Blogit
Valkoinen Harmaja

Pihahommissa

Pihahommat ovat edistyneet viime päivinä hienosti. Kiitos kuuluu täysin Mankulle. Itse olen kärsinyt niin pahasta koivunsiitepölyallergiasta, että ulkona olemista on ollut pakko vähän rajoittaa. Tässäpä viime viikolla ja tänä iltana otettuja kuvia pihatöistämme.

Mankku on asetellut nurmikon reunakivet tällä viikolla. Tänään istutimme vihdoin myös nuo kartiovalkokuuset. Etupihalle istutimme jo aiemmin lumipalloheisit.

Takapihalla oli ylimääräisiä kiviä, joita raahasimme tähän etupihalle. Tätä ei oltu mitenkään suunniteltu, kunhan yhtäkkiä keksimme, että laitetaanpas tuohon muutama kivi. Niitä piti kuitenkin siirtää pois leikkimökin tieltä.

Aiemmin noiden kartiovalkokuusten tilalla oli iso multakasa, jonka kimpussa hääräsin ennen pahinta allergia-aikaa.

Marjapensaat istutin saunarakennuksen sivustalle. Siellä on musta- ja punaherukkaa, mustikkapensas sekä karhunvatukkaa. Vielä olisi tarkoitus hankkia vadelmapensaita ja ehkä myös mansikkaa (mutta ei kokonaista mansikkamaata).

Pensaiden istutuksessa on ollut suurena apuna tämä Fiskarsin Quick Drill -puutarhakaira (saatu blogiyhteistyöstä), jonka avulla kuopat tulee sutjakkaasti loihdittua. Tämän avulla istutin kaikki pensaamme. Myöhemmin tälle on vielä paljon käyttöä jos laitamme pensasaitaa.

Terijoensalavatkin on nyt istutettu. Vielä on tarkoitus siistiä kaikkien istutusten ympärystät, eli asentaa suojakangas sekä kuoriketta. Tähän on myös kylvetty uutta nurmikkoa.

Leikkimökki odottaa vielä siirtoa talon sivustalla. Se tullaan sijoittamaan takapihan kulmaan hiukan vinottain. En yleensä pidä vinottain asetetuista jutuista, mutta tämän suhteen se on paras vaihtoehto. Leikkimökin viimeistelystä saatte vielä lukea lisää, kunhan projekti etenee.

Hommaa riittää vielä vaikka kuinka. Eikä kaikkea edes ehditä tänä kesänä tehdä…

Kommentit (13)

 1. Mari

  Hienolta näyttää 🙂

  Muista jättää sitten puiden ympärille tarpeeksi suuret ympyrät hakkeelle. Nurmikko on tehokas tappaja nuorille taimille, jos sen annetaan kasvaa puunrunkoon kiinni.

  Kiveyksestä antaisin vinkin (hoidon kannalta ainakin olisi helpompi), että reunakivet asentaisitte vielä syvempään. Niin että ne olisivat nurmikon kanssa samalla tasalla. Näin nurmikon leikkaus sujuu vaivatta eikä jää reunakiven reunaan sojottamaan pitkiä heinätuppaita, jotka pitää sitten käsin nyhtää tai siimaleikkurilla leikata.

  Lemminkäisen sivuilta löytyy upotettavan reunakiven asennusohje (oikealle yläreunassa):
  http://www.lemminkainenbetoni.fi/fi/Formento/Reunakivet/Nurmikon_reunakivet/Nurmikon_reunakivi

  • suvi m

   Tosi hyviä vinkkejä, kiitos! Mankku luki tämän ja tuumasi heti, että pitää kaivaa ne kivetykset vieläkin syvemmälle. 🙂

 2. urhomatti

  Hei!
  Tuota teidän leikkimökkiä ihailen 🙂 itselläkin ajankohtainen hankinta. Kertoisitko mitkä on mökin mitat? En onnistunut Kannustalon sivuilta löytämään mökistä mitään tietoja.

  Kiitos 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *