Blogit
Valkoinen Harmaja

Sähkömiehen apua tarvittiin taas

Kaupallinen yhteistyö: löydäsähkömies.fi

Aiemmin kirjoittelinkin, että keittiön välitilan uudistuksen myötä halusin vähentää keittiön tason päällä olevien koneiden määrää. Leivänpaahtimelle löytyi paikka alakaapista, mutta kahvinkeitin oli saatava seinäkaapin sisälle. Siellä ei vain ollut sille pistorasiaa, mutta kaapin alapuolelta sellainen löytyi ja täytyi vain vetää siitä sähköt kaapin sisälle. Niinpä sovimme jälleen sähkötreffit ja Mikko LS-sähköstä riensi taas apuun. Samalla päätimme laittaa myös uuden pistorasian olohuoneen ikkunaseinälle ja näin ollen pääsimme vihdoin eroon sohvan takana kiemurtelevasta jatkojohdosta.

Päivä sujui taas leppoisasti ja Mikon työskentelyä oli mielenkiintoista seurata. Me tietenkin jeesasimme tarpeen mukaan, lähinnä imurin kanssa. Ensimmäiseksi Mikko ryhtyi asentamaan uutta pistorasiaa olohuoneeseen. Sähkö uuteen pistorasiaan johdettiin läheisestä pistorasiasta.

9P4A5917

tilaa_johdolle

Mankku oli aiemmin leikannut soiron parkettia irti, jotta sähkökaapeli saatiin piilotettua lattialistan alle. Vielä piti kuitenkin vähän leventää kaapelin uraa ja Mikko kaiversikin kätevästi puukolla kipsilevystä soiron irti. Näin kaapelille jäi enemmän tilaa seinän ja lattian väliin.

pistorasia

9P4A6013

Jo olemassa olevasta pistorasiasta saatiin onneksi kaapeli johdettua seinän sisällä alas lattianrakoon, joten näkyviin ei jää mitään kaapelikourua. Johto kulkee siis tuon yhden ikkunan kohdalla kohti uutta pistorasiaa.

9P4A6064

9P4A6117

pistorasian_lisaaminen

Uusi pistorasia sopi juuri kivasti ikkunoiden väliin. Tähän kohtaan tuli pätkä kaapelikourua pistorasiasta alas parketin ja seinän väliin, mutta se ei haittaa – pääasia, että pääsimme pitkästä jatkojohdosta eroon!

Seuraavaksi Mikko alkoi asentaa uutta pistorasiaa keittiön seinäkaapin sisälle. Olin aiemmin tyhjentänyt kaapin ja miettinyt sopivan hyllyn kahvinkeittimelle.

9P4A6183

Miehiä taisi vähän naurattaa minun sisustushömpötykset laittaa kahvinkeitin kaapin sisälle.

9P4A6220_2

9P4A6290

Mutta ei se auta, on ryhdyttävä hommiin vain, että talon rouva saa kahvinkeittimen sinne mihin haluaa.

pistorasia_kaappiin

9P4A6320

kahvinkeitin_kaapissa

Johto jäi siististi piiloon listan sisälle ja kahvinkeitin mahtui hyvin kaappiin. Viereen jäi vielä kätevästi tilaa kahvipurkille ja suodatinpusseille. Mikko vinkkasi vielä, että kaapin kattolevyyn kannattaisi laittaa kontaktimuovia, jotta kaapin runko ei ala kupruilla kosteudesta. Se oli hyvä idea! Toki pidämme aina kaapin oven raollaan silloin, kun keitämme kahvia ettei kaappi kuumene liikaa. Minusta tämä on oikein toimiva ratkaisu!

Löydä sähkömies

Olen aiemminkin kirjoitellut nettipohjaisesta Sähkötreffit-palvelusta, joka nykyisin tunnetaan nimellä Löydä sähkömies. Palvelu löytyy osoitteesta www.löydäsähkömies.fi ja sieltä jokaisen on helppo löytää oman alueensa luotettava ja valtuutettu sähköalan ammattilainen. Löydä sähkömies -hakupalvelussa ovat mukana kotitalouksien asennuksia tekevät sähköurakoitsijat ympäri Suomen.

Sähkötyöt eivät ole jokamiehen oikeus, vaan siihen tarvitaan ammattilaisen apua. Aina ei tarvitse olla pitkä tehtävälista, vaan sähkömiehen voi varata lyhyeksikin aikaa kuten mekin teimme; vain parin pistorasian lisäystä varten. Kodin sähköistys on hyvä myös aika-ajoin tarkistuttaa ja tarvittaessa huoltaa. Huolletaanhan autoakin ja päivitetäänhän kodin laitteitakin aika-ajoin.

Palvelun kautta voi tilata myös sähkötestin, joka on ammattilaisen tekemä sähköistyksen kuntokartoitus ja näkemys kiinteistön / huoneiston sähköistyksistä. Sen myötä laaditaan raportti, jossa on kirjattuna asiat jotka ovat kunnossa, asiat jotka vaativat toimenpiteitä sekä ehdotuksia siitä miten mukavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta voitaisiin kehittää.

Lue myös aiemmista sähkötreffeistämme, jossa laitoimme kotimme muutamia epäkohtia kuntoon sähköistyksen osalta sekä viime syksyisestä pihavalojemme asennuksesta.

Kuvista: kuvat, joissa ei ole Valkoinen Harmaja -vesileimaa ovat valokuvaaja Anne Yrjänän ottamia. Kiitos kuvista, Anne!

Kaupallisessa yhteistyössä:

loydasahkomieslogo

Kommentit (16)

 1. Raili

  Hei,
  Tuon ratkaisun voi ymmärtää vain toinen ”sisustushullu”. Kun tietyt asiat pitää saada piiloon, ei muiden järkipuheet auta. Meidän taloudessa ainakin on monta vastaavaa juttua ja onnellinen emäntä.

  • suvi m

   Heh, niinpä. 🙂

 2. Merja Vaikko

  Meillä kahvinkeitin tuli kirjaimellisesti ulos kaapista,kun unohdimme sen pari kertaa päälle.Onneksi huomasinne molemmilla kerroilla virheen ennenkuin talo syttyi palamaan.Kahvinkeitin on sammuvaa mallia tietyn ajan jälkeen,mutta jostakin syystä ei sammunut kai riittävän ajoissa noin suljetussa tilassa.Hirveä haju ja hieman sulamista kaapissa….tuuletimme monta päivää ja olimme sen verran iloisia suht vähillä vaurioilla,että kyllä keitin nyt pysyy näkösällä ja ilmavassa tilassa pöydällä.Sitä vaan tulee vilkaistua paremmin tuossa pöydän päällä,että onko unohtunut päälle…kaapissa sen unohtaa heti.

  • suvi m

   Huh, hurjaa! Nyt täytyy myöntää, että meillä jäi viime yönä kahvinkeitin päälle ja kaapin ovi melkein kiinni. Mutta ei käynyt kuinkaan, eikä kaappi kuumentunut. Tulipa sekin testattua, mutta kyllä minäkin säikähdin ja tietysti sellaista pitää välttää! Siksi pitääkin aina sulkea ovi kunnolla vasta kun keitin on pois päältä. Minua ainakin häiritsee jos kaapin ovi on auki, joten tavallaan sekin muistuttaa että keitin on päällä….

 3. Nita

  meillä keitin suunniteltiin kaappin jo keittiöremontin yhteydessä. Kaapissa on nosto-ovi, joka pidetään auki kunnes kahvinkeitn sammutetaan ja hyvin on toistaiseksi toiminut -siis kohta viisi vuotta, ei höyryn aiheuttamaa ongelmaa näköpiirissä. Ainoa ongelma on, että yli 183 cm pitkät voivat kolhia päänsä kun ovi ei nouse ihan niin ylös kuin suunniteltiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *