Blogit
Valkoinen Harmaja

Olohuoneen kesäisempi ilme

Nyt vuorossa niitä lupaamiani kuvia meidän olohuoneen kesäilmeestä. Vaihdoin sohviin valkoiset päälliset ja irrotin modulit taas toisistaan. Asettelin sohvat niin, että ikkunan edusta jäi vapaaksi. Ikkunan eteen siirsin aiemmin nojatuolinurkkauksen puolella olleen sivupöydän. Ja niin, sohvapöydiksi vaihtuivat Tray-pöydät tauon jälkeen ja Artekin pöytä matkasi saunatuvalle, josta jo postailinkin kuvia (”Pehmennystä saunatupaan” -postauksessa).

olohuoneen_kesa

olohuone_tvtaso

olohuone_kesa2

pionit_olohuoneessa

iittala_leimu

olohuone_viivi

eames

olohuoneen_kollaasi

tyynykasa

Väriä nyt hyvin valkoiseen olohuoneeseen tuovat koristetyynyt, joita ripottelinkin nyt sohville tavallista enemmän. Kokoelma koostuu Muuton, HAY:n, Missonin, Linumin ja Finlaysonin koristetyynyistä. Leikkokukat viimeistelevät ilmeen. Viime kesän tapaan haaveilen edelleen muutamasta kukallisesta koristetyynynpäällisestä. Luulenpa, että tulen sellaiset nyt vihdoin jossain vaiheessa hankkimaan. Kukkakuosithan ovat nyt todella pop! Tai no minusta kukkakuosithan ovat melko klassinen ja ajaton valinta; nyt vaan ehkä entistä enemmän pinnalla.

rypyt_sohvassa

Olin pessyt sohvan istuintyynyjen päälliset viimeksi, kun vaihdoin päällisiä (tarkemmin ”Sohvanpäälliset pesuun” postauksessa) ja nyt oli kieltämättä aikamoinen urakka saada päälliset sileiksi! Tämä Linosa-kangas kyllä rypistyy aikalailla pesussa (kuten yllä olevasta kuvasta näkee) ja varmaan kannattaakin tehdä niin, että asettelee pikkuisen kosteat päälliset sohvaan takaisin ja sitten silittää ne (kun ovat paikallaan sohvassa). Onneksi en kuitenkaan ollut pessyt kaikkia päällisiä, niin urakka ei ollut niin suuri tällä kertaa.

olohuone_vino

olohuone_eteinen_vino

Eräs pikkujuttu on nyt myös erilailla sohvissa: asettelin nimittäin sohvan päätyihin tyynyt, jotka kuuluvat sohvannurkkaan silloin, kun se on kulmasohvana. Päätyjen tyynyt tuovat kivasti vaihtelua sohvaan ja tyynyihin on pehmoista nojailla. Kyllä tämä sohva oli vaan niin hyvä ostos!

valkoinen_olohuone

Mutta tiedättekös, värikkäistä koristetyynyistä ja muusta pehmennyksestä huolimatta meidän olohuone näyttää nyt minusta liian valkoiselta. Varsinkin tuosta yllä näkyvästä kulmasta katsottuna. Olenkin kaavaillut tuohon tv-tason seinälle muutosta. Värilastut näkyvät jo tuolla tauluhyllyllä, mutta kirjoittelen siitä ideasta oman postauksen ettei tämä veny liian pitkäksi…

P.S. Huomenna aukeaa Turussa Sisustuksen Koodissa BEdesignin ja Saana ja Ollin yhteinen pop-up store, joka on paikallaan Turku Design Festivalin ajan, eli 14.5-20.5. Pysykäähän kuulolla, sillä pian on luvassa kiva arvonta Turku Design Festivaliin liittyen!

Translation: This is our living room’s summer style. I changed the white sofa covers on the sofa modules and finished off the look with colourful pillows. Still, I think our living room looks too white now, and I am thinking of painting one of the walls. But I’ll write about that another time…

Kommentit (30)

 1. Nina

  Tykkään kovasti olkkarin kesäisestä ilmeestä! Haluaisin tietää kenen valmistajan ja minkä niminen tuo raikas punertava tyyny on. Sopisi täydellisesti nimittäin omaankin olohuoneeseen.

 2. enni

  hei mistä tuo viilupöytä? 🙂

  • suvi m

   Se on Nollanolla-puuseppien valmistama. Oli alunperin iso sohvapöytä, jonka halkaisimme kahtia, jolloin saimme kaksi kapeampaa sivupöytää. 🙂

 3. peikonlehti

  Miten en aikaisemmin ole huomannut kuinka upea peikonlehti teillä on?! Mistä olette hankkineet, vai saaneet perintönä? Pitkän aikaa rumana pidettyä kasvia on taas alkanut näkyä. Tykkään siitä ihan kauheasti, jo aiemminkin muttei mistään liikkeistä sitä ainakaan löytynyt.

  • suvi m

   Juu, tuo peikonlehti rehottaa kyllä oikein mukavasti. Anoppi sen osti meille (ihan kukkakaupasta) joskus, olisiko n. vuosi-pari sitten. Hyvin on kasvi pysynyt hengissä, vaikka en ole mikään viherpeukalo. 😉

 4. SHoo

  Hei,
  Mitä merkkiä on teidän matto/ mistä se on ostettu?

  Kiitos kivasta blogista, jota olen seuraillut jo kauan 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *