Blogit
Valkoinen Harmaja

Ruokailutilassa nyt

Viime sunnuntaina oli ihana aurinkoinen päivä! Minulle meinasi tulla ihan tekemisen puute – kerrankin niin. Päätin sitten vihdoin sommitella ruokailutilaan uuden tauluasetelman. Isäni maalaukset olivat ehtineet odotella jo jonkin aikaa seinälle pääsyä. Asetelmassa on myös yksi minun maalaukseni vuosien takaa sekä Arne Jacobsenin seiskatuolia esittävä printti, jonka ostin syksyllä Helsingistä, Fritz Hansenin myymälästä.

tauluasetelma_ruokailutila

nakyma_olohuoneesta

artwall

tauluasetelma_sivulta

tauluasetelma

tulppaanit

Uusi tauluasetelma muodostuu teoksista, jotka kiinnittivät huomioni isin Instagram-tilillä. Ihastun maalauksissa väreihin, muotojen sommitelmiin sekä kuvioiden tasapainoisiin yhdistelmiin. Nyt huomaan ihastuneeni etenkin sini-lila-sävyiseen värimaailmaan. Samaa sävyä on sattumalta myös olohuoneen tulppaanikimpussa.

Lisäksi toin kotiini kaksi maalausta, jotka meillä oli aina Vaasan kodeissa. Niitä olin kaivannut ja nyt on ihanaa, että nuo tutut taulut ovat taas meillä. Alunperin niilläkin oli paikka tässä tauluasetelmassa, mutta yksinkertaistin asetelmaa. Minulle käy helposti niin, että alan kasata lattialle aivan liian suurta tauluasetelmaa (minun instassa näkyy ensimmäinen versio). Onneksi karsin, sillä nyt minusta tämä asetelma on juuri hyvä meidän ruokailutilaan. Flosin näyttävä valaisinkaan ei peitä liikaa maalauksia.

Kyllä aurinko ja pienet ripaukset väriä tuovat heti niin keväistä fiilistä kotiin!

Translation: I created a new art wall onto our dining room wall. Most of the paintings are painted by my father, Juhani Melender. In paintings I pay attention to colours, combinations of shapes and the overall composition of elements. A splash of colour and sunshine instantly bring warm spring feeling into interior.

Kommentit (14)

 1. Johanna Vantaalta

  Hei!
  Hieno asetelma jälleen kerran. Jäin miettimään kiinnitystä ja sitä, miten sen teet. Miten saat seinän pysymään ”siistinä” vanhojen naulankohtien osalta? Käytössäsi ei kai ole kuitenkaan taulukiskoa?

 2. Virpi Käyhkö

  Oikein kivan ja raikkaan näköinen asetelma ja kuva! Tuo ristikkotuoli myös ehkäpä oma hankintani jossain värissä…

  Mikä teidän lattia on? Itse harkitsen lattiaremppaa eli entinen parketti poistoon ja uusi tilalle. Tammi ja myös saarni mahdollisia. Ei liian keltaista, ei harmaatakaan vaan joku kiva skandinaavisen tyylikäs… siinäpä pohtimista!

  • suvi m

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂

   Meillä on Paradoorin valkoöljytty tammiparketti. Trendtime Living on muistaakseni tämän mallin nimi. Blogin alkupäästä löytyy tarkempaa tietoa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *