Blogit
Valkoinen Harmaja

Pihasuunnitelma sekä Fiskars-arvonta

Aurinko lämmittää jo kivasti ja lumi sulaa. Me olemme avanneet terassikauden laittamalla terassille riippukeinun sekä kiikun lapsille. On siellä jo grillattu makkaraakin. Mielessä pyörii kovasti pihasuunnitelmat ja olen saanut niistä jo kyselyitäkin. Rustasin pienen suunnitelman siitä, mitä olemme ajatelleet pihalle. Haluamme helppohoitoisen pihan, jossa on myös tilaa lasten leikeille. Siksi olemme suunnitelleet paljon erilaisia pensasistutuksia (mm. lumipalloheisiä haluaisin). Kukat tulevat vain ruukkuihin. Pihan perälle olisi toiveissa saada myös leikkimökki.

Tontin rajalle olemme ajatelleet istuttaa pensasaidan. Lisäksi toiveissa olisi istuttaa muutama terijoensalava-puu, sillä pidämme kovasti kyseisen puun mallista ja minä olen henkilökohtaisesti jotenkin ihastunut siihen siksi, että lapsuuteni kodin pihalla oli terijoensalavoja. Saunan sivustalle olisi tarkoitus istuttaa muutama marjapensas. Talon eteen olen suunnitellut aitaa, mutta kypsyttelen ideaani vielä vähän pidemmälle ennen kuin kerron teille siitä enemmän. Julkisivun toiseen reunaan (jossa ei ole ikkunoita) olisi kiva istuttaa jokin köynnös kulkemaan seinää pitkin.

Kuten huomaatte, pihasuunnitelmamme ei vielä ole niin pitkällä, että kaikki kasvilajit olisivat selvillä – siihen tarvitsen ammattilaisen apua. Pihasuunnitelmamme on kuitenkin hyvin samanlainen kuin edellisessä talossamme: sinnekin istutimme terijoensalavat, pensasaidan ja lumipalloheisiä. Ei ole mieli muuttunut sen suhteen. 😉

Pihatöissä tärkeää ovat tietysti myös pihatyökalut. Fiskars on tuonut markkinoille uuden Fiskars Inspiration -puutarhakalutyösarjan, jonka sain arvottavaksi teidän kesken! Sarjan työkaluja on saatavilla kahdessa värissä, valkoisena ja lilana, ja tuumasin, että minun blogini lukijoiden mieleen saattaisi olla nimenomaan valkoinen sarja.

Fiskars Inspiration -sarja vastaa kaupunkipuutarhurien perusvaatimuksiin ja tuotteet sopivat erinomaisesti niin pienten puutarha- ja viljelyspalstojen kuin parvekeistutusten, ruukkuistutusten ja jopa sisäkasvien hoitoon. Inspiration tuotevalikoimaan kuuluu kahdentyyppisiä yhden käden oksasaksia (alasinmalli ja ohileikkaava malli) sekä viisi istutustyökalua molemmissa väreissä. Sarjan oksasakset palkittiin Red dot -muotoilupalkinnolla vuonna 2011.

Osallistut arvontaan jättämällä tähän postaukseen kommentin, jossa kerrot millainen olisi sinun unelmien puutarhasi? Muistathan jättää myös sähköpostiosoitteesi (se ei tule näkyviin), jotta minun on helppo tavoittaa sinut mikäli satut voittamaan.

EDIT: Tarkennusta vielä, että arvottavaan Inspiration™ – sarjaan kuuluu: oksasakset (ohileikkaava malli), leveä istutuslapio, kuokka ja möyhennyskuokka.

Arvonta päättyy sunnuntaina 18.3.2012 klo 23.59. Arvon voittajan maanantaina 19.3.2012.

EDIT: ARVONTA ON NYT PÄÄTTYNYT. VOITTAJA ARVOTAAN PIAN JA ILMOITETAAN OMASSA POSTTAUKSESSAAN. KIITOS KAIKILLE ARVONTAAN OSALLISTUNEILLE! 🙂

Onnea arvontaan!

Kommentit (229)

 1. Kristiina

  Unelmapuutarhani olisi rikkaruohoton 😉 …heh.. Pidän tuijista ja perennoista, mutta jossain nurkassa voisi olla monivuotisia sipulikukkia, jotka sitten eri vuodenaikoina ilahduttaisivat väreillään.

 2. Unea

  Unelmapihani olisi vähän rähjäinen ja vanha, paljon omena- ja muita hedelmäpuita.

 3. Ansku

  Unelmapuutarhani olisi helppohoitoinen, jossa olisi muutama omenapuu, ja kukkapenkkien ja istutusten keskellä puutarhapenkki, jossa voisi nauttia kesästä. Grilli pitää myös ehdottomasti olla.

 4. MariT

  Unelmieni piha/Puutarha olisi yksinkertaisen selkeä, moderni. Siellä olisi ikivihreää; kuusia talvella tuomaan vihreää, kesällä lehtipuut toisivat siihen kauniin lisänsä. Suuria kiviä, tai kaunis asetelma pyöreistä kivistä tilataideteoksena mikäli piha olisi suuri. hyötykasveina marjapensaita ja omenapuu:) Rakastan kukkia, siksi pihassani olisi monivuotisia kukkia sekä perennoja, yksivuotisia kukkia kauniisti aseteltuna;)(-Niilläkin tarkka paikkansa;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *