Blogit
Valkoinen Harmaja

Sähkösuunnitelmat

Kävimme tänään sähkömiehen juttusilla suunnittelemassa lamppujen ja pistorasioiden paikkoja. Piirustukset pitää lähettää pikapuoliin Kannustalolle, jotta putkitukset ehditään tehdä elementteihin.

Keittiön yläkaappien alle tuleva valaistus tuotti vähän päänvaivaa. Sähkömies oli sitä mieltä, että sinne kannattaisi laittaa nykyaikainen, ohuen ohut loisteputki. Itse en ollut kovin viehättynyt ajatuksesta, sillä loisteputken etureuna olisi näkynyt kaappien alta. Enkä muutenkaan halua loisteputkea. Haluaisin halogeenispotit (niin kuin viimeksikin), mutta ne ovat kuulemma vanhanaikaiset. Tällaiset tilanteet ovat minulle hankalia, kun en kehtaa sanoa suoraa vastaan jos toinen ei heti meinaa uskoa. Sanoimme, että mietimme asiaa. Mutta loisteputkia meille ei tule… 😀 Onneksi keittiönkaappeihin tulevan valaistuksen ehtii päättää vielä myöhemminkin, kun on tarkemmin selvillä millainen keittiö meille tulee.

Tänään selvisi myös, että kaivurihommat alkavat tontilla ensi viikon tiistaina klo 07.00. Sitten alkaa oikeasti tapahtua jotain konkreettista!

kuva: täältä

Kommentit (24)

 1. Mari

  >Anonyymi: Kyllähän lattia halkeilee (kaikilla, se vain muilla on peitetty laminaatin/parketin alle). Meillä on yksi halkeama näkyvissä, juuri keittiön ja olohuoneen välissä eli näkyy todella selvästi. Enkä pidä sitä pahana. Joku oli kerran ihmeissään katsonut ystävieni lattiaa (josta sain vinkin meidän lattiaan), että teilläkö on lattia halki..niin se halkeaa siis kaikilla. Tuo meidän halkeama on sellainen särö, minusta hauskan näköinen kun on kuin savimaa kärsisi kuivuudesta. Ei siinä siis mitään rakoa ole, vaan sellainen säröilevä viiva.Lakatessa betonin väri muuttuu, itsekin kauan mietin sitä josko sävyttäisi lakkaa, mutta me lopulta lakkasimme Fintexin lattialakalla (ikävä kyllä en enää muista tarkkaan nimeä). Ystäväni käytti jotain kakskomponenttilakkaa. Lakkasin kolmeen kertaan ja yhdestä 9litran purkista riitti yhden noin 12-15 neliön huoneen lattialle. ja tuo purkki maksoi 100 euron paikka.Uusimmassa GlorianKoti-lehdessä on esitelty aika kiva koti, jossa on lattia maalattu Tikkurilan Betolux-maalilla valkoiseksi sekä venelakalla (mikä on kyllä kallista). Me maalasimme juuri autotallin lattian tuolla Betoluxilla ja sillä tuli minusta liukkaampi lattia kuin meidän talon Fintexin lattia.Ed. asuntomessuilla taisi olla jossain modernissa talossa olohuoneessa lakattu betonilattia, joka oli vaaleanharmaa. Otin yhteyttä sisustussuunnittelijaan, joka oli sen talon sisustanut, ja hän kertoi että siinä oli jo lattiaa valaessa laitettu jotain betonin mukaan.

 2. Anonymous

  >KIITOS Suvi ja Mari!Loistavaa!!!:)-ano-anonyymi 😉

 3. Violette

  >Meillä tehdään parhaillaan sähkösuunnitelmaa ja erillistä valaistussunnitelmaa. Siksi tämä postaus ja kommenttiketju on erittäin kiinnostava. Lisäisin edellisiin vaihtoehtoihin vielä sen, mitä olemme valaistussuunnittelufirman kautta saaneet tietää. Olemme siis ihan alustavasti vasta tehneet heidän kanssaan yhteistyötä, ja vasta matkalla heidän näyttelyynsä, jossa monet asiat ratkeavat. Minua kiinnostavat ledit, ja ne onkin ihan mahdollista laittaa vaikka koko taloon, mutta tulee noin 3 kertaa kalliimmaksi kuin muut vaihtoehdot. Ledit eivät ole myöskään vielä tarpeeksi kehittyneitä valon saadun suhteen, jotta laittaisimme niitä koko taloon. Meille on kerrottu, että halogeeneistä on olemassa joku uusi parempi versio, ja näihin on mahdollista tulevaisuudessa mahdollista vaihtaa energiataloudellisemmat ledit, kun niitä on markkinoilla nykyistä parempina versioina. Tiedän tästä enemmän vasta, kun olemme tutustuneet aiheeseen lisää ko. näyttelytilassa. Sen verran osaan sanoa meidän valinnoista, että ainakin himmentimiä tulee, ja ilman muuta irrallisia valaisimia kattoon, lattialle, pöydille jne.Suvi, joko päätitte pistorasiat ja valokatkaisimet? Olen niiden(kin) kanssa aivan sekaisin, mielettömät valikoimat. Lähinnä olen katsonut valkoisia sekä alumiinia ja terästä sekä johonkin vessaan voisi tulla lasinen valokatkaisijan levy, mutta en tosiaan ole päättänyt mitään. Meidän sähkösuunnittelijalla on toimistossaan onneksi rajattu valikoima, joten voin valita niistä hyvät eikä tarvitse kauheasti kierrellä.

 4. suvi m

  >Violette: meillekin sähkömies kertoi, että tulevaisuudessa on mahdollista vaihtaa halogeenien tilalle kehittyneemmät ledit. Halogeenejä tulemme siis laittamaan yleisvalaistukseksi eteiseen, keittiöön, kylppäreihin ja kodinhoitohuoneeseen. Olohuoneeseen tulee samat kohdevalot kattoon kuin edellisessä asunnossa (otimme ne mukaan). Muuten tulee sitten kohdevaloja ja katosta roikkuvia valaisimia.Mekin aiomme laittaa himmentimiä. Viimeksi meillä oli kylpyhuoneessa himmennin ja pidin siitä kovasti. Sai hämyisen tunnelman, kun meni kylpyyn. Joten nytkin tulee kylppäreihin himmentimet. :)Meidän ei vielä tarvinut päättää pistorasioita ja valokatkaisimia, mutta uskon, että otamme ne perusvalkoiset. Haluan, että ne ovat mahdollisimman huomaamattomat. Perusjuttuihin ei kiinnitä huomiota. Ja tulee halvemmaksi. 😉 Toki sellaiset erikoisemmat mallit ovat upeita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *