimittäin kahtia, jolloin isosta pöydästä tuli kaksi pienempää. Kyllä vähän hirvitti sahata kaunista NollaNollan valmistamaa pöytää, mutta nyt se on käytännöllisempi meidän arkeen.

Koska tämä on pääasiassa ”Mankun huone”, on siellä paljon tekniikkaa ja hänen harrastuksiinsa liittyviä juttuja. Huone täytyi sisustaa niiden ehdoilla. Päänvaivaa tuottaa kieltämättä se, että mihin tuon rattihässäkän saa sijoitettua ja oikeasti se onkin esillä tuossa koko ajan. Kaiuittimien pinnoissa näkyy pakkelia – ne olisi tarkoitus maalata valkoisiksi. Myös jotkin kaiutintelineet pitäisi kuulemma saada. Itse en ole vielä nähnyt sellaisia, joista pitäisin, mutta eiköhän sinne joku tyylikäs ratkaisu keksitä…

Uskalsin ostaa huoneen ilmettä piristämään myös tuollaisen viherkasvin. Sain blogin kautta muutaman Orthexin Piece of Eden -ruukun, joten toivon, että sen kätevän kastelusysteemin ansiosta minäkin saan pidettyä tämän viherkasvin hengissä. 😉

Saunatuvassa on samanlaiset rullaverhot kuin meillä päärakennuksessakin, mutta täällä toinen rullaverhoista on samalla valkokangas, sillä huoneen perällä sijaitsee videotykki. Valkokangas toimii moottorilla. Toinen verho on pimentävä, joten huoneesta saa melko pimeän elokuvien katselua varten.

Huoneen ”takka” on oikeasti kiukaan tulipesä ja onkin kätevää ettei puiden kaarnaa ja muuta likaa kulkeudu kylpyhyuoneen ja saunan puolelle. Täällä me nautimme takkatulesta nyt kun päärakennuksessa ei (vielä) ole takkaa. Kiinnitimme takkaseinälle muutaman Ikean Vippa-koukun pyyhkeitä ja kylpytakkeja varten.

Vippa-koukkuja meillä on tallessa ennestään vaikka kuinka paljon – niitä on tainnut olla jokaisessa asunnossamme vuosien varrella. Pidän kovasti koukun pelkistetystä ja ajattomasta muodosta.

Pääosin huone onnistui suunnitelmiemme mukaan, mutta betonilattiasta ei tullut ihan sellainen kuin oli tarkoitus. Emme saaneet siitä tarpeeksi sileää vaan se jäi vähän liian karheaksi. Sävykin on yllättävän ruskea. Lisäksi akvacoat-aine, jolla lattia käsiteltiin, jätti minusta liian kiiltävän pinnan. Olemme vähän suunnitelleet, että tasoittaisimme lattian kesällä uudestaan, mutta saa nähdä meneekö pihahommat sen edelle.

Tarkoituksena olisi hommata tähän tilaan vielä muutama lattiatyyny pöydän ympärille, jotta siinä on kiva istuskella ja pelata pelejä. Aiemmin haaveilin Adean säkkituolista, mutta tila ei taida sittenkään riittää. Huoneeseen pitäisi keksiä myös sijoitus vieraspeitoille ja tyynyille. Yksi vaihtoehto olisi ostaa vuodesohvan alle kuuluva säilytyslaatikko Ikeasta.

Semmoinen saunatupa siitä sitten tuli. 🙂

Kommentit (62)

  1. Nimetön

    Hei mistä olette löytäneet irtojalat Artekin pöytään? Itse kaipailisin juuri niitä ruokapöydän korkuisia 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *