Blogit
Valkoinen Harmaja

Pihapolku ja pionit

Tänään olemme puuhastelleet pihalla. Kerroinkin jo aiemmin etteivät kaikki kasvimme selvinneet talven yli: menetimme kaikki clematikset (9 kpl), pari pionia sekä kaksi riippahernepuuta. Tänään kävimme hakemassa uusia pioneita ja riippahernepuita (saimme korvaukseksi vähän alennusta), mutta clematiksia en enää osta.

pioni_lahelta

pionit

Istutimme uudet pionit saunaterassin kulmalle, jossa on sopivan aurinkoinen paikka. Aikaisempi paikka talon päätyseinustalla oli ehkä liian varjoinen ja nyt siirsimme vanhatkin pionit sieltä uusien joukkoon. Toivottavasti ne eivät kärsineet siirrosta.

DIVAANI

Vinkkejä pionien istutukseen sain muuten kesäkuun Divaanista. Kannattaa lukaista tuo artikkeli, mikäli olet istuttamassa pioneita.

hernepuut

Yllä olevasta kuvasta erottaa selvästi mikä kolmesta hernepuusta on se, jonka hankimme viime vuonna. 😉 Se raukka selvisi talven yli. Enää en kyllä istuta mitään suurempia kasveja vasta syksyllä.

Viime vuonna hankimme pihalle Kekkilän ”Askelpolku”-laattoja ja asettelimme ne silloin etupihalle johtamaan etuterassilta kodinhoitohuoneen ovelle (kuva täällä). Tuo oli väliaikainen ratkaisu, sillä tarkoituksena oli asetella kivet takapihalle, johtamaan leikkimökiltä terassille. Nyt kun sovittelimme laattoja takapihalle, tulin toisiin ajatuksiin, sillä takapihalla pelataan jalkapalloa ja muita pallopelejä, ja silloin laatat saattaisivat olla haitaksi. Niinpä asettelimme ne nyt johtamaan talon terassilta kohti saunaterassia.

pionit_ja_polku

pioni_lahi

pionit_ja_polku2

Tämä onkin hyvä paikka askelpolku-laatoille, sillä soraista polkua on mahdotonta kävellä avojaloin saunalle. Olimme ajatelleet laudoittaa tuon reitin, mutta askelpolku saa olla siinä nyt ainakin kunnes saamme laudoituksen valmiiksi.

Saunatuvalle johtavan käytävän toiselle puolelle olemme jo aiemmin tänä keväänä istuttaneet syreeneitä ja tässäpä vielä kuva niistä:

syreenit

Takapihan terassille on nyt muuten asennettu myös toinen Ikean aurinkopurje. Purjeet antavat sopivasti suojaa paahtavalta auringolta.

purjeet

purjeet2

Ja taitavat pihahommat jatkua tänään vielä hetkisen: Mankku meni nimittäin ostamaan sulkapalloverkkoa, joten luvassa on verkon asentamista ja sulkapallon peluuta vielä tänään.

Kommentit (17)

 1. Tiina

  Hei!
  Minäkin katselin pionipenkkiäsi huolestuneena. Eeva kirjoittikin tosi tyhjentävän vastauksen. Ehdottomasti tee vielä ylöskaivuu ja muokkaa kohopenkiksi. Tuossa seisoo vesi ja pionit ei talvehdi.
  Tiina

  • suvi m

   Ihania olette, kun huolehditte. 🙂 Yritetään hoitaa pionit niin, että ne talvehtivat.

 2. Nita

  Heippa!

  Teillä on kaunis terassi 🙂
  Katseeni kiinnittyi fatboyn riippumattoon, jota olen omallekin terassille miettinyt. Epäröintiä kuitenkin aiheuttaa se, että mihin valtavan kokoisen maton nostaa suojaan sateelta? Meillä kun ei terassilla minkäänlaista katosta ole.
  Miten te olette menetelleet? Riittääkö purje sateensuojaksi?
  Kiitos jos viitsit vastata ja auttaa pähkäilyssäni. 🙂
  Aurinkoista kesän jatkoa!

  • suvi m

   Meillä on terassisyvennyksessä (makuuhuoneen edessä) iso naula, johon ripustamme riippukeinun roikkumaan sateella. Siis kokoontaitettuna yhteen naulaan roikkumaan. Purjeet eivät anna tarpeeksi sateensuojaa. Aurinkoa sinnekin! 🙂

  • Nita

   Olipas vallan hyvä idea tuo naula seinässä! Miksei tullut itselle toi mieleenkään 🙂 Ajattelin että sisällekö se pitää aina sateella roudata 😀
   Kiitos vastauksesta!

 3. Hannis

  Hei!

  Kuule, olethan huomioinut, että pioni pitäisi olla joko rinteessä tai muuten kohopenkissä? Se pitää mieluummin istuttaa liian korkealle, kuin liian syvään. Ja vesi ei saa koskaan jäädä yhtään paikoilleen pionin kohdille… Mieluusti vaikka hiekkaa vielä mullan päälle – mutta siltikin niin, että pioni on tarpeeksi ylhäällä. Kuvista päätelllen vain hieman huolestuin, eli kandee tarkistaa tuo. Pionia kun ei helposti saa kuolemaan, kunhan tuon muistaa. Ja sen, ettei vaan vahingossakaan lannoita, niin kuin minä tein. Ruusujen kastelulannoite juoksi pioneille ja ne eivät kukkineet nyt ollenkaan :-/ Oma mokani, mutta minkäs teet.. 🙂

  • suvi m

   Jep, luin Divaanin ohjeista, että pioni viihtyy parhaiten salaojitetussa kohopenkissä. Parhaamme teemme… 🙂 Ikävä juttu tuon lannoitteen kanssa. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *