Blogit
Valkoinen Harmaja

Puuhastelua pihalla

Viime aikoina on tapahtunut myös pientä edistystä talon ulkopuolella. Talon etuterassille on lisätty rimoitusta, pihaa on tasoitettu ja ylimääräiset kivet on viety pois.

Etuterassin rimoitusta (tällä puolella tiheää)
Etuterassin rimoitusta (tällä puolella väljempää)

Harmajan piirustusten mukaisesti koristeportin toiselle puolelle tuli tiheämpää rimoitusta kuin toiselle. Näyttää kivalta minusta.

Viikonloppuna kylvimme myös nurmikon koko perheen voimin ja istutimme ensimmäisen kasvin: Turun mummun ja papan tuoman kirsikkapuun. Tästä se lähtee…

Hiekka-alueelle rakennetaan terassi, joka johtaa saunarakennukseen asti
Tähän tulee ”pääterassi”, olohuoneen ikkunoiden eteen
Etupihalle jätettiin kolmen kiven rykelmä ja tuohon kepin kohtaan tulee pensas
Takapihalle jätettiin yksi suuri kivi
Ensimmäinen istutus: kirsikkapuu

Vielä on karua ja keskeneräistä, mutta suunnitelmat pihan suhteen muhivat päässä. Haluamme kodikkaan ja runsaan puutarhan vastapainoksi pelkistetylle, modernille talolle. Kukkapenkkejä meille ei tule, vaan kukat istutetaan ruukkuihin kausittain. Pihaa tulee ympäröimään pensasaita ja etupihalle minulla on mielessä vähän erilaisempi ratkaisu. Tonttimme ei ole mikään järjen suuri, emmekä ole kovia viherpeukaloita, joten helppohoitoisuus on pääasia.

Kuten olen aiemmin kertonut, halusimme nimenomaan muuttaa alueelle, jossa on paljon taloja ja muita lapsiperheitä, sillä edellinen talomme sijaitsi liian syrjässä meidän makuun, vaikkei sekään ihan missään korvessa ollut. Juuri tänne me haluamme rakentaa tulevaisuutemme.

Kommentit (11)

  1. suvi m

    >Hansu: Kiitti! Mukavaa, että olet löytänyt tänne. :)Lamput ovat kotimaisen Ketosen valmistamat ja olemme hankkineet ne K-raudasta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *