Blogit
Valkoinen Harmaja

Pikkuneiti sisustaa

Kun kerran oli lastenhuoneista puhetta, niin kurkataanpas samalla meidän tyttären huoneeseen. Sielläkin on tapahtunut pientä muutosta – neidin omasta ehdotuksesta.

Eräänä päivänä neiti nimittäin siirsi itse pöydän ikkunan edestä keskelle lattiaa; siinä olisi kuulemma parempi paikka. Samalla hän ilmoitti, että haluaa nukkekotinsa lattialle. Pois nurkassa olleen Lack-pöydän päältä. Lattialla olisi kuulemma parempi leikkiä. No, tokihan talo siirrettiin heti.

Eikä mennyt aikaakaan, kun hän topakasti ilmoitti myös, että ei pidä enää sängynpäällä olleesta valkoisesta prinsessaverhosta. Sanoi suorastaan inhoavansa sitä, joten otimme sen heti pois. Olin aika yllättynyt, sillä muuten hän on niin kovin neitimäinen ja tykkää kaikenlaisista hörhötyksistä. Verho taisi kuitenkin olla vähän epäkäytännöllinen: se ei aina meinannut pysyä paikoillaan, vaan tuli välillä häiritsevästi eteen.

Nyt sänkynurkkaus näyttää vähän paljaalta. Mietin, että voisi olla kiva jos seiniä maalattaisiin sellaisilla utuisen pastellisilla sävyillä; ikkunaseinä hennon vaaleanpunaisella, mutta ei kuitenkaan liian pinkillä, ja viereinen seinä vähän khakin sävyisellä harmaalla. Yritin etsiä Tikkurilan sivuilta sopivia värejä:

Värit näyttävät varmasti luonnossa erilaisilta kuin tietokoneruudulta, joten täytyy vielä tutkailla vaihtoehtoja tarkemmin. Muutenkin se, että huoneen jokainen seinä olisi eri värinen, mietityttää minua vielä. Ehkä pelkästään lisäämällä muutaman seinähyllyn ja taulun, tulisi tuosta nurkkauksesta viimeistelty. Saa nähdä mihin ratkaisuun päädytään…

Translation: Our four-year-old daugther also wanted to change her room a little. She moved the table to the centre of the room and wanted to place the doll house on the floor (before it was on the table in the corner of the room). Then she announced that she hated the ”princess curtain” that used to be over her bed, so we removed it. Now the corner where the bed is, seems a little unfinished. Maybe we could paint the walls with two different soft shades; a hint of pink and a khaki shade. On the other hand, maybe a few pictures and a shelf on the wall would do the trick. We’ll see what happens…

Kommentit (26)

 1. -henna-

  Kokeile vain rohkeasti juuri noita miettimiäsi sävyjä! Ne ovat kauniin utuiset ja saahan ne maalattua päälle, jos eivät toimikaan 🙂

 2. -M-

  Ihana huone!! Olen juuri aloittamassa maalausprojektia lasten leikkihuoneeseen, jossa yksi seinä tulee mustalla liitutaulumaalilla ja loput valkoiseksi. Muistatko millä valkoisella teidän seinät on maalattu. Noita sävyjä kun valkoisissakin on niin monia että pää on aivan pyörällä :D.

  • suvi m

   Valkoisen sävyn valinta on kyllä haastavaa. Meillä kaikki valkoiset sisä- ja ulkoseinät on maalattu samalla sävyllä: Tikkurilan ”Paperi”-sävyllä.

 3. Nimetön

  Heippa! Mistä tuo teidän pikkuneidin sänky on? Sekä on aivan ihana 🙂

  • suvi m

   Sänky on Muuramen ”Jolla”. Sängyn pituutta voi säätää lapsen kasvaessa ja siihen saa erilaisia lisäosia (esim. tuo kaareva reuna on lisäosa).

 4. Eeva

  Hei!

  Pakko kysyä mikä pöytä sulla on lou ghostien kaverina? 🙂 Meillä pikkuneiti sai samat tuolit ja sopiva pöytä pitäisi löytää niiden kaveriksi. Auttaako ystävämme Ikea? 😀

  Aurinkoista talven jatkoa!

  Eeva

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *