Blogit
Valkoinen Harmaja

Olohuoneessa nyt

Vielä ei tarvitse hakea ”perjantaipuskaa” kaupasta, vaan luonnon antimista ja omasta pihasta löytyy ihastuttavia vaihtoehtoja koristeeksi maljakkoon. Minä napsaisin viime viikonloppuna Venetsialaiskukkaset meidän syyshortensiapuskasta.

olohuoneen_asetelmat

syyshortensia

vastavaloon”Ei saa kuvata vastavaloon” Ja puhtaat on ikkunat! 😉

olohuoneen_jutut

olohuone_vaaka

Olohuoneesssa näkyy myös pieni ostokseni viimeiseltä Helsingin reissulta. Yövyimme poikkeuksellisesti Espoossa, koska Helsingin hotellit olivat täyteen buukattuja Cheekin stadionspektaakkelin johdosta. Siksi pyörin myösi Sellon kulmilla ja poikkesin pienessä sisustusliikkeessä (nimeltään Olivia muistaakseni). Sieltä löysin kuvissa näkyvän harmaan, vähän marokkolaishenkisen koristetyynynpäällisen. Tyyny on Nyblom Kollén -merkkinen. Makustelen vielä, että onko se ihan omaa tyyliäni. Mutta olipa virkistävää välillä pyöriä muuallakin kuin jo tutuksi tulleissa Helsingin putiikeissa.

nyblom_kollen_tyyny

syyshortesia_maljakossa

Olohuoneen pöydällä näkyvä musta-harmaa kulho on muuten yksi pitkäaikaisista suosikeistani! Ostin kulhon vuosia sitten (paljon ennen tätä blogia) Casuarinasta Helsingistä. Sittemmin on harmittanut, etten ostanut niitä enempää. Jaksan aina vain ihailla kulhon sisällä olevaa lohkeilevaa kuviota ja harmaan sävyä. Tuommoiset kulhot on tosi käteviä koristeena siksikin, että niihin saa helposti sujautettua sohvatyynyjen välistä löytyvät legopalat.

Nyt tulevana viikonloppuna meillä ei ole mitään erityisiä suunnitelmia ja juuri se onkin erityisen mahtavaa. Tarvitsen välillä viikonloppuja, jolloin ei ole mitään ohjelmaa. Meinaan vain ladata akkuja ja touhuta lasten kanssa. Olisi kyllä kiva ehtiä myös kirjoitella blogijuttuja jemmaan, kun kännykän muistio pullistelee ideoista…

Translation: I picked the flowers in the vase from our garden. Soon it will be so cold that you have to get ”friday flowers” from a shop. There’s also a new cushion on our sofa: the grey one with moroccan vibes. I’m not quite sure if it is my style, but I’m sure it will find it’s place in our home somewhere…

Kommentit (17)

 1. Mirka | Kauniit neliöt

  Upean näköistä!

  • suvi m

   Voi kiitos. Kiva kuulla. 🙂

 2. Saila

  Tyyny on kaunis! Minusta se ei ole marokkolaistyylinen, sillä en pidä siitä tyylistä yhtään. Kuvio on moderni, samoin väritys ja kauniin hillitty myös. Kauniimpi kuin esim kukkakuvioiset koristetyynyt, mitä vierastan (lukuun ottamatta ehkä Unikkoa). Ja kulho on tosiaan myös kaunis!

  Minulla on muuten pallohortensian kukka maljakossa jo viidettä viikkoa! Pari oksaa kuoli jo ensimmäisen viikon jälkeen, mutta tämä yksi oksa on sitkeä sissi.

  Inhosin edellisessä talossa ikkunoiden pesua, se oli jotenkin vaivalloista. Ikkunoita oli kyllä karsea määräkin, mutta se avaaminen avaajalla… Nyt olen pessyt koko talon ikkunat jo pariin kertaan tämän vuoden puolella. Keväällä ja sitten siitepölyn loppumisen jälkeen kesäkuun loppu puolella ennen kesäloman alkua ja keittiön ikkunat kesän loputtua kun niissä oli lintujen sitä… Ja joka vuosi on tapana pestä ikkunat vielä ennen talven tuloa niin saa nauttia alku keväästäkin puhtaan oloisista ikkunoista. Eikä siihen mene aikaakaan niin paljon kun on kertaalleen pessyt per vuosi kaikki pinnat niin riittää hyvin muina kertoina se ulkoikkunan pesu. Mikään ei siisti kodin ilmettä yhtä hyvin kuin ikkunoiden pesu! En vaan siedä enää yhtään likaisia ikkunoita =)

  • suvi m

   Minusta tuo on sellainen nykymuodin mukainen marokkolaisvaikutteinen. En tarkoittanut sellaista perinteistä mallia, vaan vähän pelkistetympää kuten esim. Asuntomessuilla näkyi paljon.

   Jep, pitäisi minunkin pestä nyt nuo ikkunat. Meillä on sellainen ihan kätevä ikkunanpesurikin, jolla homma hoituu nopeasti. Ja kun on vielä kiinteät ikkunat, niin ei tarvitse pestä kuin kaksi puolta…

 3. SKoo

  Kaunista! Kysymys Hay:n tarjotinpöydistä; minkä kokoiset pöydät teillä on?

  • suvi m

   Meillä on 60×60 cm (valkoiset) ja 30×30 (musta) Hayn Tray-pöydät.

 4. Satu-Maria

  Sisustusliike Sellossa on Oliva. Heillä on kyllä mukava valikoima muun muassa Nicolas Vahéa, Lexingtonia, Linumia sekä Nyblom Kollénia. Espoossa on lukuisia muitakin ihania sisustusliikkeitä, mutta valitettavasti liikkeet ovat ”täysin levällään” ympäri Espoota. Cafe Latte Spirit, sisustusliike Cosy & Country, KoppiShop, Home Bazaar, Rouva Jonesin kauppa, Deliforma jne.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *