Blogit
Valkoinen Harmaja

Rieskaa

Ei, tämä blogi ei ole muuttumassa ruokablogiksi. Se ei olisi mitenkään edes mahdollista, sillä olen niin surkea kokki. Mutta tänään tein niin helppoa rieskaa, että ajattelin jakaa teille tämän reseptin. Sillä jos minä osaan tätä tehdä, niin kaikki osaavat.

Helppo perunarieska

1 ps (105 g) Perunasosejauhetta (tai vaihtoehtoisesti omaa perunamuusia)

3 dl maitoa

2 dl vettä

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

2 dl hiivaleipäjauhoja (tai sämpyläjauhoja)

Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja ripottele joukkoon perunasosejauhe samalla hyvin sekoittaen. Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.
Lisää muna soseeseen. Sekoita levinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunasoseen joukkoon.
Jaa taikina 4 osaan ja taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen heti ohuiksi (n. 1/2 cm) rieskoiksi.
Paista 225 asteessa uunin ylätasolla 10 minuuttia.

Reseptin sain työkaveriltani. Olin kuullut tästä rieskasta niin paljon hyvää, että pakkohan se oli koittaa itsekin leipoa. Ja kyllä lapsille maistui! Poika pyysi viisi kertaa lisää ja lopulta rieskaa jäi vain pieni suikale.

Reippautta tulevaan viikkoon!

Kommentit (15)

  1. Tiina

    Pitää vielä kertoa, että reseptisi sai suuren suosion työpaikallani, kun kuulivat MINUN leiponeen rieskaa ja vielä ONNISTUNEEN.
    Nyt kaikki halusivat reseptin….hyvää on ilo jakaa:)
    Tiina

    • suvi m

      Mahtavaa! 🙂 Luulenpa että minunkin moni tuttava yllättyisi jos tietäisivät, että MINÄ leivoin rieskaa. 🙂

  2. E

    Olipa kyllä hyvää, kiitos ohjeesta! Minä tykkään tosi paljon, kun sisustusblogeissakin on välillä jotain ruoka/leivonta ohjeita. Toki ruoka ja leivontablogejakin riittää, mutta näitä perusarkeen sopivia ideoita on kyllä tosi kiva löytää näistä blogeistakin joissa niitä perinteisesti ei ole ollut =)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *