Blogit
Valkoinen Harmaja

Olohuoneen pöydällä tänään

Kirjoittelinkin aiemmin (Koti kolmella sanalla -postauksessa), että minulle kodikkuus merkitsee mm. sitä, että kaikki saavat olla kotona vapaasti ja täällä eletään normaalia arkea, vaikka innokkaasti sisustankin. Lapset levittelevät leikkejään ympäri kotia ja usein leikit saavat jäädäkin paikoilleen muutamaksi päiväksi. Tänä iltana olohuoneen pöydällä oli tällainen asetelma (kuvasin sen Instagramiin):

neidin_asetelma_ohMeidän tyttö tykkää leikkiä aika samanlaisia leikkejä kuin minä pienenä: rakentelee koteja ”pikku-ukkeleille” ja barbeille. Olen tainnut joskus täällä kertoakin, että minulla oli pienenä ”barbikaupunki” meidän kodin ullakolla. Sitä ei tarvinut siivota pois, vaan sain sinne laajentaa ja rakentaa kaupunkiani sydämen kyllyydestä. Ehkäpä sisustusinnostukseni lähti siitä… Nyt tytär on saanut minun vanhat leluni omiin leikkeihin ja tässäkin kuvassa näkyy niitä barbikaupungin jäänteitä.

Translation: My daughter also likes to decorate for her toys. This assembly was on our living room table tonight.

Kommentit (10)

 1. Anna/Kotikolmio

  Just näin sen kuuluu mennäkin. Koti on elämistä varten.
  Juuri omassa postauksessani tänään kerroin meidän olohuoneen vallanneesta pahvilaatikkoautosta, jolla tietenkin pitää olla myös toinen laatikko peräkärrynä. Ei kovin kaunista, mutta antaa lasten leikkiä 🙂

  • suvi m

   Niin just, lasten pitää antaa leikkiä vapaasti. Sitä on niin kiva seuratakin. 🙂

 2. Jenni/Talosanomat

  Kuulostaa tutulta nuo pitkät leikit, joita ei saa purkaa kesken kaiken, ja hyvä niin 🙂 Ja mikä unelma tuo barbikaupunki on ollut. Just bongailin Ikean uudet barbiekalusteet meidän neljävuotiaalle, joka leikkisi barbeillaan vaikka kuinka!

  • suvi m

   Meillä on ne Ikean barbikalusteet – en voinut vastustaa. 🙂 Ja vieläkin bongailen vaikka mistä pieniä tavaroita, jotka sopisivat hienosti barbikaupunkiin.

 3. Pieni lintu

  Meillä meni semmonen villalangasta vedetty sokkelorata tänään alakerrassa..piti kyllä purkaa illalla ettei kukaa pimeessä kompastu – meinasin jo päivälläkin lentää moneen kertaan kumoon niiden lankojen takii. 😉

  • suvi m

   Voi suloista! 🙂 Luovalta leikiltä kuulostaa.

 4. arleena

  Onpa kaunis sisustusinstallaatio. Leikki on lapsen työtä.

  • suvi m

   Juuri niin. On kiva seurata miten leikit kehittyävt ja lapset keskittyvät touhuinsa. 🙂

 5. Saija/Tasapainoa tavoitellen

  Meillä myös lapsi saa leikkia vapaasti kaikkialla ja pidän siitä. Leluja onkin sitten välillä kaikkialla, mutta sitähän se elämä juuri on. Meillä oli iso vuodevaatelaatikko, missä barbiekaupunki oli ja kukoisti. Se oli ihan paras leikki aina.

  • suvi m

   Mukava kuulla. 🙂 En halua olla nipottava äiti, vaikka sisustuksesta tarkka olenkin. Ja nautin enemmän lasten ilosta kuin ylisiististä kodista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *