Blogit
Valkoinen Harmaja

Ruokailutilassa

Läppärissäni on kansio nimeltään ”Ruokailutila joulun jälkeen”. Sinne olin tallentanut nämä kuvat, jotka on otettu heti sen jälkeen kun olimme siivonneet joulun pois. Joulun jälkeen sitä tyypillisesti kaipaa selkeyttä ja ilmavuutta kodin sisustukseen.

ruokailutila

series_seven_chairs

vintage_bertoia_chairs

Olen siirtänyt vanhat Bertoia-tuolini olohuoneesta ruokailutilaan. Tällä hetkellä seassa on myös yksi vanha Artekin Aalto 66 -tuoli, mutta näissä kuvissa sitä ei näy. Minusta sekalainen sekoitus kauniita tuoleja näyttää tosi kivalta! Haaveenani on joskus hankkia vielä jonkin unelmatuolini tähän sekoitukseen.

kubus_kynttelikko

pehmis_sohvannurkalla

Ruokailutilan seinällä on Arne Jacobsenin seiskatuoliaiheinen julistetaulu, jonka ostin syksyllä Fritz Hansenin Helsingin myymälästä. Näin paljaaksi ei ruokailutilan seinää kuitenkaan ole tarkoitus jättää, vaan olen ajatellut kasata seinälle taulukollaasin. Haluaisin siihen melko pehmeitä värejä, mutta sommittelu saisi olla aika rento; vähän samaan tapaan kuin viime keväänä (postauksessa ”Bertoiat löysivät paikkansa”). Taulukehyksien materiaalit saisivat vaihdella tammesta, metalliin sekä valkoisiin ja mustiin kehyksiin.

seiskatuolit

ruokailutilan_tuolit

nakyma_sohvalta

pehmis_hoppana

Meidän isän, Juhani Melenderin, Instagram-tilillä on laaja kokoelma isän tauluja ja sieltä poimin muutamia suosikkejani alla olevaan kuvaan. Instagram-virrasta olikin kätevä selata sopivia tauluja – nyt täytyy enää käydä hakemassa ne äidin ja isän luota.

juhanimelender

Löysin Instagram-virrasta monta sellaista taulua, joita en ollut aimmin nähnytkään. Tuosta kollaasista esim. ”Turkoosilla” ja ”Koodi” maalaukset sopisivat värimaailmaltaan hyvin yhteen seinällä nyt olevan julistetaulun kanssa.

Mutta ennen kuin lähden hakemaan tauluja, on vuorossa synttärisankarin valitsemaa aktiviteettia. Tänään on meidän pojan oikea syntymäpäivä ja hän saa valita mitä tehdään. Menemme luistelemaan.

P.S. Kuka bongaa kuvasta tyttären keltaisen hiuspinnin…? Hahah.

Translation: I took these pictures a while ago: just after we had cleaned all the Christmas stuff away. After the holidays I long for simple and clean interior. However, I plan to create a new art wall onto our dining room wall. I chose some of my favourite paintings from my father’s Juhani Melender’s Instagram account and next I’ll have to go and get the paintings and attach them onto the wall…

Voit seurata blogiani Facebookissa / Bloglovinissa / Blogipolussa.
Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

Kommentit (13)

 1. Maarit / Sopusointuja

  Hei! Isäsi taulut ovat todella kauniita, ja erityisesti pidän niiden seesteisestä värimaailmasta. Upeat pehmeät värit terästettynä mustalla; sopii monenlaiseen sisustukseen. Sainpa inspiraation itsellenikin tauluseinän rakentamiseen, kiitos! Mukavaa viikonloppua!

  http://sopusointuja.blogspot.fi

  • suvi m

   Onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Oikein mukavaa viikkoa sinne!

 2. Nennu

  Ihanan harmonista! Jotenkin yllättää että jaksat vielä katsella noita seiskatuoleja, itsellä tullut jo kauan korvista ulos, mutta ovathan nuo klassikkoja. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *