Blogit
Valkoinen Harmaja

Pihistä – panosta: naulakot

Ikean uusi PS-mallisto julkaistiin hiljattain ja bongasin siitä naulakon, joka näytti jonkin verran tutulta. En kuitenkaan väittäisi, että se on esimerkiksi Artekin naulakon kopio. Siitä kuitenkin inspiroituneena päätin tehdä pienen hintavertailun tämän tyylisten naulakoiden välillä.

naulakot_vertailuTällä kertaa otin mukaan vaihtoehdon myös pihistä- ja panosta-vaihtoehtojen väliltä. Eli ”siltä väliltä”. Ehkäpä tästä vertailusta on apua tämän tyyppistä naulakkoa etsiville. Naulakon valinnassa laatu on kyllä melkoisen tärkeää, sillä heikompilaatuinen naulakko alkaa ahkeran käytön myötä helposti heilua ja kulua. Pelkän hintavertailun lisäksi kannattaakin huomioida tuotteiden tukevuus ja materiaali.

Totta puhuen, olen vähän miettinyt tämän ”Pihistä – panosta” -postaussarjan kohtaloa. Itse pyrin mahdollisuuksien mukaan panostamaan laatuun ja kestäviin valintoihin, mutta joskus harvoin saattaa olla poikkeuksia, jolloin käännynkin pihistä-valinnan puoleen. Kopioista en pidä, mutta sekin on hyvin vaikea enää nykyisin määrittää mikä tuote on kopio; varsinkin silloin, kun muotoilu on hyvin yksinkertaista, eikä siinä ole mitään persoonallista jippoa, joka erottaisi tuotteen muista. Enkä haluakaan tällä postaussarjalla enää keskittyä pelkästään kopioiden esiintuomiseen vaan ehkä enemmänkin tuoda esiin erilaisia vaihtoehtoja samankaltaisista tuotteista.

En tee tätä pihistä-panostavertailua itseäni varten, vaan haluan antaa vinkkejä lukijoilleni. Joukosta löytyy hyvin eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä ja minusta on ihan ymmärrettävää ettei esimerkiksi opiskelijabudjetilla ostella monen sadan euron designtuotteita. Mutta kaikki voivat sisustaa kotinsa kauniisti ja ajattomasti, sillä vaihtoehtoja löytyy. Ehkä siitä syystä voisin vielä jatkaa tätä sarjaa…

Translation: A few coatracks of different prices.

Kommentit (25)

 1. Syhi / syhina-blogi

  Tämä pihistä/panosta-sarja on ollut minusta kiva juurikin elämäntilanne-ajatuksen kannalta! Tuo PS on aika kiva, vaikka onkin halvin 🙂

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂

 2. Miia

  Hei, miksiköhän en Ikean sivuilta tuota PS-naulakkoa löytänyt? Sen haluaisin nimittäin itselleni 🙂

  • suvi m

   Se ei taida ihan vielä olla myynnissä. Nämä uudet PS-sarjan tuotteet tulevat myyntiin muistaakseni ensi kuussa….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *