Blogit
Valkoinen Harmaja

Riisuttu koti

Päätin karsia olohuone-ruokailutilassa oikein kunnolla. Otin kaikki taulut, koristetyynyt ja suurimman osan sisustustavaroista pois. Tilassa ei ole kukkasia tai asetelmia. Kotona alkoi ihan kaikua! Tämä muutos ei todellakaan ole pysyvä, mutta halusin näin havainnollistaa kuinka paljon eloa, lämpöä ja persoonallisuutta (omaa näkemystä) puuttuvat esineet tuovat. Ilman niitä koti tuntuu keskeneräiseltä ja paljaalta.

oh_ruokailutila

flos_2097

rt_keittio

olohuone_rt_vaaka

keittiostapain

nojatuolinurkka

olohuone_tvtaso

sohva_eityynyja

tv_sohva

eteisen_nakyma

sohvantakaa

eames_tray

eamesintakaa

rt_sohvapoyta

Kuvissa tyhjyys ei edes välity yhtä voimakkaasti kuin todellisuudessa ja olisin voinut karsia vieläkin enemmän, mutta tämä tuntui jo tarpeeksi radikaalilta. Ymmärrän, että joillekin tämmöinen karsittu ilme sopii ja sitä jopa tavoitellaan. Mutta tämä ei vain tunnu minulle ominaiselta sisustukselta. Taitaa Mankkukin olla samaa mieltä, sillä kun hän tuli kotiin ja huomasi mitä olin tehnyt, hän huudahti: ”Mitä täällä on tapahtunut! Eihän näin voi olla! Täällä kaikuu.”

Kotiin voi ostaa ajattomia designklassikoita ja asetella kaiken nätisti, mutta silti tuntuu, että jotain jää uupumaan jos oma kädenjälki jää puuttumaan. Minun tapani tuoda sisutukseen omaa näkökulmaa ja kodintuntua syntyy juuri taulujen, erilaisten asetelmien sekä tekstiilien ja kasvien avulla. Täysin paljas ja pelkistetty, tyhjä, koti ei vain tunnu omalta.

Tämmöinen karsiminen tekee kuitenkin ihan hyvää silloin tällöin. Nyt voi alkaa luoda uutta, keväisempää ilmettä sisustukseen puhtaalta pöydältä. Tehdä ihan uusia yhdistelmiä niistä vanhoista tutuista tauluista ja esineistä.

P.S. Sisustuksen Koodissa on käynnissä alekamppis tuosta Flos-kattokruunusta.

Translation: I removed all the paintings, extra pillows and small things from our living room – dining room space to demonstrate how much personality and coziness they bring to the interior. This does not feel like home to me right now, so this change is definitely not permanent.

Kommentit (46)

 1. K

  Hei,

  ja kiitos ihanasta blogista! Olen vasta hiljattain alkanut seurata blogiasi, ja se onkin löytänyt jo paikkansa lukulistallani. Hillitty ja tyylikäs otteesi sisustuksessa on kiinnostavaa, se ei yritä liikaa vaan näyttää persoonalliselta ihan luonnostaan. Mukavaa lukea välillä blogia, joka ei muodostu vain trendeistä ja tavaroista, joita kaikilla ”trendikkäillä” bloggaajilla täytyy kotonaan olla.

  Kuten moni muukin, mekin löysimme unelmiemme olohuoneen maton blogisi kautta. Matto ei ole vielä saapunut, ja kysyisinkin että oliko teillä toimituksen kanssa ongelmia? Entä muistatko mitä mieltä olit maton väristä sen saapuessa – oliko se keltaisempi kuin odotit? Tilasimme maton koko valkoisena ja jännityksellä odotan sen sävyä… 🙂

  • suvi m

   Onpa kiva, että olet löytänyt tänne ja saanut mattovinkkejäkin! 🙂

   Maton valkoinen sävy on hiukan luonnonvalkoinen, kuten villamatoissa on tapana. Minusta se ei ole kuitenkaan yhtään häiritsevää ja ihastuin mattoon heti ensi näkemältä. On ollut tosi hyvä ostos! 🙂 Toimituksen kanssa ei ollut minkäänlaisia ongelmia.

 2. Jenni/juhlahuuma

  Ensimmäistä kertaa eksyin sivuillesi instagrammin kautta, ja voi ihastus!!! Onneksi!! Teidän koti on ihan uskomattoman KAUNIS!!! <3 Itse olen rönsyilevä monella tapaa, mutta kotiin kaipaa kyllä pelkistetympää ja rauhallisempaa linjaa, ja todellakin pitäisi riisua liiasta roinasta, enemmän tilaa ajatuksillekin. Ihanaa viikonloppua! 🙂

  • suvi m

   Onpa kiva, että löysit tänne! Tervetuloa vain! 🙂
   Välillä pitää vähän karsia, että voi rönsyillä taas… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *