Blogit
Valkoinen Harmaja

Kolme jouluilmettä: perinteisen punainen

Kun lapset olivat ihan pieniä (tai ovat he minusta vieläkin aika pieniä), hankin kotiin perinteisiä punaisia joulutekstiileitä. Niillä somistimme joulua ensimmäiseen taloomme, mutta parina viime vuonna ei punainen ole kuulunut yhtä vahvasti joulusisustukseemme. Päätin kaivaa nuo tekstiilit taas esille ja sisustaa kodin perinteisen punaisesti osana postaussarjaani ”Kolme tyyliä jouluun”. Tältä näyttäisi punainen joulusisustus meillä.

keittionkulma

punaista_keittiossa

punainen_jouluilme

joulutee

punainen_joulusisustus

tonttuliina

punainen_tyyny

sohvankulma

Tonttuaiheisen pöytäliinan sain aikoinaan äidiltäni, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi viimeistellä pöytäliinan reunoja. Liina on silti ollut käytössä. Punaisia samettisia Linumin koristetyynynpäällisiä minulla on kaksi kappaletta. Luulenpa, että ne saavat jäädä tänä vuonna joulusisustukseemme. Myös jouluinen keittiöpyyhe on Linumin mallistosta. Joulukoristelaatikosta löytyi myös Lexingtonin joulusydän, jonka laitoin taulunaulaan roikkumaan. Perinteinen punainen kynttelikkö on minusta viehättävä – sen löysin muutama vuosi sitten Hemtexistä.

Tämä jouluinen sisustus on enemmän mieleeni kuin edellinen versio ”ylellisen tunnelmallinen”. Tämä jouluilme on kaikista kolmesta versiosta varmasti myös eniten lasten mieleen. Ehkä innostun vaihtelemaan joulutyyliä pyhien aikana niin, että jouluaattona ilme saa olla punainen ja sen jälkeen ”modernin skandinaavinen”. Modernin tyylin esittelen seuraavaksi sitten…

Translation: This is the second post of the series in which I style our home with different Christmas looks. The plan is to style your home differently using your own textiles and decor accessories. This is a more traditional look with red Christmas textiles and accessories.

Kommentit (16)

 1. Marja

  Kaivelin viikonloppuna samanlaisen Linumin tyynynpäällisen kaapista ja kuvasin myös kolme jouluilmettä blogia varten. Ajattelin huomenna aloittaa tuolla perinteisellä punaisella. Kiitoksia kivasta postausideasta!

  • suvi m

   Tosi hienosti olet toteuttanut tämän haasteen. Kiva, että nappasit sen! 🙂

 2. Cinnabaria – Valkoinen Koti

  Tämä punainen joulutyyli sopii teille erinomaisesti. Vaaleaa pintaa on kuitenkin niin paljon, jotta punainen ei pääse vyörymään päälle ja vaikutelma jää kivan kevyeksi. Itse ainakin tykkään siis tosi paljon! Minä tässä juuri arvon, että laitanko punaista tänä jouluna kotiin ollenkaan. Parina edellisenä vuotena punainen on kuulunut meidän kodin jouluun.

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂 Sisustuksen pohja on kuitenkin niin pelkistetty, että joka tapauksessa selkeä linja säilyy vaikka voimakkaan punaista lisäilinkin.

 3. Mari

  Kaikki erilaiset tyylit näyttävät tosi kivoilta! Ihan pakko kysyä tuosta parketin ja laatan saumasta, et onko siinä jotakin, vai eikö kuvasta vaan hoksaa? Olen ehkä vuoden verran lukenut blogiasi. Se mukavaa, sillä itsekin asun Harmajassa ja kodistamme löytyy joitakin samoja elementtejä. Olisipa hauskaa saada sinut joskus tätäkin Harmajaa stailaamaan! 🙂

  • suvi m

   Kiva, että olet löytänyt blogini! 🙂 Parketin ja laatan välissä on vain rako. 😀 Emme ole vielä löytäneet siihen sellaista listaa, joka olisi mahdollisimman huomaamaton.
   Olisikin jännä päästä stailaamaan muitakin kohteita kuin omaa kotia. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *