Blogit
Valkoinen Harmaja

Pientä puuhastelua keittiössä

Vaikka vietinkin melko rentouttavaa viikonloppua, piti kuitenkin jotain pientä puuhaa keksiä. Järjestelin meidän keittiönkaappeja, tarkemmin ottaen lasihyllyjä. Osa meidän juomalaseista ovat jo melkoisen kuluneita, joten pientä päivitystä täytyisi tehdä. Itseasiassa olen jo pikkuhiljaa aloittanut juomalasien uusimisen.

balmuir_tuotteet

balmuir_servetit_lasit

Olin jo ehtinyt haaveilla suurista, klassisista viinilaseista ja nyt sain valita sellaiset Balmuirin valikoimasta. Hienostuneet Balmuirin Piemonte-viinilasit* ovat kristallia. Lisäksi valitsin mukaan pellavaservetit* – voitteko uskoa ettei minulla ole vielä kangasservettejä. On siinäkin sisustusbloggaaja! No, puolustuksena sanottakoon, että olen vasta viime vuoden aikana innostunut kattausten tekemisestä. Aiemmin ne ovat tuntuneet jotenkin tätimäisiltä. Edelleen pidän kyllä mielummin rennoista kuin viimeisen päälle viimeistellyistä kattauksista. Saa nähdä millaiset kattaukset uusien pellavaservettien kanssa syntyy…

tiskipoyta

lasit_kuivuu

viinilasit

Arkilaseja olen alkanut uusia Iittalan Kastehelmi-sarjan laseilla. Ensimmäiset, kauniin harmaat lasit hankin jo jonkin aikaa sitten. Kastehelmilaseista on tullut meidän jokaisen perheenjäsenen suosikkilasi ja se valitaan ensimmäisenä astiakaapista. Seuraava askel on luopuminen vanhoista, Ikean laseista, jotka ovat jo naarmuuntuneet ja sitten täytyy hankkia lisää Kastehelmi-sarjan laseja tilalle. Ajattelin ostaa näitä eri sävyisinä. ”Aavikko” sävy on minusta aivan ihana tämän harmaan lisäksi!

lasit_teline

lasit_teline

Lasien hiukan kuivuttua, viimeistelin kuvauksen talouspaperilla ettei lasien pintaan jää kuivuneiden vesipisaroiden jälkiä. Tähän väliin sopiikin vinkata kauniista talouspaperitelineestä. Etsin sellaista vuosia ja meillä oli käytössä ikivanha 90-luvun kromiteline, kunnes ennen joulua löysin tämän ihanan talouspaperirullatelineen. Se on Ferm Livingin mallistosta ja löytyi täältä paikallisesta, ihanasta pikkuputiikista, Legerasta. Teline on mattaista messinkiä ja sen alaosa on marmoria – sopii kivasti meidän keittiöön.

Oi että, nyt mietinkin kuinka kaunis pääsiäiskattaus syntyisi yhdistelemällä näitä Balmuirin ”Dark grey melange” -sarjan kangasservettejä Iittalan Kastehelmisarjan harmaisiin ja aavikon sävyisiin laseihin sekä klassisiin Piemonte-viinilaseihin. Sitä pitää kokeilla kyllä!

* Balmuirin tuotteet saatu blogin kautta.

Translation: I rearranged our glasses. I got new wine glasses from Balmuir in addition to lovely kitchen textiles (a tea towel and some napkins). A while ago I bought Kastehelmi glasses from Iittala. I would love to get more of them in different colours. Combining these elements would make a lovely table setting for Easter.

Kommentit (13)

 1. Aurora

  Tulppaanikommentti liittyi siis aikaisempaan postaukseesi. Talouspaperiteline on tosi hieno, kiitos vinkistä!

  • suvi m

   Jepulis. 🙂 Kiva jos sait vinkkiä tästä!

 2. Täydennystä astiakaappiin – Meillä Kotona -blogit

  […] heti kunnolla. Aivan ihanaa! Olin alkanut pikkuhiljaa uusia juomalaseja (kuten keväällä kerroin ”Pientä puuhastelua keittiössä” postauksessa) ja Kastehelmi-laseista oli jo tullut meidän perheen lempparit. Lapset valitsivat […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *