Blogit
Valkoinen Harmaja

Parkettia, kiitos

Emme päässeetkään vielä vatsataudista, sillä viime yönä se iski meidän pikku-neitiin. Olen siis tänään kotona hoitamassa lapsia ja he ovat nyt päiväunilla, joten voisinkin kirjoitella parketeista tarkemmin.

Parketin valinta lattiamateriaaliksi on ollut selvä jo alusta asti. Arvostan aitoja materiaaleja ja pyrin välttämään ns. imitaatiomateriaaleja. Parketti on ajaton valinta, jota voi ajan kuluessa myös huoltaa ja hioa. Se tuo lämpöä muuten niin valkoiseen ja moderniin sisustukseemme. Kaikissa aiemmin omistamissamme asunnoissa on ollut parketti ja olemme tykästyneet siihen materiaalina. Nämä perusteluina, miksi olemme päätymässä parkettiin.

Aluksi (elokuussa) harkitsimme saarniparkettia, sillä se tuntui hyvin talon henkeen sopivalta. Kuitenkin mieltäni vaivasi se, että olisiko saarni ajaton valinta. Sitä on viime vuosina näkynyt monissa uusissa taloissa, kun taas joitakin vuosia sitten oli paljon erittäin tummia lattioita. Niin kuin olen monesti todennut, meidän tavoitteena on rakentaa modernin ajaton koti, jossa ei trendivirtaukset näy liikaa. Toki meilläkin trendikkäitä elementtejä tulee olemaan (kuten esim. musta sauna, vanhempien kylpyhuoneen Cubica-tehostemosaiikkiseinä).

Nyt kun parketin valinta alkaa olla ajankohtaista, katselimme eri vaihtoehtoja uudestaan, pienen tauon jälkeen siis. Vaihtoehtoina olivat saarni ja tammi. Tammi olisi ainakin ajaton valinta. Näytepaloja katsellessa ihastuin kovasti Quick-stepin öljyttyyn tammilankkuparkettiin, jossa oli pienet viisteet reunoissa (korostavat lankkumaisuutta entisestään). Mietin olisiko se liian rustiikkinen valinta moderniin taloon. Katselimme eri valmistajien malleja ja pyysimme tarjouksia. Lankkuparkettien hinnat tuntuivat vaihtelevan 60-80 €:n välillä. Hinta tuntui aika korkealta.

K-raudasta saimme hyvän tarjouksen Upofloorin valkoöljytystä tammilankkuparketista. Se näytti erittäin hyvältä muuten, mutta siinä ei ollut viisteitä.

Upofloor valkoöljytty tammi lankkuparketti

Olen aivan ihastunut nyt niihin viisteisiin, joten yritimme etsiä vielä sellaista lankkuparkettia, joissa viisteet olisivat. Valinta alkoi myös entistä enemmän vahvistua valkoöljytyn tammen suuntaan, sillä se säilyisi raikkaana vuosien saatossa, eikä tummuisi samalla tavalla kuin pelkkä öljytty tammi.

Laattapisteen myymälässä ihastelimme Paradoorin parkettimalleja, joissa oli ne kaipaamani viisteet. Myös Turun rakennusmessuilla törmäsimme samoihin malleihin ja pyysimme tarjousta molemmista paikoista. Muistin vielä surffanneeni sattumalta erään nettikaupan sivuille, josta samoja parketteja saisi tilata. Tarkistimme asian ja kyseinen nettisivu löytyi uudestaan: erikoisparketti.fi. Tilasimme sieltä näytepalat valkoöljytystä Trendtime 4 Tammi Living lankkuparketista sekä Tammi Arctic valkomattalakatusta lankkuparketista.

Paradoor Arctic tammi valkomattalakattu lankkuparketti pienillä viisteillä
Paradoor Tammi Living valkoöljytty lankkuparketti viisteillä

Tällä hetkellä valinta on kallistunut Tammi Living -valkoöljytyn lankkuparketin suuntaan, mutta kunhan näytepalat saapuvat, teemme lopullisen ratkaisun.

Kommentit (18)

  1. jaana

    >Lattiapohdintoja täälläkin vaikka vasta raksaprojekti aluillaan ja itse asiassa aika samoilla ajatuspoluillakin liikutaan. Valkaistu tammi viisteillä ja harjatulla pinnalla olisi pop. Paljon pohdittavaa kuitenkin tuntuu olevan. Kumpi on parempi öljy vai lakka, miten lattian sävy kehittyy vanhetessaan, viisteet ja lika, tammiparketti ja minikoira =:O. Kaikki vinkit ja oivallukset otetaan kyllä ilolla vastaan.

  2. Anonymous

    >Heippa! Meiltä löytyy näytepalat noista kumpaisestakin parkettipalasta mitä te odottelette saapuvaksi (muiden mallipalojemme lisäksi;) )Arctic tammi on tosi vaalea, ja tuo living öljytty viistelankku on ainakin meidän palasessamme tosi punertavan-violetin-ruskea. Tosi mälsää, sillä nettisivulla olevaan, sinunkin tähän postaukseen linkittämä living-parkettiin ihastuimme,se näyttää kuvassa toosi ihanalta. Sellaisen sävyn kun löytäisi niin olisin onnellinen. Kuitenkaan tähän mitä livenä on tämä living lankkuparketti, niin ei ehkä… Ei näytä jotenkin aidolta puulta.Kerro sitten kokemuksia kunhan saat mallipalasi.:)

  3. Tiuku

    Hei! itsekkin ihastuin tuohon valitsemaasi parkettiin ja tilasin näytteen. Pienen voimariini, vesi mustikka testin jälkeen jouduin sanomaan heippa viiste parketeille. Vesipisarat ”katoaa” viisteeseen ja kostuttaa rakoja. Viisteessä ihana valkolakka kulahtaa melko nopeasti Mustikkaa en saanut koskaan putsattua viisteestä. Painajaisena heti mietin, että mitä kun raoissa on leivän murusia ym.. siivoanko viisteitä joskus nuppineulalla ja kuinka mustiksi viisteet ajansaatossa muuttuu 🙂 Jos on lemmikkejä, en suosittelisi viiste reunaista lattiaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *