Blogit
Valkoinen Harmaja

Piha by Valkoinen Harmaja

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Kuten aiemmin jo kerroin, kesän alussa sain liikkeelle yhden suurista unelmistani: suunnitella jotain omaa, josta tulisi ihan oikea myyntituote. Minulla oli ideointipalaveri Kannustalon toimitusjohtajan, Mika Uusimäen kanssa ja silloin kerroin mm. pyörä-roskiskatos- sekä pihakaappi-ideoistani. Olin luonnostellut niitä vihkooni ja raaputusteni perusteella aloimme yhdessä Mikan ja Kannustalon puusepän, Jukka Högbackan, kanssa toteuttaa ideaa omasta pienestä pihamallistosta, joka sai nimekseen Piha by Valkoinen Harmaja.

Luonnokset mallinnettiin ensin tietokoneella kolmiulotteisesti ja niitä viimeisteltiin siinä vaiheessa vielä hiukan. Sen jälkeen Jukka nikkaroi malleista prototyypit, joita pääsin heinäkuussa katsomaan Kannustalon tehtaalle. Prototyypit olivat juuri sellaisia kuin olin ajatellut ja pian ne saapuivat meidän pihalle ihan oikeaan käyttöön. Ja nyt vihdoin voin näyttää teillekin tarkemmin miltä ne näyttävät. Ja nyt ne löytyvät myös Kannustalon Pihapuodin valikoimasta.

IMG_8195_660

pyora_roskiskatos_takaa

piha-by-valkoinen-harmaja

pihabyvalkoinenharmaja_kaappi

piha_by_valkoinenharmaja2

Polkupyörä-roskiskatos

Sain idean yhdistettyyn polkupyörä-roskiskatokseen ihan sattumalta eräänä päivänä, kun olin tullut töistä kotiin. Se oli niin kummallinen juttu, että kirjoitin siitä blogiinikin postauksen silloin kolme vuotta sitten. Siitä lähtien on tuo idea muhinut päässäni ja aina kun pyörät ovat ajelehtineet pitkin pihaa, on tuo idea palautunut mieleeni. Nyt vihdoin se idea on toteutunut ja pyörä-roskiskatos on saatu meidän pihalle. Minusta katos sulautuu tähän Harmajan pihalle niin kuin se olisi aina ollut siellä.

pyora_roskiskatos_ovetkiinni

pyora_roskiskatos_edesta2

pyora_roskiskatos_edesta

pyorapuoli

lukkosysteemi

kyparat

Nyt saamme siististi pyörät ja roskikset liukuovien taakse piiloon. Osien välissä on seinä, joten koukkujen ja hyllyjen kiinnittäminen seinään onnistuu. Me laitoimme pyöräpuolelle koukkuja, joihin saa kätevästi ripustettua pyöräilykypärät. Roskispuolelle mahtuu hyvin molemmat roskispönttömme ja jää sinne vielä tyhjää tilaakin. Pyöräpuolelle mahtuu hyvin meidän perheen polkupyörät: eli kaksi aikuisten pyörää ja kaksi lasten pyörää. Pyörä-roskiskatoksen tarkemmat mitat löytyvät Kannustalon Pihapuodista.

Kannustalon puuseppä, Jukka, veisti katokseen suloiset lintuvetimet kahvoiksi. Liukuoville on omat kiinnikkeet, joilla ne pysyvät kiinni ja pyöräpuolen oven saa myös lukkoon mikäli asettaa siihen munalukon. Me laitoimme nyt aluksi siihen vain s-lenkin.

Ulkoisesti halusin, että pyörä-roskiskatos noudattelisi Harmajan linjaa, joten sen sivut ovat avonaista Harmaja-rimoitusta ja keskellä, liukuovien välissä on samaa rimoitusta harvempaan aseteltuna, kuten Harmaja-malleissa usein näkee. Takaseinä on umpinainen.

Pihakaappi

Pihakaapin idea on tuoreempi: sen keksin tänä keväänä. Meidän puutarhavälineet ovat usein hukassa ja kyllästyin siihen, että ruohonleikkuri ja trimmeri lojuvat aina jossain esillä. Sitten mietin, että miksei pihallakin ole kaappeja. Tärkeintä oli, että kaappi olisi tarpeeksi suuri, jotta ruohonleikkuri mahtuisi sen sisälle. Toisaalta halusin sen olevan siro ja pyöreät ikkunat olivat minulle tärkeä visuaalinen yksityiskohta. Luonnosteni perusteella alkoi pihakaappi muodostua.

pihakaappi

pihakaappi_tyhja

pihakaappi_pihapolku2

pihakaappi_ruukut

pihakaappi_tavarat

ruohonleikkurien_asennot

Pihakaapin sisälle mahtuu ruohonleikkuri kolmella eri tavalla. Kätevintä lienee kiinnittää se mustekala-koukulla aisastaan puoliksi ”roikkumaan” – tämän kiinnitysasennon keksi meidän perheen insinööri. Tai sitten aisan voi kääntää kokonaan ylös, jolloin ruohonleikkurin viereen mahtuu vielä säilytettävää. Tai sitten ei ole pakko kääntää aisaa ollenkaan: ruohonleikkuri mahtuu sivuttainkin kaapin sisälle.

pihakaappi_neiti

koukut

pihakaapin_sisalto

Kaapista tuli melko korkea, jotta sirous säilyi ja näin haravat, harjat ja muut korkeat pihavälineet mahtuvat hyvin kaapin sisälle säilytykseen. Kaapin toiselle puolelle mahtui vielä hylly, jossa voi säilyttää puutarhatavaroita ja kukkaruukkuja. Kiinnitin kaapin seinille vielä koukkuja puutarhavälineitä varten sekä kätevät kiinnikkeet, joihin saa vain tökätä harjan tai haravan ja se pysyy siinä. Voisihan tätä kaappia käyttää ihan toisenlaiseenkin säilytykseen: esim. polttopuille tai mitä vain keksiikään.

Etupuoleltaan pihakaappi on ns. normaalia paneelia, mutta muut sivut ovat Ladosta tuttua panelimallia. Pystylaudoitus lisää kaapin siroutta ja Ladon panelimalli tuo kaappiin kivaa ilmettä.

Nyt nämä molemmat ”mökit” löytyvät Kannustalon Pihapuodista, josta ne on mahdollista ostaa omalle pihalle. Molemmat, sekä polkupyörä-roskiskatos että pihakaappi, toimitetaan pohjamaalattuina elementteinä, eli ostaja kokoaa ne itse valmiiksi paikan päällä. Pyörä-roskiskatoksesta on myynnissä myös toinen, hiukan pienempi malli, jossa jätesäiliö-puoli on pienempi. Myös Pihakaappia saa pienemmässä koossa.

Ladon pihapiiri Habitaressa 9.-13.9.2015

Pihakaappini tulee Ladon henkeen ”stailattuna” eli mustana ja ikkunattomana versiona esille myös Habitareen Kannustalon ja Asun-lehden yhteiselle osastolle. Se on minusta ihan huikeaa! Minäkin olen kaappini kanssa Habitaressa ainakin silloin keskiviikkona – ehkä nähdään siellä?!

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Translation: My very first own-design: garden products for Finnish Kannustalo! I am super-excited! The garden closet will also be on display at the Habitare design fair next week. The products can be bought from Kannustalo’s website.

Kommentit (30)

 1. Kerttu / Modernisti Kodikas

  VAU!

  • suvi m

   <3

 2. Asta

  Pitää ihan pitkästä aikaa kommentoida!:)
  Onnea upeista piharakennuksista! Hienot ovat! Sopisi meidänkin talon tyyliin.
  Pääsisipä itse joskus noin innostaviin suunnittelu hommiin.
  Mukavia messuja! Toivottavasti itsekin pääsen osallistumaan.

  Asta

  • suvi m

   Onpa kiva, että kommentoit! 🙂 Olen kyllä tosi kiitollinen, että pääsin tämmöistä juttua toteuttamaan. Yksi unelma toteutunut. Monia vielä mielessä lisää… 🙂

 3. nalle

  Suloiset ja sopii niin hyvin teidän taloonkin. Onnea!

  • suvi m

   Kiitos nalle! 🙂

 4. Paula

  Onneksi olkoon, hienon näköisiä ovat! Aikaisemmin kun suunnittelit niitä teidän terassikalusteita betonista taisin sanoa, josko niistä saisi kaupallisesti jotain aikaan. Eli lahjoja tuolla rintamalla näyttää löytyvän.

 5. Jenni // Ja siitä tulee Onni

  Aivan mahtavaa, todella hienoja ja mietittyjä kokonaisuuksia. Arvostan todella sekä sinun panosta, että Kannustaloja että lähtevät rohkeasti ”kentälle” hakemaan ideoita mitä asumisessa tarvitaan. Toki tässä on ollut heille jo melkein valmis paketti. Hienoa! Tulen taatusti tervehtimään keskiviikkona 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *